ΜΙΑ ΠΟΛΗ =ΦΙΛΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΜΙΑ ΠΟΛΗ =ΦΙΛΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ολόκληρη αυτή την βδομάδα θα δημοσιεύσει τις απόψεις των ''φιλικών'' μπλοκ της Θεσσαλονίκης μαζί σε μία ένδειξη ενότητας των φιλάθλων της πόλης που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.
για τους ''κακόβουλους''η σειρά είναι αλφαβητική.
ΑΡΗΣ
Σε μια δημοκρατική χώρα κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει την μετακίνηση οπαδών. Γιατί όπου παίζει ο "ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΟΣ" Η τελευταία ήττα του ΑΡΗ στο πρωτάθλημα ήταν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009 στο Βικελίδης με την Τρίπολη 0-1. Δεν πίστευα στα μάτια μου από αυτό που είδα σήμερα στα Πηγάδια, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου η ομάδα εκτός απο έναν συνδυασμό Κόκε-Κάλβο έξω απο την περιοχή δεν θυμάμαι να άλλαξε τρίτη πάσα στο πρώτο μέρος. Χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία για την εμφάνιση της ομάδας, αλλά ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος για ένα ακόμα παιχνίδι δεν τιμά ούτε την Ξάνθη αλλά ούτε το Ελληνικό πρωτάθλημα."Χωράφι το γήπεδο"Όταν στο δεύτερο γύρο έχεις μόλις 2 γκόλ παθητικό, δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικό να είσαι 2 γκόλ πίσω στο ημίχρονο απο την δεύτερη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος και μία απο τις χειρότερες ομάδες της Superleague.
Καταφέραμε να αναστήσουμε την Ξάνθη η οποία μετά τις χθεσινές νίκες του Ηρακλή, των Ιωαννίνων και την σημερινή του Λεβαδειακού θα ήταν ακόμα πιό κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού, και ο ΑΡΗΣ αν κέρδιζε θα ξέφευγε 6 βαθμούς απο την Τρίπολη και ίσως απο την ΑΕΚ, χωρίς ακομα να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ.
Όλα αυτά όμως είναι υποθετικά.Το ποδόσφαιρο έτσι είναι κάποτε θα ερχόταν η κακή εμφάνιση και η ήττα. Εκτός 18άδας έμειναν πρίν το παιχνίδι ο Πιοβεζάν και ο νεαρός αριστερός μπάκ Αγτζίδης, ο οποίος μόλις πριν 6 μέρες υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και αναρωτιέμαι πόσο χειρότερος θα μπορούσε να ήταν ο νεαρός εν σύγκριση με την πολύ κακή εμφάνιση του Αράνο για ένα ακόμα παιχνίδι.Στο αγωνιστικό μέρος:
Ο Κούπερ στο κλασικό 4-4-2 κατέβασε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που είχε ο ΑΡΗΣ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό με Κάλβο αριστερά, Χαβίτο δεξιά και στην κορυφή οι Κόκε- Κάμπορα.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε νωχελικά το πρώτο ημίχρονο, έχοντας σε κακή ημέρα αρκετούς παίκτες και μόλις στο 15΄ βρέθηκε πίσω στο σκόρ. Στο κέντρο η απουσία του Ναφτί, κόστισε στην ομάδα καθώς ο Νάτσο δείχνει ότι θέλει ακόμα χρόνο για να επανέλθει. Επίσης τα ακραία μας μπακ Νέτο και Αράνο σε κακή ημέρα. Ειδικά ο Αράνο για ένα ακόμα παιχνίδι, δείχνει λόγω κούρασης να μην έχει καθαρό μυαλό καθώς και τα δύο γκόλ της Ξάνθης ξεκίνησαν από τα κενά που άφηνε ο Αργεντίνος στα αριστερά.
Φιλότιμη η προσπάθεια του αρχηγού παρά τον τραυματισμό του και τους πόνους στην ωμοπλάτη. Ο Πρίττας προσπάθησε στον χώρο του κέντρου αλλά ήταν απελπιστικά μόνος.Όπως έχω πεί στα προηγούμενα παιχνίδια και πλεον είναι ξεκάθαρο, ο Κάλβο όλα τα καλά του παιχνίδια τα έκανε απο την δεξιά πτέρυγα, όταν έπαιξε αριστερά δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα . Ο Χαβίτο, είπαμε έχει μείνει στην καλή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό. Μόλις πάρει λεπτά συμμετοχής ο Αντού, σίγουρα θα δούμε πάλι τον Κάλβο στα δεξιά καθώς ο Αμερικανός απο ότι έδειξε σήμερα μπορεί να τα πάει μια χαρά στο αριστερό άκρο της επίθεσης.
Παρά την ομολογουμένως κακή εμφάνιση ο ΑΡΗΣ είχε κλασικές ευκαιρίες στα "Πηγάδια" και αναφέρομαι στο ανύπαρκτο οφσάιντ του Κάλβο που σταμάτησε ο πρώτος επόπτης στο πρώτο ημίχρονο (βέβαια μη γενόμενη φάση δεν είναι ευκαρία) καθώς ο Τόνι έβγαινε μόνος του με τον Γκσπούρνινγκ. Στο 32' μετά απο σέντρα του Χαβίτο και απόκρουση του Γκσπούρνινγκ ο Βάλλας διώχνει πάνω στην γραμμή σε κόρνερ.
Στη συνέχεια η πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Κάμπορα στο 49' όπου τέτ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, ο τελευταίος αποκρούει. Και το αποκορύφωμα στις καθυστερήσεις το σουτ-πλασέ (δεν κατάλαβα) του Αντού μέσα από την μικρή περιοχή.
Στα θετικά η εμφάνιση των δύο Αμερικανών και προσωπικά μου άρεσε και το πάθος του Αραβίδη.

Αντού και Τζόνσον έδειξαν ότι μπορεί να βοηθήσουν με τον δεύτερο να πετυχαίνει το παρθενικό του γκόλ με την φανέλα του ΑΡΗ μετά απο ασσίστ του Αντού.
Κεφάλαιο Διαιτησία:Ενώ το σκόρ είναι 1-0 κόβεται απο τετ-α-τετ για ανύπαρκτο οφσάιντ ο Κάλβο (σκοράρει κιόλας ο Κάλβο), αν γινόταν εκεί το 1-1 ποιό θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα; Να μιλήσουμε για αλλοίωση αποτελέσματος ή θα γίνουμε πάλι γραφικοί;;;

Κύριε Κάκο στο δεύτερο γκόλ της Ξάνθης όπου όλη η φάση ξεκινάει απο φάουλ πάνω στον Αράνο;;;
Θα μπορούσατε άνετα να δώσετε επιθετικό χωρίς κανείς να σας πεί τίποτα;;;
"Ανύπαρκτο οφσάιντ"
Υ.Γ.1 Νέτο εκεί στο γκολ δεν την γυρνάμε την πλάτη.
Υ.Γ.2 Ελπίζω οι υπεύθυνοι της Ξάνθης να έχουν φροντίσει να βελτιωθεί ο αγωνιστικός χώρος μέχρι τις 10 Φλεβάρη, στον αγώνα κυπέλλου.Υ.Γ.3 Ίσως δεν ήταν τόσο τυχαία η κάρτα του Σηφάκη στις καθυστερήσεις καθώς συμπλήρωσε τις 4 και θα απουσιάσει με τον Πανθρακικό.



http://animationaris.blogspot.com/2010/01/blog-post_31.html


ΗΡΑΚΛΗΣ

Μια πολύ σημαντική νίκη, η χθεσινή για την ομάδα μας.


Μια νίκη ψυχολογίας, εν όψει της δύσκολης συνέχειας.
Ψυχή και πάθος από παίκτες και κόσμο, σε μια ατμόσφαιρα στο Καυτανζόγλειο, που έδειχνε από την αρχή ότι το τρίποντο δε χανόταν με τίποτα.
Αν δεν είχαμε κι αυτά τα νεκρά διαστήματα που η ομάδα κλείνεται πίσω χωρίς λόγο....Βοήθησαν σημαντικά τα δυο πρώτα μεταγραφικά μας αποκτήματα(Φερνάντες και Μάρα) και περιμένουμε να δούμε και τους υπόλοιπους.
Φτάσαμε στους 22 βαθμούς, μόλις έναν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Το παιχνίδι που ακολουθεί ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ.

Υ.γ1 Πάλι τα ίδια με την αστυνομία;
Y.γ2 Σε συνοικίες και μπουρδέλα...

http://www.iraklis-g10.gr/site/

ΠΑΟΚ

Ε, αφού κερδίσαμε ...να δούμε πότε θα χάσουμε.
Τι σου είναι το ποδόσφαιρο: Πάνω που είχα απελπιστεί τελείως και πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται να σκοράρουμε σκεφτόμουν να γράψω ότι τελικά είμαστε μικρή ομάδα, που κολλάει σε μια νίκη σε ντέρμπι, ζαλίζεται και δεν έχει συνέχεια, βάλαμε το γκολ και τώρα πρέπει να γράψω ακριβώς το αντίθετο:

Ότι είμαστε μια μεγάλη ομάδα, που κερδίζει ακόμα και στη χειρότερη μέρα της!Γιατί αυτή ήταν ο ορισμός της κακής ημέρας. Χάλι μαύρο. Ο αντίπαλος ήταν για τα μπάζα κατά τη γνώμη μου. Τζάμπα θα έπαιρνε το βαθμό, και δικαίως δεν πήρε τίποτα, κατά τη γνώμη μου. Κι ας σκούζει ο Δώνης. Εμείς και μόνοι μας να ήμασταν στον αγωνιστικό χώρο, θα δυσκολευόμασταν να βάλουμε γκολ έτσι όπως παίζαμε. Κίνηση μηδέν, καθαρό μυαλό μηδέν, σπιρτάδα, όρεξη, πρωτοβουλία μηδέν. Σε κατάσταση νάρκωσης ήμασταν.
Ευτυχώς που υπάρχει αυτός ο Βιτόλο και καταπίνει τα χιλιόμετρα και κάνει βρωμοδουλειά για τρεις (απίστευτο αυτό το παιδί, σαν ντοπαρισμένος τρέχει).
Από κει και πέρα λίγα πράγματα. Να σταθώ στην απουσία του Ίβιτς. Όντως, φάνηκε πάρα πολύ. Ο λόγος όμως δεν είναι ότι είναι τόσο αναντικατάστατος παιχταράς ο Ίβιτς, αλλά ότι οι αντικαταστάτες του ήταν για τα μπάζα. Σε καμία περίπτωση δεν βιάζομαι να βγάλω το συμπέρασμα ότι ο Κριστιάνο δεν αξίζει κι ότι είναι αποτυχημένη μεταγραφή. Αλλά αυτή τη στιγμή το παιδί δεν μπορεί να βοηθήσει. Μοιάζει σα να έχει πέσει από άλλο πλανήτη. Καμία επαφή με την ομάδα. Σαν χαμένος πάει. Εντωμεταξύ, δεν ξέρω, δεν του είπε ο Σάντος πού να παίξει; Στη θέση του Ίβιτς πάντως ΔΕΝ έπαιξε.
Αμ ο Σορλέν; Άλλος χαμένος. Αυτός όμως δεν είναι καινούριος κι έχει σαφώς λιγότερες δικαιολογίες. Σαν να έχει παχύνει, να έχει βαρύνει, δεν ξέρω. Δεν τρέχει, δεν δουλεύει όπως παλιά, και μόλις πάρει την μπάλα κοιτάζει να τη γυρίσει πίσω. Προσέξτε τον, στον δημιουργικό τομέα δεν είναι απλά μηδέν, αλλά αρνητικός. Καταστρέφει τις επιθέσεις μας!Κατά τ' άλλα, αυτό που κυρίως έλειψε από την ομάδα ήταν η κίνηση. Με στατικούς παίκτες άμυνες δεν διασπάς. Όλο σέντρες για το πουθενά βγάζαμε.
Απογοήτευση και ο Εντίνιο. Φαίνεται την "είδε" κάπως μετά το γκολ που έβαλε. Ας ελπίσουμε να μας γίνει μάθημα το σημερινό. Την άλλη Κυριακή παίζουμε στη γριά, και θέλω να μην δείξουμε ούτε οίκτο. Άντε μπράβο!
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής (81' Παπάζογλου), Γκαρσία, Βιτόλο, Εντίνιο, Σορλέν (65' Κουτσιανικούλης), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Κριστιάνο (46' Μουσλίμοβιτς).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Μπαζίνσκι, Νεμπλεγλέρας, Αναστασάκος (69' Τάτος), Μελισσάς, Περόνε, Μπρίτο (80' Σφακιανάκης), Νάστος, Σαρμιέντο, Καλατζής, Ολιβέιρα.ΣΚΟΡΕΡΣ: 88' Παπάζογλου ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιαννόπουλος (Αθηνών)ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κριστιάνο - Μελισσάς, Σαρμιέντο, Καλατζής, Ολιβέιρα


http://paoksagapo.blogspot.com/

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ