68 ΤΕΤΑΡΤΗ18-2-2009 ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΛΙΤΣΑΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

68 ΤΕΤΑΡΤΗ18-2-2009 ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΛΙΤΣΑΣ






Ο Λευτέρης Μπιλίτσας,γεννήθηκε,μεγάλωσε και ζει στην Θεσσαλονίκη.άρχισε σε νεαρή ηλικία να διαβάζει και να γράφει ποίηση.


Σε λίγο μπαίνει στην ζωή του η κιθάρα και έτσι γεννιούνται τα πρώτα του τραγούδια που τα ερμηνεύει ο ίδιος Αυτό γίνεται ως τώρα


Να αναφέρω εδώ και έναν άλλο τρόπο έκφρασης του Λευτέρη Μπιλιτσα που ειναι η ενασχόληση του με τις εικαστικές συνθεσεις. Ειναι μέλος των επαγγελματιών ζωγράφων βορείου Ελλάδος και έχει μετέχει σε τουλάχιστον τέσσερις ως τώρα ομαδικές εκθέσεις.


Τραγουδοποιός κοινωνικής παρατήρησης,εσωτερικής έκφρασης,ανατρεπτικός αλλά και ερωτικός,ροκ-λαικος και αυτόνομος με αυθεντικό και έντιμο τρόπο καταγράφει σκέψεις,βιώματα,συναισθήματα,απόψεις με ποιητικούς,άλλοτε ρεαλιστικούς ή σαρκαστικούς στίχους,με τον δικό του τρόπο και ιδιοσυγκρατικό του ύφος!


Το 1990 και 1991 καλύπτει με στίχους του τις ροκ δισκογραφικές δουλειές ''Όσα μου δώσεις'' και ''Ζω και τραγουδώ''.


Προσωπική δισκογραφία σε στίχους ,μουσική και ερμηνεία του Λευτέρη Μπιλίτσα
1996 ,
Βινύλιο.ΕΜΠΛΟΚΗ


2000, ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ



Τραγούδια:
1.Βασίλης Χατζηπαναγής χρυσή εποχή
2.Πρωτάθλημα...
3.Βασίλης Χατζηπαναγής χρυσή εποχή (solo)
το δεύτερο τραγούδι μεταδίδεται από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς και από ποδοσφαιρικά γήπεδα ,κάνοντας πάταγο!





2005 ,ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΑ

Τραγούδια

1. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΦΕΞΕΙ
2. ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΩ
3. ΣΑΝ ΑΣΤΕΓΟ ΠΑΙΔΙ
4. PERSONA NON GRATA
5. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ
6. ΠΑΓΙΔΑ
7. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΑ
8. ΟΒΕΙΣΟΝ
9. ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙΣ
1 0. ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΙ
11. ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ
12. ΤΑ ΣΑΡΚΙΝΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ


Είναι η τρίτη προσωπική του δουλειά .
Ακούγοντας το δεύτερο τραγούδι αυτού του CD ,νιώθεις ότι αυτό το τραγούδι είναι ένα ποίημα,ένα διήγημα,μία καταγραφή για σένα... ακούστε το ,πατώντας τον κέρσορα πάνω στην εικόνα,δεξιά του μπλοκ.
Η δουλειά αυτή παρουσιάστηκε από διάφορα γνωστά περιοδικά ,εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και οι συνεντεύξεις του οι οποίες φιλοξενήθηκαν από τα παραπάνω μέσα από έγκριτους και σοβαρούς δημοσιογράφους.

Σπάνιες φορές (λόγω ιδιοσυγκρασίας) εμφανίζεται στην τηλεόραση και αυτό όταν γίνεται ,εμφανίζεται στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ της ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ-Θεσσαλονίκη όπου -όπως λέει-οι παρουσιαστές του εμπνέουν σεβασμό και πολιτιστικότητα. (ευχαριστούμε Λευτέρη!)
Εκεί μιλάει και για την αγαπημένη του ομάδα τον ΗΡΑΚΛΉ.


Νέα του παραγωγή φέτος είναι


2009 ,ΣΩΣΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ

- Λευτέρης Μπιλίτσας.Το cd με τίτλο "Σώσε οτι μπορείς" περιέχει 12 κομμάτια σε στίχους,ποίηση,μουσική και ερμηνεία Λευτέρη Μπιλίτσα.


Οι τίτλοι των τραγουδιών είναι

01. Μανδραγόρας στη Σαρλερουά
02. Καφενείο "Αιγαίον"
03. Σώσε ότι μπορείς
04. Αμάραντα
05. Ουρές απο κομήτες
06. Πολίτης Ελλην του αύριο
07. Νεφέλωμα
08. Γυμνή (σώσε οτι μπορείς)
09. Απόσταγμα
10. Αδιάβροχο
11. Μ'ένα μυρμήγκι θα μιλήσΩ
12. 3003 μ.Χ.

Πρόκειται για την τέταρτη προσωπική δουλειά του.Ενα κείμενο και 11 τραγούδια (6 λαικά-5 μπαλλάντες) ψαγμένα και με ψυχή,πάθος, λεβεντιά,αλήθεια,βίωμα.σκέψη...
Τραγούδια με έντονο ενδιαφέρον και θεματολογία φτιαγμένα με τον ιδιαίτερο προσωπικό τρόπο και ύφος του Λευτέρη Μπιλίτσα απο την X-Music Productions καί την ΕΜΣΕ - Πολιτιστική Δράση.
Ενορχήστρωση : Αντώνης ΚεραμιδάςΜπουζούκι : Τόλης Ζαχαρής,Κώστας Παπαδημητράκης,Κώστας ΠαζαρούλαςΗλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες : Αντώνης Κεραμιδάς,Κώστας Παζαρούλας,Χρήστος ΦαρμάκηςΒιολί : Αρετή ΚαμηλάκηΜπαγλαμάς - τζουράς: Τόλης ΖαχαρήςΤύμπανα : Νίκος Πέτροβιτς, Αντώνης ΚεραμιδάςΠιάνο - πλήκτρα - μπάσο : Αντώνης ΚεραμιδάςΧορωδία : Κλασικό Ωδείο ΟρφανίδουΠαραγωγή - Μείξη - Mastering : X-Music Productions,Makedonias 17,Thessaloniki,Hellas

Το νέο ΣΙ-ΝΤΙ παρουσιάστηκε στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ της Τετάρτης 18-03-2009 κάνοντας με να να αναπολώ το ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ ΑΙΓΑΙΟΝ ,στα τέλη της δεκαετίας του 80...
Από το 1983 ο Λευτέρης Μπιλίτσας εμφανίζεται live σε διάφορους μικρούς χώρους και εκδηλώσεις μόνος του (κιθάρα/τραγούδι) ή με ολιγομελή σχήματα.


Έχοντας ακούσει σε κάποιο τέτοιο χώρο,κάπου στην Βασ.Όλγας,τα τραγούδια του Λευτέρη, κατάλαβα ότι απευθύνοντε σε ανύσηχους και σκεπτόμενους ανθρώπους -ακροατές που παρατηρούν και αναζητούν την όποια αληθεια μέσα τους και γύρω τους.

Καλή προσπάθεια Λευτέρη!





ΧΑΡΗΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΙΤΣΑΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ