-paok - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

-paok

..θα εκφράσω σήμερα κάποιες σκόρπιες σκέψεις που μου περνάν από το μυαλό.

Κατά αρχάς να πούμε ότι η κλήρωση είναι βατή, της τάξης του 55-45 εις βάρος μας, με γνώμονα ότι κόντρα σε Έβερτον & Βέρντερ θα ήταν 90-10 και μόνο κόντρα σε Λίτεξ θα μπορούσαμε να λέμε ότι είμαστε φαβορί. Ακόμα και τη Ντινάμο Ζάγκρεπ δεν θα θεωρούσα καλή κλήρωση.Οι Ολλανδοί δείχνουν να έχουν σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα φέτος. Έχουν φάει ήδη μια 5αρα στον τελικό του σούπερ καπ Ολλανδίας και μια 4αρα από την Ναϊμένγκεν στη δεύτερη αγωνιστική. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχαν φέρει 0-0 στην έδρα τους.


Προφανώς και δεν έχουν βρει ακόμα το ρυθμό τους, προφανώς έχουν πρόβλημα και μπροστά μετά την πώληση του Πράνιτς στη Μπάγερν.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ομάδα ή ότι τους έχουμε για πλάκα. Ούτε για αστείο δεν πρέπει να περάσει η σκέψη αυτή από το μυαλό μας. Την έπαρση που δείξαμε κόντρα στην Βαλερέγκα (χωρίς ευτυχώς να μας στοιχίσει), δεν πρέπει να τη δείξουμε τώρα.

Άλλωστε ούτε εμείς έχουμε βρει ρυθμό, αφού δεν έχουμε παιχνίδια...Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό που ο πρώτος αγώνας γίνεται στην Τούμπα (διόρθωση: κακό είναι γιατί θα λείπω διακοπές στην άλλη άκρη της χώρας και θα δεν θα δω το παιχνίδι στο γήπεδο αλλά στην καλύτερη στο γυαλί...).

Σίγουρα πάντως δεν πρέπει να φάμε γκολ στην Τούμπα σε καμιά περίπτωση, αλλιώς η ρεβάνς στην Ολλανδία θα είναι πάρα πολύ δύσκολη.Αγωνιστικά δεν μπορούμε να ξέρουμε, τώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές, πως θα παραταχτεί η ομάδα. Δυστυχώς θα μας λείψει ο Φωτάκης και δεν ξέρω τι πλάνα έχει ο Σάντος προς αντικατάστασή του.Άποψή μου είναι πάντως ότι δεν πρέπει να κλειστούμε.

Πρέπει να κυνηγήσουμε το γκολ και ελπίζω ο Μούσλι να έχει επιστρέψει, αλλιώς το γκολ είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, όπως είδαμε και με τη Βαλερέγκα στην Τούμπα, αλλά και προχτές με τον Εργοτέλη.
Ο Μούσλι είναι κινητικός, πιέζει την αντίπαλη άμυνα, είναι σε θέση να κάνει μόνος του φάση από το πουθενά και κάνει πολλές δουλειές από το απλά να περιμένει να του έρθει η μπάλα στα πόδια. Ενδεχόμενη απουσία του θα είναι πλήγμα για την ομάδα. Οι φάσεις δημιουργούνται μάλλον πιο εύκολα από ότι πέρσι, αλλά πρέπει να τις αξιοποιούμε κιόλας.

Ξαναλέω ότι η κλήρωση είναι βατή, αλλά δεν είμαστε φαβορί.

Έχουμε πιθανότητες πρόκρισης και αν είμαστε σοβαροί μπορούμε να την πάρουμε. Αλλά πρέπει να μπορέσουμε να αφήσουμε τον κακό, επηρμένο εαυτό μας στα αποδυτήρια και να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι χωρίς να πετάμε στα σύννεφα...



ΥΓ. Πιθανόν να έχω και ρεπορτάζ-έκπληξη από αγώνα που δεν φαντάζεστε!


ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ