202.ΜΙχΑΝ-ΛΙΝΤΣ συνέχεια - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

202.ΜΙχΑΝ-ΛΙΝΤΣ συνέχειατί γράφει ο ελληνικός τύπος


Χρηματίστηκε ο Μίχας στο Μίλαν-Λιντς;
Ακόμη ένα πλήγμα δέχθηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Βρετανός ευρωβουλευτής, Ρίτσαρντ Κόρμπερτ ανέφερε πως η νίκη 1-0 της Μίλαν επί της Λιντς στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1973 θα πρέπει να ακυρωθεί, εάν βρεθούν νέες αποδείξεις, οι οποίες να καταμαρτυρούν πως ήταν ένα «στημένο» ματς.

Στον τελικό αυτό που είχε γίνει στο Καυταντζόγλειο είχε σφυρίξει Έλληνας ρέφερι!Ο Ρίτσαρντ Κόρμπετ έχει μαζέψει 15 χιλιάδες υπογραφές για μια αίτηση, η οποία θα παραδοθεί στους ανθρώπους της ΟΥΕΦΑ στις 16 Μαϊου, όταν συμπληρώνονται 36 χρόνια από τον εν λόγω τελικό.

Τι θέλει ο Βρετανός; Πολύ απλά ζητά από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να κάνει έρευνα για τον τελικό και, εάν βρεθούν νέες αποδείξεις ότι «στήθηκε» ο τελικός, να κατακυρωθεί στα «παγώνια»!«Ύστερα από τα πρόσφατα μέτρα που πήρε η ΟΥΕΦΑ κατά των συνδικάτων στοιχηματισμού και του στησίματος αγώνων, τώρα μπορεί να δείξει σε όλη την Ευρώπη ότι, ακόμη κι αν ένα ματς διεξήχθη πολλά χρόνια πριν, η απάτη και η διαφθορά δεν θα γίνουν ανεκτές.Η ακεραιότητα του ποδοσφαίρου πρέπει να διατηρηθεί. Ως επακόλουθο, η ΟΥΕΦΑ τιμώρησε με αποκλεισμό τον διαιτητή, εξαιτίας της υποψίας γύρω από τις αποφάσεις του στον αγώνα, αλλά η Ομοσπονδία λέει ότι δεν μπορεί να αναιρέσει το αποτέλεσμα, λόγω του χρόνου παραγραφής των 10 ετών. Αυτό σημαίνει ότι, εάν καλύψεις ένα έγκλημα γι' αρκετό καιρό, μπορείς να ξεφύγεις χωρίς τιμωρία και νομίζω ότι η ΟΥΕΦΑ θα πρέπει να αναιρέσει αυτήν την πολιτική», δήλωσε ο Κορμπέτ στο Reuters.

Η Μίλαν είχε κερδίσει με 1-0 την Λιντς με τέρμα του Κιαρούτζι, που βρήκε δίχτυα μετά από έμμεσο φάουλ στο 4ο λεπτό.

Τότε η ΕΠΟ έκανε έρευνα για τον Έλληνα διαιτητή της αναμέτρησης, Χρήστο Μίχα, διότι υπήρχαν πληροφορορίες πως είχε χρηματιστεί από την Μίλαν. Η ΟΥΕΦΑ του επέβαλλε ισόβιο αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις. Παρόλα αυτά δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Λιντς να ξαναγίνει ο τελικός.
http://dikisports.blogspot.com/2009/04/blog-post_15.html

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ