ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ,σκέψεις - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ,σκέψεις

Άρης - ΠΑΟΚ την Κυριακή 14/03/2010 στις 19.00 για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2009-2010Θα παραθέσω μερικές σκέψεις που κάνω εν όψει του αυριανού αγώνα.
- Ξεκινάμε από αυτό που λέω πάντα: ο αγώνας είναι ντέρμπι παρά το +17 που έχουμε.
- Η αγωνιστική και ποιοτική μας διαφορά είναι τεράστια, κάτι άλλωστε που αντικατοπτρίζεται κι από το +17 στην 25η αγωνιστική. Δεν υπάρχει καμιά απολύτως σύγκριση μεταξύ των δυο ομάδων.
- Για τα ερπ€...... είναι -όπως πάντα- ο πιο σημαντικός αγώνας της χρονιάς. Ζουν και αναπνέουν για αυτό τον αγώνα. Χαρακτηριστικές της νοοτροπίας τους είναι οι δηλώσεις Μπαλή. Για εμάς είναι ένα βήμα στο δρόμο του ονείρου.
- Πιστεύω ότι ο Σάντος θα θελήσει να τρέξει το ματς με τη γνωστή τακτική: κατοχή μπάλας, κλειστές γραμμές, πίεση στο κέντρο και καλά στημένα. Ειδικά τα τελευταία μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο με δεδομένη και την αδυναμία του (κατά τα άλλα εξαιρετικού) Σηφάκη στις στημένες φάσεις.
- Τα κλειδιά του αγώνα για μένα είναι:
α) σε τι μέρα θα βρεθεί ο Βιερίνια. Είναι δεδομένο ότι ο Αράνο δεν μπορεί να τον ακολουθήσει. Αν ο Βιερίνια βρεθεί σε καλή κατάσταση, θα κάνει πάρτυ.
β) σε τι κατάσταση θα βρεθεί ο Λίνο, που είναι ανασταλτικά όχι τόσο δυνατός όσο θα θέλαμε. Πιστεύω πάντως ότι ο Σάντος θα τον ενισχύσει (ντουμπλάρισμα από Σορλέν; κάτι άλλο; θα δούμε...) ειδικά εν όψει του ότι θα παίξει μάλλον ο Κάλβο από εκείνη την πλευρά
γ) ποιος θα βάλει πρώτος γκολ. Αν παστελώσουμε πρώτοι, θα έχουμε μεγάλο γλέντι. Αν φάμε πρώτοι, θα δυσκολευτούμε γιατί το ερπ....... θα ταμπουρωθεί
δ) οι κάρτες: μια ενδεχόμενη κόκκινη (με βάση και το ότι οι αντίπαλοι του σκώλ.........έχουν φάει 13 κόκκινες μέχρι σήμερα) θα σημαίνει καταστροφή.
- Για τη "μάχη" του κέντρου δεν πολυφοβάμαι. Γκαρσία-Βιτόλο συνθέτουν ένα πολύ ποιοτικότερο και δυναμικότερο δίδυμο από Ναφτί-Πρίττα ή Ναφτί-Γκαρσία.
- Ούτε στην άμυνα έχω ανησυχίες ιδιαίτερες. Και πως να έχω άλλωστε; Θέλει ιδιαίτερη προσοχή πάντως ο Κάμπορα που είναι μάλλον ότι καλύτερο διαθέτει ο Άρης αυτή τη στιγμή.- Στην επίθεση πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί, γιατί δεν νομίζω ότι θα έχουμε και πάααρα πολλές ευκαιρίες.
Το παιχνίδι γενικά θα είναι κατά πάσα πιθανότητα πολύ σφιχτό με μεγάλη πιθανότητα να κριθεί στο ένα γκολ.
- Είναι προφανές ότι με ήττα (σε συνδυασμό με το πολύ πιθανό διπλό του βάζελου στην Τρίπολη) σβήνει το όνειρο του πρωταθλήματος. Με Χ δεν σβήνει, αλλά πρέπει μετά να γκελάρει δυο φορές ο βάζελος, πράγμα μάλλον δύσκολο.
- Ο ορισμός κ.Σπάθα σαν διαιτητή της αναμέτρησης δεν πρέπει ούτε να μας εκπλήσσει, αλλά ούτε και να μας αποσυντονίζει.
Είναι μια προφανής προσπάθεια να μας σταματήσουν, αλλά ΠΑΟΚ είμαστε.


Μπαίνουμε στο γήπεδο, παίρνουμε το ματσάκι και συνεχίζουμε στον επόμενο αγώνα.
Προσωπικά έχω την πεποίθηση ότι έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να πάρουμε το παιχνίδι. Έχουμε καλύτερη ομάδα, καλύτερες μονάδες, μεγαλύτερο κίνητρο, μεγαλύτερη συγκέντρωση και συσπείρωση, καλύτερη φόρμα, καλύτερο προπονητή!
Μένει να το βγάλουμε στο γήπεδο.
Με οδηγό το 1-3 την χρονιά 2004-2005 σας αφήνω για το ΣΚ.

ΣΗΜ Α.Γ. 2-3 ''ΑΙΣΘΗΤΙΚΈς'' ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ(ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ) ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ''ΛΟΓΟΥΣ'' ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.....

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ