-ΜΜΕ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

-ΜΜΕ

Μακριά... και ούτε αγαπημένοι...
Ο ΑΡΗΣ δεν είναι επάγγελμα!
Η δημοσιογραφία, υποτίθεται, είναι λειτούργη
μα.
Υποτίθεται ότι έχει το ρόλο της ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τα γεγονότα. Αυτή, υποτίθεται, ότι είναι η δημοσιογραφία, όμως έχει πια ασπαστεί τον ρόλο της άσκησης εξουσίας. Όπου ασκείται δημοσιογραφία στην Ελλάδα, είναι κατευθυνόμενη από τη «μεριά» που ελέγχει τον κάθε δημοσιογράφο και το συγκρότημα στο όποιο αυτός ανήκει. Εξαιρέσεις σαφώς υπάρχουν αλλά απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Δεν είναι μυστικό ότι τα κανάλια έχουν συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση και απροκάλυπτα τάσσονται υπέρ του κόμματος στο όποιο πρόσκεινται. Δεν χρειάζεται κάποιος να χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα έξυπνος προκειμένου να μπορέσει να διαπιστώσει του λόγου το αληθές. Όποιος απλά ζει σ` αυτή τη χώρα, έχει γίνει μάρτυρας τέτοιων καταστάσεων. Ανάλογα κινούνται και οι εφημερίδες που σημειωτέον είναι, αναλογικά με τον πληθυσμό της Ελλάδας, πολύ περισσότερες από ότι «θα ‘πρεπε».
Με έναν απλό συλλογισμό, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι …κάπως στηρίζονται
.Ο μικρόκοσμος της αθλητικής δημοσιογραφίας (!) της Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στην λογική που επικρατεί παντού.
Εφημερίδες αμιγώς αθλητικές, άλλες με αθλητικό ένθετο και «αθλητικοί» ραδιοφωνικοί σταθμοί ενημερώνουν (!) το κοινό για τα αθλητικά δρώμενα της πόλης. Κάποιοι έχουν σαφέστατο προσανατολισμό εκ διαμέτρου αντίθετο με τον ΑΡΗ.
Πιθανώς αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «ξεκάθαρη στάση» αν δεν συμπεριλάμβαναν και ρεπορτάζ του ΑΡΗ (ο Θεός να το κάνει) στις σελίδες ή στις εκπομπές τους, με σκοπό να «ψαρέψουν» κάποιους αφελείς
Άλλοι έχουν ενδυθεί τον μανδύα τού ουδέτερου, του αντικειμενικού. Ψέμα!!! Έχουν συγκεκριμένο ρολό και επιθυμία, είτε είναι ανύπαρκτοι από άποψη κυκλοφορίας είτε εκπροσωπούν συγκεκριμένα οφέλη, με γραμμή όχι ξεκάθαρη αλλά - δυστυχώς γι αυτούς - ευδιάκριτη.
Και όσο «βαθύτερα» μπαίνουν στα «παιχνίδια εξουσίας» τόσο περισσότερο γλυκαίνονται και τους ανοίγει η όρεξη. Η αρρώστια αυτή δεν άφησε φυσικά (!) και τον ΑΡΗ ανεπηρέαστο καθώς δυστυχώς και σ’ εμάς βρέθηκαν άτομα πρόθυμα να γίνουν μέρος αυτού του «παιχνιδιού»
Ο Σύλλογος όμως επέδειξε αξιοζήλευτα αντανακλαστικά και αυτοϊάθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τώρα προχωρά απερίσπαστος, χωρίς ανάγκη «συμμάχων» με διχαλωτή γλώσσα που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα επιχειρηματικά τους πλάνα και η προσωπική τους προβολή.
Η αγάπη για τον ΑΡΗ δεν μπορεί να περιληφθεί σε επαγγελματικά σχέδια, δεν είναι επάγγελμα. Όποιος έχει τέτοιες βλέψεις δεν μπορεί να είναι στον ΑΡΗ αλλά και δεν μπορεί να έχει «θέση» ούτε καν κοντά σ’ αυτόν.
Μακριά… και ούτε αγαπημένοι…
http://www.super3.gr/main.asp

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ