Ο παπά-Χρήστος έγινε για πρώτη φορά… διάσημος το καλοκαίρι, όταν μαζί με έναν ακόμη ιερωμένο, τον παπά-Πέτρο, ήταν παρόντες στην πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ.
Εισιτήριο διαρκείας!
Η παρουσία του παπά-Χρήστου στη Θύρα 4 αλλά και σε εκτός έδρας παιχνίδια του «δικεφάλου», δεν είναι κάτι καινούργιο. Εδώ και χρόνια βρίσκεται δίπλα στους φανατικούς οπαδούς της ομάδας που αγαπάει μιας και έχει εισιτήριο διαρκείας μαζί με τους δύο γιους του, τον Κοσμά και τον Σεβαστιανό! Παράλληλα, ο ιερέας συνδυάζει την παρακολούθηση των αγώνων του «δικεφάλου» με την ανάγκη του να προσεγγίσει τους νέους και μάλιστα σε έναν από τους αγαπημένους τους χώρους, όπως το γήπεδο.
Ο παπά-ΠΑΟΚ, όπως τον φωνάζουν πολλοί, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978, ερχόμενος από την Κόνιτσα. Σπούδασε στη θεολογική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και για 27 χρόνια υπήρξε καθηγητής Θεολογίας αλλά τα τελευταία έντεκα είναι ιερέας (αποφάσισε να βάλει τα ράσα σε μεγάλη ηλικία). Δεν κρύβει την αγάπη του για τον πατέρα Παΐσιο, ο οποίος τον επηρέασε και σημάδεψε τη ζωή του. Στη δεδομένη χρονική στιγμή, η ενορία του βρίσκεται στο Τρίλοφο της Θεσσαλονίκης.
Με τους αναρχικούς στις πορείες!
Είναι από τους ιερωμένους που δεν... πήγαιναν τον μακαριστό Χριστόδουλο, στον οποίο καταλογίζει φανατισμό, αντίθετα εκτιμά βαθιά τον Ιερώνυμο. Υποστηρίζει, επίσης, ότι η εκκλησία είναι η πρώτη που πρέπει να πολεμάει το σάπιο και το κατεστημένο και δεν διστάζει να συμφωνήσει με εκείνους που αναφέρουν πως ο Χριστός ήταν ο πρώτος αναρχικός:
«Μα γι' αυτό τον σταύρωσαν. Το σύστημα τον σταύρωσε!», λέει.
Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι στις πρώτες διαδηλώσεις για το Ιράκ κατέβαινε στις πορείες με τα μπλοκ των αναρχικών γιατί τον εξέφραζαν τα συνθήματά τους.
Συμπληρώνει, επίσης, ότι μετά τις πορείες, αρκετοί από τους νέους, τον πλησίαζαν, του φιλούσαν το χέρι και πλέον διατηρεί πολύ καλές σχέσεις μαζί τους.