ΑΕΚ-ΑΡΗΣ 1-0 (ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΑΕΚ-ΑΡΗΣ 1-0 (ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Χθές στο Ο.Α.Κ.Α. ο ΑΡΗΣ κατάφερε, αυτό που έκανε με μεγάλη επιτυχία στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, δηλαδή να αδικήσει τον ευατό του και να καταλήξει σε μια "εκνευριστική" ήττα. "Εκνευριστική" γιατί όταν χάνεις δύο απίστευτες ευκαιρίες : στα 43 δευτερόλεπτα την τεράστια ευκαιρία του Ναφτί, όταν στο 15' χάνεις άλλη μια τεράστια ευκαιρία με τον Κόκε τότε μόνο ως ιδανικός αυτόχειρας μπορεί να χαρακτηριστείς. Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου εφαρμόστηκε και δυστυχώς εις βάρος της ομάδας μας. Άξιοι της μοίρας μας λοιπόν για το χθεσινό αποτέλεσμα.
Καλό θα ήταν να κάτσουν οι παίκτες να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αναλογιστούν αν πραγματικά αξίζουν να είναι 4 βαθμούς πίσω απο την ανύπαρκτη φετινή ΑΕΚ και 15 βαθμούς πίσω απο την δεύτερη θέση. Μπορεί να μας έχει αδικήσει φέτος η διαιτησία, μπορεί να έχει περάσει ένας χρόνος απο τότε που εκτελέσαμε πέναλντι, αλλά δεν θα κάνει κακό σε καμία περίπτωση να κάνουμε και την αυτοκριτική μας γιατί ξαναλέω οι παίκτες αδικούν τους ευατούς τους. Αυτό το γράφω γιατί πιστεύω σε αυτούς και πιο πολύ πιστεύω ότι αυτή η ομάδα αξίζει να βρίσκεται πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Φέτος "πετάξαμε" αρκετούς βαθμούς τζάμπα.
To άλλο χθεσινό μας κατόρθωμα ήταν ότι η αντίπαλη ομάδα εδώ και 10 αγώνες δέχεται ανελλιπώς γκολ (τέλος Νοέμβρη) και ο ΑΡΗΣ δεν μπόρεσε να σκοράρει σε αυτή την άμυνα παρ' ότι είχε ευκαιρίες από αυτές που δεν χάνονται. Τελικά στο ποδόσφαιρο τα πάντα χάνονται και τα πάντα μπαίνουν.
Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εκτός αποστολής μένουν για το παιχνίδι ένας από τους καλύτερους παίκτες μας στα τελευταία παιχνίδια ο Πρίττας για να ξεκουραστεί και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας , ο Κάμπορα λόγω τιμωρίας (4 κάρτες). Ο προπονητής έχει τον πρώτο λόγο σε μια ομάδα και ειδικά όταν αυτός λέγεται Κούπερ. Από εκεί και πέρα αυτό έκρινε σωστό και αυτό έπραξε. Τώρα αν ήταν λανθασμένη ή όχι η επιλογή του, είναι στην κρίση του καθενός. Με τα αν όμως δεν γίνεται και δεν αλλάζει τίποτα.



Όταν βέβαια δεν μετουσιώνεις τις κλασικότατες ευκαιρίες σου σε γκολ έρχεται στο 47' η αντίπαλη πλευρά να καταφέρει αυτό που εσύ απώλεσες στο πρώτο μέρος.
Στο 51΄ άλλη μια πολύ καλή στιγμή με τον Κάλβο να επιχειρεί ένα δυνατό σουτ με το αριστερό από τα 40 μέτρα και τον τερματοφύλακα να κάνει "την απόκρουση της ζωής του".Το κακό με τις χαμένες ευκαιρίες τρίτωσε στο 61' λεπτό με την μπάλα να μην θέλει να μπει μέσα στην εστία -με τίποτα- αφού η προσπάθεια του Νέτο από τα δεξιά "έγλειψε" την γραμμή της εστίας και πέρασε παράλληλα από το δοκάρι. Από αυτό το σημείο και μετά όσο και αν προσπάθησε η ομάδα λίγο η κούραση,λίγο η έλλειψη καθαρού μυαλού, λίγο ο ανορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης δεν της επέτρεψαν να φτάσει στην ισοφάριση.
Ο Σηφάκης για ένα ακόμη παιχνίδι κάνει σωτήριες επεμβάσεις. Στην άμυνα ένας Γκιάρο και ένας Νασούτι δεν φέρνουν μόνοι τους την άνοιξη, τα ακραία μπακ μας με παίκτες όπως ο Σκόκο και ο Τζιμπούρ έχουν τεράστιο πρόβλημα. Κόκε και Τζόνσον ειδικά στο δεύτερο μέρος παίρνανε θέσεις περιφερειακά έτσι ώστε φαινόταν να μην υπήρχε επιθετικός μέσα στην περιοχή. Η ομάδα έχει παίκτες με περίσσιο ταλέντο αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά στην τακτική για να φτάσουμε στο πρωτάθλημα εκεί που όλοι ονειρευόμαστε.
Δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάτι θετικό απο ένα τόσο κομβικό παιχνίδι για την είσοδο στα play off. Συνεχίζουμε με αντίπαλο την Λάρισα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με μοναδικό στόχο την νίκη.
http://animationaris.blogspot.com/

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ