μέγαρο μουσικήε Θεσσαλονίκη - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

μέγαρο μουσικήε Θεσσαλονίκη

Tanguera from Buenos Aires
υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αργεντινής στην Ελλάδα
14-15*-16*-17-18-19 Μαϊου 2010
Διπλές παραστάσεις με ώρες έναρξης 17:00 – 21:00

Μια ιστορία στα βήματα του πάθους!

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο Μπουένος Αϊρες, τις παραστάσεις σε Μαδρίτη, Μαϊάμι, Τόκιο, Αμβούργο, Βερολίνο και Παρίσι, το μιούζικαλ «Tanguera from Buenos Aires», το πρώτο tango-musical στην ιστορία του tango, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Daniel Barenboim έρχεται στην Ελλάδα.

To Tanguera έκανε πρεμιέρα το 2002 στο Μπουένος Άιρες, σημειώνοντας μετά από 18 μήνες, ρεκόρ παραστάσεων κι έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Οι ενθουσιώδεις κριτικές και η ανταπόκριση του κοινού, με τις sold out παραστάσεις, ακολούθησαν την «Tanguera» και στην παγκόσμια περιοδεία.

Τριάντα βιρτουόζοι χορευτές και χορεύτριες, με εξαιρετική τεχνική και πάθος, εκτελούν τη βραβευμένη χορογραφία που εξιστορεί μία φλογερή ερωτική ιστορία.

Η μελαγχολία και το πάθος του tango συμπυκνώνονται στην «αφήγηση» της «Tanguera», γίνονται χορογραφημένα βήματα, άλματα, στροφές, χειρονομίες, παύσεις, βλέμματα, φως, σκοτάδι και βέβαια, μουσική.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στις αρχές του 20ου αιώνα, στην Μπόκα, μια κακόφημη συνοικία του λιμανιού του Μπουένος Άιρες, γενέτειρα του tango, αλλά και καταφύγιο για χιλιάδες μετανάστες που αναζητούν το δρόμο τους σε ένα νέο κόσμο. Εκεί όπου ο νόμος της επιβίωσης είναι σκληρός και η αγάπη, υπηρεσία προς πώληση. Κεντρική ηρωίδα, η νεαρή μετανάστρια Giselle, που προσπαθώντας να επιβιώσει, γίνεται «tanguera» σε καμπαρέ. Η Giselle γοητεύεται από τον μαστροπό Gaudenzio, την ίδια στιγμή που ο θαρραλέος λιμενεργάτης Lorenzo διεκδικεί την αγάπη της. Το τρίγωνο του πάθους οδηγείται μοιραία στη μονομαχία.

Τη χορογραφία υπογράφει η σταρ του tango, Mora Godoy, πρώτη χορεύτρια και χορογράφος, με διεθνή βραβεία και διακρίσεις, που θεωρείται ανανεώτρια των τεχνικών του κλασικού tango.


Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Attract Productions. Εισιτήρια προπωλούνται αποκλειστικά από τα ταμεία του ΟΜΜΘ και τα εκδοτήρια του ΟΜΜΘ στην πλατεία Αριστοτέλους αντί 75 – 60 – 45 και 30 ευρώ ενώ τα μαθητικά – φοιτητικά στοιχίζουν 15€.


Συντελεστές
Χορογραφία: Mora Godoy
Μουσική διεύθυνση: Lisandro Adrover
Μουσική: Gerardo Gardelin
Σενάριο: Dolores Espeja
Στίχοι: Eladia Blazquez
Σκηνικά: Valeria Ambrosio
Κοστούμια: Cecilia Monti
Φωτισμοί: Ariel Del Mastro
Σκηνοθεσία: Omar Pacheco
Πρωτότυπη ιδέα & Παραγωγή: Diego Romay

Σχόλια – κριτικές διεθνούς Τύπου

«The knives. The legs. The passion. Think Riverdance»
The New York Times

«A tango tale Tour-De-Force!»
New York Post

«Fierce and fiery! A showcase of all that thrills and excities! The creme de la creme of dancers. Amazing choreography!»
Variety

«The most celebrated musical in Buenos Aires» –
La Guía del Ocio, Argentina «They offer the audience in the Théâtre du Châtelet an enchanting, authentic and accomplished spectacle» –
Le Parisien, France «…A definite must-see» Berliner Zeitung, Germany

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ