- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 2-1: Στο κόλπο για τον τίτλο

ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 2-1 για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2009-2010-Μια τεράστια νίκη πετύχαμε χτες, μια νίκη που μας δίνει το δικαίωμα στο όνειρο, αφού από χτες είμαστε μόλις στο -2 και έχουμε κάθε δικαίωμα να θεωρούμε ότι είμαστε στο κόλπο για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Πιο πολύ απ' όλα χάρηκα χτες για την αντίδραση της ομάδας μετά την ισοφάριση που δεχτήκαμε. Δεν το βάλαμε κάτω, δεν σκύψαμε το κεφάλι, συνεχίσαμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και κάναμε το 2-1. Από εκεί και μετά δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουμε το παιχνίδι να μας ξεφύγει. Αυτή η αντίδραση ήταν αντίδραση μεγάλης ομάδας, ομάδας που δεν συμβιβάζεται με τα λίγα.

Πάντως πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο αντίπαλός μας χτες ήταν η καλύτερη ομάδα που πέρασε φέτος από την Τούμπα. Στο πρώτο ημίχρονο δυσκολευτήκαμε αρκετά, κυρίως γιατί ο Σιμάο είχε ουσιαστικά εξουδετερώσει τον Ίβιτς και δεν υπήρχε σύνδεση κέντρου με τον Εντίνιο.Η αλλαγή που έφερε τα πάνω κάτω στο παιχνίδι και άλλαξε κατά πολύ τις ισορροπίες, ήταν η αλλαγή του Εντίνιο από τον Μουσλίμοβιτς. Ο Μούσλι γυρνούσε πίσω να παίρνει μπάλες και να στηρίζει τα χαφ και έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα στο γήπεδο κι έκλεισε το βάζελο. Στη ίδια φάση του αγώνα άρχισε κι ο Ίβιτς να ξεφορτώνεται τον κουρασμένο Σιμάο κι έτσι φτάσαμε να έχουμε και ακόμα μεγαλύτερη κατοχή μπάλας.

Επειδή το μυαλό μου είναι ακόμα πολύ θολωμένο από τη χτεσινή νίκη, θα παραθέσω απλά κάποιες σκόρπιες σκέψεις που μου περνάν από το νου: - Γκολάρα ο Πάμπλο. Και στον πανηγυρισμό του βλέπεις όλη τη μαγεία του ποδοσφαίρου. Μετά τον απροσδόκητο χαμό της μητέρας του, ο παίκτης σφίγγει τα δόντια, μπαίνει στο χόρτο, παίζει μπαλάρα και βάζει και γκολάρα.

- Στο γκολ του βάζελου δεν είναι τόσο το ότι η άμυνα κοιμήθηκε ή αδράνησε, όσο το ότι ο Σισέ κάνει εκρηκτικό ξεπέταγμα που δεν μπορεί να ακολουθήσει κανείς αμυντικός. Πέραν του Σισέ όμως η άμυνά μας δεν αισθάνθηκε και πολλά.- Γκολάρα κι ο Μούσλι. Ακουμπάει όλο κι όλο 2 φορές τη μπάλα. Μια για να κοντρολάρει την μπαλιά 30 μέτρων που του κάνει ο Λίνο και μια για να πλασάρει το Τζόρβα. Αυτόν τον Μούσλι θέλουμε να βλέπουμε.
- Αν κάποιος δεν με πολύ-άρεσε χτες, αυτός ήταν ο Σορλέν. Τα άκρα δεν τον "πάνε", σαν ανασταλτικό χαφ νομίζω αποδίδει καλύτερα, αλλά εκεί είχαμε χτες το δίδυμο Γκαρσία-Φωτάκη που ήταν όλα τα λεφτά.
- Ο Βιερίνια έκανε το Σπυρόπουλο να αναγουλιάσει αρκετές φορές χτες.- Μεγάλη μπάλα από τον Σνάουτσνερ χτες που εξαφάνισε τον πολυδιαφημισμένο Λέτο.- Με το Χαλκιά πίσω δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα.
- Μέτριος ο Δαλούκας. Δεν έκανε το μεγάλο λάθος, αλλά έδειξε ότι δεν αντέχει την πίεση του περιβάλλοντος για αβάντα υπέρ του βάζελου.
- Η Τούμπα ήταν χτες μια μαγεία. Δυστυχώς δεν έλειψαν οι μικροκαφρίλες, αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε.
- Πολύ θετικό το ότι δεν ασχολήθηκε κανείς με το $αλπιγγίδη.Δεν ξέρω πόσες είναι οι πιθανότητές μας για πρωτάθλημα, σίγουρα είναι κατά πολύ λιγότερες από ότι των γαυρο-βάζελων. Αυτό θα φανεί από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς και τι οι γαυρο-βάζελοι. Ας παλέψουμε κι ότι βγει. Μπορεί να καταφέρουμε, μπορεί κι όχι.

ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ!Επόμενος αγώνας στην Ξάνθη το Σάββατο 27/02/2010 στις 19.00.

http://paoki.blogspot.com/2010/02/2-1.html

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ