ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ-Ο καλύτερος χούλιγκαν - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ-Ο καλύτερος χούλιγκαν

Η ζωή και οι βίαιες στιγμές του πιο διάσημου Σκωτσέζου χούλιγκαν»
Ο Αντι Μπλανς δεν γίνεται να χαρακτηριστεί καλό παιδί. Είναι 42 ετών, απ' τους πιο διάσημους χούλιγκαν της Χιμπέρνιαν, της σκωτσέζικης ομάδας που εδρεύει στο Εδιμβούργο και αυτό το διάστημα εκτίει ποινή πενταετούς φυλάκισης επειδή άνοιξε το κεφάλι οπαδού άλλης ομάδας με τη χρήση τσεκουριού.
Συχνά πυκνά επανέρχεται στη δημοσιότητα και πρόσφατα το έκανε με την έκδοση του βιβλίου του, στο οποίο περιγράφει το πώς από οργανωμένος οπαδός μετατράπηκε σε χούλιγκαν και ακολούθως σε εγκληματία «πρώτης κλάσης», όπως χαρακτηρίζει τον εαυτό του.
Μέσα σε αυτό αναφέρει την περίπτωση Σκωτσέζου ποδοσφαιριστή, που ήταν και βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της χώρας, που κλήθηκε να... αναλάβει προτού κλειστεί στη φυλακή. Ο ποδοσφαιριστής χρωστούσε κοντά στις 350.000 ευρώ σε πολύ διάσημο μαφιόζο και ο τελευταίος εκνευρίστηκε απ' την καθυστέρηση της αποπληρωμής και πήρε τηλέφωνο τον Αντι Μπλανς. Του ζήτησε να «τακτοποιήσει» τον ποδοσφαιριστή για την απρέπειά του, αλλά ο Μπλανς αρνήθηκε να αναλάβει τη δουλειά, επειδή γνώριζε τον ποδοσφαιριστή και δεν ήθελε να του κάνει κακό.
«Για προφανείς λόγους δεν μπορώ να τον κατονομάσω ούτε να πω τους συλλόγους στους οποίους έχει παίξει. Ελπίζω απλά να μπόρεσε να συμφιλωθεί με τον γκάνγκστερ, ο οποίος είναι απ' τους ανθρώπους με τους οποίους δεν θέλεις να έχεις προβλήματα μαζί τους» εξιστορεί στο βιβλίο του ο Αντι Μπλανς και συνεχίζει: «Ολοι σας καταλαβαίνετε τι σημαίνει το τακτοποιώ κάποιον εξαιτίας χρέους, όταν στο ζητά μαφιόζος».
Τα ΜΜΕ της Σκωτίας επισήμαναν ότι ο Αντι Μπλανς έχει καλές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές Σκοτ Μπράουν (Σέλτικ) και Κέβιν Τόμσον (Ρέιντζερς), αλλά ουδείς τους είναι ο οφειλέτης της ιστορίας μας, που αναφέρεται στο βιβλίο «Η ζωή και οι βίαιες στιγμές του πιο διάσημου Σκωτσέζου χούλιγκαν» που φέρει την υπογραφή του Αντι Μπλανς και κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ