203.ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΕΡΚ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

203.ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΕΡΚ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ


Και ξαφνικά λίγο πριν την ανάσταση,έρχεται η ανάσταση του Μίχα!!
Στην συμπαθή ελευθεροτυπία των πολλών αποκαλύψεων,με τα τεκμηριωμένα ΄''ιστορικά''ένθετα έρχονται τα πρόχειρα αθλητικά να σπιλώσουν την εικόνα της......

Μεγάλη εβδομάδα ,κάποιος φυσικός ή ιδεολογικός ''συγγενής'' του ακατονόμαστου διαιτητή της μεγαλύτερης διαιτητικής σφαγής στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου,παίρνει το καθήκον να τον υπερασπίσει!
Ευτυχώς δεν ήταν ο ''ιός''αλλά ένα μέτριο κατασκευασμένο δημοσίευμα.

Κύριε με την υπογραφή Μερκ δεν ξέρω εάν η συμπάθεια και η συγκάλυψη στον ''ακατονόμαστο' προέρχεται από το ότι είστε ο Μερκ ο διαιτητής(γι αυτό η συντεχνιακή συμπάθεια και συγκάλυψη) ή είστε συγγενής του ακατονόμαστου.
Το σίγουρο είναι ότι είστε ποδοσφαιρικά ανιστόρητος και αντι-δημοκράτης!

Γράφετε στο κείμενό σας<< τον διαιτητή Χρήστο Μίχα, τον οποίο κατηγορούσαν για δύο (πεντακάθαρα) γκολ που ακύρωσε στη Λιντς, για δύο πέναλτι που δεν της έδωσε, για το γκολ του Κιαρούτζι που μέτρησε, ενώ ήταν από έμμεσο κι όχι απευθείας φάουλ. Επίσης για τη μη αποβολή του Ριβέρα, στο 2ο μόλις λεπτό...>>
Δηλαδή κύριε Μερκ τί άλλο έπρεπε να γίνει κατά την άποψή σας για να διαμαρτύρεστε η Λιντς?Να είχε βγάλει ο ''χουντικός'' προστατευόμενος σας πιστόλι στον Λόριμερ?
Ή να τον αποβάλει όπως έκανε με τον Νόρμαν Χάντερ, έπειτα από συμπλοκή του με τον αρχηγό των ΡοσονέριΤζιάνι Ριβέρα, ενώ ο Ιταλός σταρ που ξεκίνησε τον διαπληκτισμό παρέμεινε στο γήπεδο!
Γράφετε επίσης<<Ο,τι και να ήταν, ο τελικός είχε εξελιχθεί σε παρωδία και παρά την ήττα οι «Εγγλέζοι» δεν δίστασαν να τον μετατρέψουν σε ακόμη μεγαλύτερο «τσίρκο», φροντίζοντας να προβούν στον καθιερωμένο, αλλά συνήθως για τους νικητές, γύρο του θριάμβου..>>



κύριε Μερκ,Είστε ποδοσφαιρικά ''γελοίος'' και ''ανιστόρητος''.Γράφετε ένα θέμα μεροληπτικά χωρίς να ανατρέξετε σε πηγές,αρχεία και μαρτυρίες.

Ο Γκάρι Εντουαρντς, ο οποίος έχει συγγράψει τρία βιβλία με θέμα τη Λιντς και είχε ταξιδέψει τότε στη Θεσσαλονίκη έγραψε:

«Αυτό που μου έχει μείνει έντονα χαραγμένο στο μυαλό είναι η αντίδραση του κόσμου. Ήταν τόσο εξαγριωμένος με τον διαιτητή ώστε τον αποδοκίμαζαν έντονα, μολονότι ήταν συμπατριώτης τους. Στο τέλος του αγώνα μάλιστα δεν επέτρεψαν στη Μίλαν να κάνει τον γύρο του θριάμβου, ενώ απαιτούσαν να εμφανιστεί η Λιντς! Όταν μάλιστα επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο οι ηττημένοι, άκουγαν το κοινό να τους αποθεώνει φωνάζοντας “Σούπερ Λιντς”».

Η ελληνική εβδομαδιαία εφημερίδα «Ομάδα» είχε κυκλοφορήσει τότε με πρωτοσέλιδο τίτλο
«Ποιο ποτάμι θα μας ξεπλύνει από την ντροπή της διαιτησίας;»
ενώ «Τα Νέα» ήταν πιο ξεκάθαρα στον τίτλο τους:
«Τα δύο “Μ” (Μίλαν- Μίχας) κατέκτησαν το Κύπελλο».
Γράφει ακόμα ο τύπος της εποχής
<<Οι Αγγλοι ήταν
καλύτεροι και λιγότερο σκληροί και έτσι κέρδισαν τις καρδιές των Ελλήνων φιλάθλων, που στάθηκαν κυρίως από το δεύτερο ημίχρονο στο πλευρό τους.Το παιχνίδι, όμως, χάλασε. Αιτία, η κακή διαιτησία του ρέφερι Χρήστου Μίχα, του μοναδικού Ελληνα που μετείχε ενεργά στη γιορτή.Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, όλα σε βάρος των Αγγλων. Οι Ελληνες το πήραν πατριωτικά. Ντράπηκαν και τον αποδοκίμασαν έντονα. Το Κύπελλο κατέληξε (με σκορ 1-0) στη Μίλαν, αλλά η συμπεριφορά των Ελλήνων ήταν απίστευτη.

Μετά τη λήξη του αγώνα, οι οπαδοί της Λίντς αποχωρούσαν περίλυποι, οι οπαδοί της Μίλαν με τραγούδια και χαμόγελα και οι Ελληνες δεν έλεγαν να πάνε σπίτι τους.Συγκεντρώθηκαν επί της Αγ.Δημητρίου και συνέχισαν τα υβριστικά συνθήματα κατά του Μίχα, ο οποίος μετά από λίγες μέρες, τιμωρήθηκε για την κακή διαιτησία του από την UEFA. >>
Κύριε Μερκ μάλλον χάλασε που όλο το γήπεδο αποδοκίμαζε τον προστατευόμενό σας και το αφεντικό του τον Ασλανίδη.
Κύριε Μερκ χρησιμοποιείται τον Μπράιν Κλάφ στο κείμενό σας.Τόν γνωρίζετε ποδοσφαιρικά?
Μήπως ο Μπράιν Κλαφ ήταν ο μεγαλύτερος αντίζηλος και εχθρός του Ντον Ρέιβυ του αναμορφωτή της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΝΤΣ?

Μήπως ο Μπράιν Κλαφ αποκάλεσε αυτό που γράφετε για την Λιντς στην αυτοβιογραφία του γιατί όταν πήρε την θέση του Ρέιβυ έμεινε στον πάγκο της΄Λιντς πολύ λίγες ημέρες?

Το βιβλίο του γεμάτο πίκρα και μίσος για τις 44 μέρες στον πάγκο της ΛΙΝΤΣ το γνωρίζετε?

Κύριε Μερκ για τις ανιστόρητες γελοιότητες και τα συμπεράσματα που βγάζετε υποτιμώντας τον κ.Διακογιάννη αλλά και την κρίση του ελληνικού λαού δεν θα απαντήσω.

Σας αναφέρω μόνο ότι πριν αρχίσει ο αγώνας η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θεατών ήταν υπέρ της Μίλαν.

Η κατευθυνόμενη χουντική αλητεία του ΄΄ακατονόμαστου΄΄ έφεραν το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων θεατών να φωνάζει υπέρ της Λιντς .Δεν αντέχονταν οι χουντικές εφευρέσεις....Ήταν αντίδραση σε αυτό που βλέπανε,στο καθεστώς της αδικίας...Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη,ζω σε αυτήν για αυτό αγάπησα την Λιντς.

Κύριε Μερκ μου άρεσε πολύ που επικαλείστε τον λησμονημένο από ιστορία και κόσμο ακατονόμαστο διαιτητή του αγώνα για κάνετε έγκυρο το άρθρο σας!!πλάκα κάνετε?......ρωτήστε τον φίλο του τον Παττακό να σας πει για τα καλά της χούντας τότε..

Κύριε Μερκ κλείνοντας άλλο ένα διαιτητικό λάθος όπως αυτό που λέτε για τον τελικό του 1966 που ακόμα δεν υπάρχει σίγουρη άποψη και άλλο ένα αποδεδειγμένο στήσιμο αγώνα σε τελικό κυπέλλου Ευρώπης....
Ο Ευρωβουλευτής έχει το δικαίωμα να μαζεύει υπογραφές για να δικαιωθεί ηθικά η Λιντς.Ο πολίτης στην σύγχρονη Ευρώπη έχει και δικαιώματα. Ξέρετε είναι δημοκρατικό.Δεν ζούμε ακόμα στην Ελλάδα των συνταγματαρχών...

Η ΟΥΕΦΑ μετά από την συλλογή τόσων χιλιάδων υπογραφών από τις οποίες υπάρχουν και εκατοντάδες ελληνικές,οφείλει να ομολογήσει αυτό που έβγαλε η έρευνα της τότε.

Ύστερα από τα πρόσφατα μέτρα που πήρε (η ΟΥΕΦΑ) κατά των συνδικάτων στοιχηματισμού και του στησίματος αγώνων, τώρα μπορεί να δείξει σε όλη την Ευρώπη ότι, ακόμη κι αν ένα ματς διεξήχθη πολλά χρόνια πριν, η απάτη και η διαφθορά δεν θα γίνουν ανεκτές .Η ακεραιότητα του ποδοσφαίρου πρέπει να διατηρηθεί.

υ.γ
Το ''χάλκινο' κύπελλο εσείς και οι όμοιοι σας,κρατήστε το....

ΧΑΡΗΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΙΤΣΑΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ