24.προτάσεις σαββατοκύριακου 28/2/09 - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

24.προτάσεις σαββατοκύριακου 28/2/09










σινέ>Gran Torino
H νέα ταινία του βετεράνου σκηνοθέτη και ηθοποιού Κλιντ Ιστγουντ, εμπεριέχει όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα που αφορούν στα πιο επίκαιρα θέματα, στο έπακρο.΄


θέατρο>το γάλα
Μια από τις επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Αννας Βαγενά έρχεται στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009 στο Θέατρο «Κολοσσαίον».
«Το γάλα» είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.
Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιου, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο.
Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση, και αντιστρόφως.
Μια συγκλονιστική ιστορία - μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, ταυτόχρονα γεμάτο ελπίδα, που κάνουν το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων.
Το έργο, που παίχτηκε για δύο συνεχείς χρονιές με τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία στην Αθήνα, το παρακολούθησαν πάνω από 50.000 θεατές.
Επίσης η παράσταση ήταν υποψήφια για πέντε θεατρικά βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνοράμα», (περίοδος 2007-2008) και απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Αννα Βαγενά
Σκηνογραφία: Γιάννης Βάμβουρας (πάνω σε μια ιδέα της Αννας Βαγενά)
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική επιμέλεια: Αννα Βαγενά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Πολιτοπούλου
Διανομή:
Μάνα: Αννα Βαγενά
Λευτέρης: Δημήτρης Πατσής
Αντώνης: Στέφανος Κοσμίδης
Νατάσα: Ανθή Κόκκινου
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη-Παρασκευή: 21:00 μ.μ. (22 ευρώ)
Σάββατο: 18:00 μ.μ. (22 ευρώ) και 21:00 μ.μ. (25 ευρώ)
Κυριακή: 19:00 μ.μ. (22 ευρώ)
Εκπτωτικό 18 ευρώ
Φοιτητικό - μαθητικό 15 ευρώ για όλες τις παραστάσεις



βιβλίο.>η ποιός αυτοκτόνησε(δολοφόνησε)τον Νίκο Ζαχαριάδη.


Σύνοψη
Την άνοιξη του 1957 ο Ζαχαριάδης εξορίστηκε στη Γιακουτία, κοντά στο Βερίγγειο Πορθμό, δίπλα στο Βόρειο Πόλο. Εκεί έζησε κάτω από φρικτές συνθήκες που υπέσκαψαν την υγεία του. Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Σουργούτ, νοτιότερα, πάλι στη Σιβηρία. Εκεί πέθανε, απομονωμένος και ολομόναχος, τον Αύγουστο του 1973. Στην αρχή είπαν πως πέθανε από καρδιά. Αργότερα θα ανακοινώσει η KGB ότι αυτοκτόνησε, κρεμάστηκε...

αγώνας. >ΑΡΗΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ




ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ