- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Επιτέλους τελείωσε η ψυχοφθόρα διαδικασία των play off με νίκη ουσίας και γοήτρου.
Μια ομάδα "καιγόταν" για το αποτέλεσμα και αυτή ήταν ο ΑΡΗΣ. Με αρκετές ενδεκαδάτες απουσίες, καλό ποδόσφαιρο και μεμονωμένες εμφανίσεις παικτών οι οποίες μου άρεσαν πάρα πολύ και θα ξεκινήσω απο εδώ.

Δηλαδή λίγο ανάποδα απο ότι συνηθίζω.
Ο Μεριέμ απέδειξε ότι μπορεί να αποδώσει πολύ καλυτερα αγωνιζόμενος στο κέντρο, όταν παίζει πάνω στον "ασβέστη" κάπου χάνεται, δεκάρι στο 4-4-2 δεν υπάρχει αλλά σήμερα αυτόν τον ρόλο έπαιξε. Με κάθετες πάσες, εκπληκτική συνεργασία στο γκόλ του Χαβίτο.
Οι κάθετες πάσες λείψανε φέτος απο τον ΑΡΗ, όμως όποτε εφαρμόστηκαν μετουσιώθηκαν σε γκόλ ή ήταν "μεγάλες ευκαρίες".
Τρείς παίκτες έχουν την κάθετη και αυτοί είναι οι Μεριέμ, Κόκε και Ναφτί.
Ο Μεριέμ σου έδινε μια σιγουριά ότι κάποιος θα κρατήσει την μπάλα και θα την μοιράσει μπροστά.
Έπαιξε δηλαδή τον ρόλο του Κόκε και μάλιστα πολύ καλύτερα. Μήπως ήταν λάθος το γεγονός ότι σε παιχνίδια που έλειπε ο Κόκε δεν ξεκινούσε ο Μεριέμ δίπλα στον Κάμπορα ή στον εκάστοτε επιθετικό;;;

Τα ίδια πιστεύω και για τον Αντού πάνω στον ασβέστη δεν μπορεί, θα προτιμούσα να τον δώ στην επίθεση, όπου εκεί θεωρώ ότι μπορεί να παίξει με μεγαλύτερη άνεση. Κέρδισε με ενέργεια του ένα ακόμα πέναλντι.
Τα ίδια με τον Ντέϊλι, άσχετα αν ήταν κακός στο Καραϊσκάκη όπως και όλη η ομάδα, στο εντός παιχνίδι με την ΑΕΚ απέδειξε ότι είναι σέντερ φόρ και όχι αριστερό εξτρέμ. Τα ίδια με τον Φερνάντεζ που κατ' ανάγκη φέτος έγινε αμυντικό χάφ, τον προτιμώ ώς αριστερό εξτρέμ. Σταματάω εδώ με τις απόψεις μου για να συνεχίσω στα του αγώνα.
Πάμε στον αγαπημένο μου παίκτη όχι τόσο για τις αγωνιστικές του ικανότητες αλλά γιατί είναι φιλότιμος, οικογενειάρχης, επαγγελματίας εκτός γηπέδου με όλη την σημασία της λέξεως και είμαι σίγουρος ότι προσπαθεί στις προπονήσεις για να βελτιώσει τις ατέλειες του.
Ο λόγος για τον Χαβίτο. Ο οποίος Χαβίτο σήμερα ήταν εκπληκτικός. Πέτυχε το δεύτερο του φετινό γκόλ μετά το παιχνίδι κυπέλλου με την Καβάλα και βοήθησε ανασταλτικά.


Έχει συμμετοχή στην αυτογκολάρα του Μαλεζά αφου βγάζει την σέντρα απο τα δεξιά, επίσης βγάζει ακόμα μία σέντρα για τον Κάμπορα με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω απο την εστία. Μάλιστα ο Κούπερ στα μέσα πρώτου ημιχρόνου, επειδή έβλεπε ότι όλο η ανάπτυξη του αντιπάλου γινόταν απο τα δεξιά, τον αλλάζει θέση με τον Αντού για να βοηθήσει ο Χαβίτο στο μαρκάρισμα του Βιεϊρίνια. Θέλω να πιστεύω ότι έχει θέση στον ΑΡΗ της νέας περιόδου που θα χτίσει ο Κούπερ, έστω και ώς αλλαγή.
Αλλιώς δεν εξηγείται ότι ο Κούπερ τον ξεκίνησε βασικό στα περισσότερα παιχνίδια των play off, αυτό σημαίνει ότι τον πιστεύει.Ο Πέσκοβιτς κάνει την σωτήρια επέμβαση στο 80 κάτι, αλλά σίγουρα δεν εμπνέει σιγουριά με highlight του αγώνα το παρακάτω.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ουέλερσον, προπονητής τερματοφυλάκων του ΑΡΗ, να φεύγει απο τον πάγκο και να πηγαίνει πίσω απο την εστία του Σλοβάκου τερματοφύλακα, κάνοντας απεγνωσμένα και με χαρακτηριστικό τρόπο την κίνηση "ΒΓΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΟΔΟ" όποτε χρειαστεί.
Ο Φερνάντεζ δεν κατάλαβα ακριβώς τι σκέφτηκε στην φάση του πέναλντι, η μόνη δικαιολογία που μπορώ να βρώ είναι ότι κατα την διάρκεια του αγώνα οι σφυγμοί του ποδοσφαιριστή είναι αρκετά παραπάνω απο το κανονικό.
Πάντως αν αληθεύουν οι φήμες σχετικά με το ποδοσφαιρικό του μέλλον δεν μου άρεσε που φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι σε γενικές γραμμές είχε μια καλή παρουσία, αλλά όπως έχουμε πεί είναι ο ορισμός του "παράλληλου ποδοσφαίρου" με συνεχής εκνευριστικές καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.
Παραλίγο να ξεχάσω τον Αράνο, που κάνει τρίτο συνεχόμενο καλό παιχνίδι και κυριολεκτικά στο πρώτο ημίχρονο "σβήνει" τον Εντίνιο, μέχρι και κεφαλιά του πήρε.Αυτογκολάρα του Μαλέζα μετά απο σέντρα του Χαβίτο, αν είναι στις τελικές επιλογές του Ρεχάγκελ για το Μουντιάλ, μπορεί να τον χρησιμοποιήσει και στην επίθεση. Αυτογκόλ που θα το ζήλευαν πολλοί επιθετικοί!!!
Ο ΑΡΗΣ με την νίκη 3-2 επί του συμπολίτη εξασφάλισε την 3η θεση στα play off και την 4η στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Το οποίο σημαίνει τα εξής:
Μετά απο την περίδο 1983-84 ο ΑΡΗΣ περνάει στην βαθμολογία ομάδα του ΠΟΚ, τότε ήταν η ΑΕΚ, τώρα είναι ο Ολυμπιακός.

Εξοικονομήσαμε 15 μέρες ξεκούρασης ή αν θέλετε καλύτερα 15 μέρες περισσότερης δουλειάς, αφού αντί να ξεκινήσουν οι ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις στις 15 Ιουλίου, θα ξεκινήσουν στις 29 Ιουλίου.
Χάρηκα που τελειώσαν τα play off με νίκη στο ντέρμπι της πόλης, χάρηκα επίσης που τελειώσαν τα play off, γιατί με όλα αυτά που ακούστηκαν κατά την διάρκεια των play off κάπου ο ΑΡΕΙΑΝΟΣ είχε κουραστεί ψυχολογικά.
Στεναχωρέθηκα που τελειώσαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και θα περάσουν δύο μήνες για να μας οδηγήσει πάλι ο δρόμος στο Βικελίδης να παρακολουθήσουμε την ομάδα που θα χτίσει ο Έκτορας.

Οι δηλώσεις του Κούπερ για την νέα σεζόν με γεμίσουν με αισιοδοξία. Απο αύριο, αρχίζουν οι διακοπές των παικτών αν δείχνανε λίγη σοβαρότητα παραπάνω θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μεγαλύτερα πράγματα!!

Υ.Γ. Μπράβο στον ΜΠΟΥΦΟ (συμπαθέστατο πουλί ο μπούφος) που έδωσε εντολή να ρίξουν χημικά και δακρυγόνα ενώ το γήπεδο είχε μέσα 15.000 κόσμο με πολλά μικρά παιδάκια και οικογένειες. Για ακόμη μια φορά , ευχαριστούμε όλοι εμείς που απλά πήγαμε να παρακολουθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδας και αναπνεύσαμε τα χημικά σας.
απο το φιλικό http://animationaris.blogspot.com/

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ