βιβλιο - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

βιβλιο

Euro 2004
Η αληθινή ιστορία όπως την έζησα

Συγγραφέας: Γκαγκάτσης Βασίλης
Επιμελητής: Χατζηγεωργίου Δημήτρης
Εκδότης: Τόπος
ISBN: 978-960-6863-50-9
Έτος έκδοσης: 2010

Περιγραφή
Μια ιστορία για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην καλύτερη στιγμή του, μια εκ βαθέων εξομολόγηση, αληθινή και συναρπαστική σαν μυθιστόρημα. Έξι χρόνια μετά τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, οι Εκδόσεις Τόπος ανοίγουν το κεφάλαιο του Euro 2004.

Για πρώτη φορά ο Βασίλης Γκαγκάτσης θυμάται και αποκαλύπτει τις άγνωστες πτυχές, τις κινήσεις και τα περιστατικά μέσα κι έξω από τα γήπεδα, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες του προκριματικού γύρου και της τελικής φάσης στην Πορτογαλία. Ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004 αφηγείται και δημοσιοποιεί σημαντικές λεπτομέρειες από τη θριαμβευτική πορεία της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου από τη μηδενική βάση στον θρίαμβο. Πρόσωπα και γεγονότα συνθέτουν με μοναδικό τρόπο ένα ανεπανάληπτο ποδοσφαιρικό σκηνικό.
- Ένα βιβλίο με όλα όσα θα ήθελε να μάθει ο αναγνώστης για την επιτυχία της Ελλάδας στο Euro 2004, για τις ιδιαίτερες συνθήκες που έφεραν την Ελλάδα νικήτρια. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές, όταν κανείς δεν πίστευε στο... απίστευτο, μέχρι το τέλος, όταν μαζί με τη χαρά της νίκης σε κάποιους συντελεστές διακρινόταν και μια σχετική πικρία.
- Τα πληροφοριακά σχόλια του αθλητικογράφου Δημήτρη Χατζηγεωργίου παρέχουν τα στατιστικά και άλλα χρήσιμα στοιχεία για τους αγώνες που συμμετείχε η Εθνική Ελλάδος συμπληρώνοντας αρμονικά την ιστορία-ποταμό που αφηγείται ο επιτυχημένος Πρόεδρος της ΕΠΟ.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ