-ΦΙΦΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

-ΦΙΦΑ

Κάνοντας μια ουσιαστική εξαίρεση από την πάγια αρχή της, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) έκανε μια εκτενή αναφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο συσχετισμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν σε αυτό στη νέα αγωνιστική περίοδο 2009-2010.
Ως άξιες λόγου και αναφοράς ελληνικές ομάδες θεωρήθηκαν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός, ως μόνιμος πρωταθλητής των τελευταίων ετών, ο Παναθηναϊκός ως μόνιμος διεκδικητής του τίτλου του πρωταθλητή και ο ΑΡΗΣ, ως «το μεγάλο αουτσάιντερ για να εκθρονίσει τον Ολυμπιακό» όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της FIFA.
Και φυσικά, ως σοβαρός, έγκριτος και πάνω απ’ όλα αντικειμενικός θεσμός παγκόσμιας εμβέλειας, η FIFA αιτιολογεί την πρόβλεψη και εκτίμηση ότι ο ΑΡΗΣ είναι ο μοναδικός, πλην Παναθηναϊκού, άξιος λόγου και αναφοράς διεκδικητής του τίτλου στην Ελλάδα.
Και η αιτιολόγηση στηρίζεται στις μεταγραφές παικτών παγκόσμιας εμβέλειας τύπου Nafti, Abreou, Gracian, Arano, Nasuti με τους οποίους ενισχύθηκε η αγαπημένη μας ομάδα, παικτών με εμπειρίες και διακρίσεις σε υψηλού επιπέδου και ανταγωνισμού πρωταθλήματα αλλά και σε παγκόσμιες διοργανώσεις με τις εθνικές τους ομάδες.
Φυσικά για τους γνώστες και τους αντικειμενικούς παρατηρητές του ελληνικού ποδοσφαίρου η παραπάνω διαπίστωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου δεν αποτελεί έκπληξη. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές, είναι εξόφθαλμο ότι ο ΑΡΗΣ πραγματοποίησε το καλύτερο σύνολο μεταγραφών στη φετινή μεταγραφική περίοδο. Και βέβαια επιβεβαιώνεται περίτρανα, ότι ο ΑΡΗΣ έχει αλλάξει επίπεδο, έχει ανέβει πολλά σκαλιά στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.
Οι πλέον αντικειμενικές και ανεπηρέαστες γραφίδες αναγνωρίζουν τον ΑΡΗ σαν μία ομάδα που πρωταγωνίστησε στον μεταγραφικό τομέα και ως εκ τούτου θα πρωταγωνιστήσει και μέσα στα γήπεδα της Ελλάδας...
http://www.super3.gr/main.asp

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ