- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010



Παρακολούθησα τις δύο τελευταίες βδομάδες τα δημοσιεύματα περί των εκλογών στην Μπαρτσελόνα για την ανάδειξη νέου προέδρου. Όχι για κανέναν άλλο λόγο πάρα μόνο γιατί η λαϊκή βάση της Καταλανικής ομάδας αποτελεί το καλύτερο πρότυπο για την γιγάντωση της ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ ΑΡΗ.

Όπως ανακοίνωσε στις 29 Ιανουαρίου σε συνέντευξη τύπου ο νυν πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Χουάν Λαπόρτα οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010, μετά το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων.
.
Aς ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στoν παρακάτω πίνακα. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009 η λαϊκή βάση της Μπαρτσελόνα απαριθμεί 173.187 μέλη!!!

Σύμφωνα με την Καταλανική εφημερίδα Sport πάνω απο 110.000 φίλοι της ομάδας θα κληθούν τον Ιούνιο στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου. Αριθμός ρεκόρ αν αναλογιστούμε ότι το 2003 ψήφισαν 94.339. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι άνω των 18 και όσοι είναι μέλη για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Η πρόταση για ψηφοφορία μέσω διαδικτύου για την διευκόλυνση των μελών στο εξωτερικό και εκτός Καταλονίας δεν έγινε αποδεκτή για τον φόβο των Ιουδαίων.

Όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα που προέρχεται από το βιβλίο που στάλθηκε από την Μπαρτσελόνα στην ΛΕΣΧΗ, αν και μιλάμε για άλλες εποχές, έπρεπε να συμπληρωθούν 25 χρόνια για να φτάσει ο σύλλογος στον αριθμό των 10.000 μελών.

Πάμε στο σήμερα.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, το εξής εντυπωσιακό είναι ότι περίπου 40-45.000 μέλη της Μπαρτσελόνα είναι κάτω των 18 ετών. Αυτό και αν είναι "οικογενειακή γαλούχηση".

Κάτι αντίστοιχο ανακοινώθηκε από την ΛΕΣΧΗ μας στις 10 Οκτωβρίου 2009 με το πρόγραμμα "Μεγαλώνοντας (με) τον ΑΡΗ".

Όπου κάθε νεαρό "δόκιμο" μέλος κάτω των 18 ετών θα μπορεί να συμμετέχει στην ΛΕΣΧΗ με κόστος εγγραφής 50 ευρώ και μέχρι την ενηλικίωση του δεν θα επιβαρύνεται με την ετήσια συνδρομή.

Ο στόχος: "Ο στόχος του Προγράμματος είναι διττός. Αφενός η συμμετοχή, ενασχόληση και συνειδητοποίηση, από νεαρές ηλικίες, του σκοπού και της ιδέας της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, αφετέρου η καλλιέργεια συνείδησης προσφοράς στον αγαπημένο μας σύλλογο."
Αυτό το μοντέλο της λαϊκής βάσης έδωσε την καλύτερη του απάντηση στις 17 Μαϊου 2009 όταν μέσα απο δημοκρατικές διαδικασίες 2.564 οικονομικά τακτοποιημένα μέλη ψήφισαν την νέα διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Απο τότε μέχρι σήμερα η ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΑΡΗ απαριθμεί πάνω απο 5.500 μέλη και η γιγάντωση της είναι υποχρέωση όλων.

Για αυτούς που δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να γνωρίζουν η Λ.Φ.Α. είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.
Όταν στις 25 Ιανουαρίου του 2006 η ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ ΑΡΗ πραγματοποίησε την επίσημη παρουσίαση της στο "Grand Hotel Palace" αρκετοί ήταν αυτοί που δεν πίστεψαν, δεν καταλάβανε ή δεν δώσανε την πρέπουσα σημασία στο νέο εγχείρημα .

Μια καινοτομία, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα που αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς στις ομάδες και αναιρεί την κυριαρχία του ενός. Γιατί οι ομάδες ανήκουν εξ' ολοκλήρου στον λαό τους.
Περήφανα δείχνει στον φακό ο εικονιζόμενος κύριος Jaume Descals Sanmartí, (μέλος της Μπαρτσελόνα απο το 1926!!!!!!!) την κάρτα του.

















Περήφανα και εμείς.








ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ