H αθλητική γνώμη ασχολείται με το φάκελο του πατερ Χρηστου - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

H αθλητική γνώμη ασχολείται με το φάκελο του πατερ Χρηστου


Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, οι γνωστές εφημερίδες "Figaro", "Liberation", η ρουμάνικη ιστοσελίδα "sport.ro" και αρκετά ακόμη ΜΜΕ φιλοξενούν ρεπορτάζ για την απόφαση της Μητρόπολης Κασσανδρείας να αντικαταστήσει τον πιο γνωστό παπά της χώρας από τον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου
ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ?

Για τον πατέρα Χρήστο φταίει ο Πειραιάς...
ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ ,ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΜΕ!

Η Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία δίνει τη δική της θέση για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον παπά - Χρήστο

Μία φράση της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας, είναι αυτή που εξηγεί τελικά το τι προηγήθηκε μέχρι την αντικατάσταση του γνωστού για τα φιλοΠΑΟΚτσήδικα αισθήματά του, πατέρα Χρήστου Μήτσιου από την προεδρία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου στον Τρίλοφο.


Η ηγεσία της Μητρόπολης, ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι αυτό που "ενόχλησε" (από πέρυσι) στην περίπτωση του παπα-Χρήστου είναι η παρουσία του σε χώρο που βρίσκονταν ΠΑΟΚτσήδες και ακούγονταν συνθήματα σε βάρος του Πειραιά.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η προτίμησή του σε συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ομάδα της Θεσσαλονίκης, δεν σχετίζεται με την αντικατάστασή του στην προεδρία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, καθώς ο ίδιος την είχε ζητήσει στο παρελθόν.
Το κυριότερο σημείο της ανακοίνωσης είναι το εξής:

«Όταν προ έτους είχε δημιουργηθεί σχετικός θόρυβος για συμμετοχή του εις αήθεις, δια το ιερατικόν σχήμα, συμπεριφοράς, κατά τας οποίας οι συγκεντρωθέντες, νεαροί κυρίως φίλαθλοι, προέβαιναν εις χυδαίας ύβρεις κατά συγκεκριμένης πόλεως της πατρίδος μας και καταγγέλθηκε επισήμως το γεγονός στη Μητρόπολη, τού έγιναν με αγάπη σχετικές συστάσεις για μη συμμετοχή του σε αθλητικές εκδηλώσεις φιλάθλων, που δεν συνάδουν με την Ιερατική Τιμή και Αξία, και προς αποφυγή σκανδαλισμού των πιστών, δεδομένου ότι ο κληρικός πρέπει να είναι τύπος των πιστών εν πάσι και να βαστάζει τα στίγματα του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι αυτού».
Επισημαίνεται ακόμη ότι «οποιοιδήποτε άλλοι συσχετισμοί με την αντικατάστασή του αυτή στην προεδρία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού, που εφημερεύει, είναι τελείως άσχετοι, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι εκ του πονηρού.

Κατά τα λοιπά, ο π. Χρήστος εξακολουθεί να είναι εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Τριλόφου και καλείται να ασκεί ευόρκως τα καθήκοντά του και πάντα μέσα στα πλαίσια της Εκκλησιαστικής μας παραδόσεως και των ιερών κανόνων».
Ως στοιχείο του ρεπορτάζ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας, κ. Νικόδημος (με καταγωγή από τη Σίφνο), έχει διατελέσει στο παρελθόν γραμματέας στην Ιερά Μητρόπολη του Πειραιά.
γαύρος δηλαδή!

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ?ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ!


Ο πατέρας Χρήστος Μήτσιος έχει βρεθεί τα τελευταία 24ωρα στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Αιτία, η απόφαση της Μητρόπολης Κασσανδρείας να τον αντικαταστήσει από το πόστο του προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου στον Τρίλοφο. Μία απόφαση για την οποία ποτέ δεν του κοινοποιήθηκε το σκεπτικό της Μητρόπολης και έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και όχι μόνο.
Το olaPAOK.gr συνάντησε τον παπά-Χρήστο στην Τούμπα, όπου, μαζί με τα δύο αγόρια του, έκαναν τις απαραίτητες διαδικασίες για την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας της επόμενης περιόδου. Δέχθηκε την πρόσκλησή μας για μία συνέντευξη στην οποία δίνει τις δικές του απαντήσεις για την "υποβάθμισή" του, ενώ μέσω της κάμερας του olaPAOK.gr στέλνει, με φόντο της Θύρα 4, το δικό του μήνυμα προς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.
"Δεν τη θέλω τη δημοσιότητα. Δεν μου πάει. Θέλω τον λαό κοντά μου. Για αυτό και πήρα διαρκείας για τη θύρα 4. Δεν συμβιβάζομαι..." ήταν τα πρώτα λόγια του, όταν κατάλαβε τι θα τον ρωτούσαμε.
Όσο για τη συνέχεια της αποκλειστικής συνέντευξη του Παπά Χρήστου στο olaPAOK.gr, ιδού οι όλες απαντήσεις του. Όλα όσα είπε:
Για το πως αντέδρασε όταν πληροφορήθηκε για την αντικατάσταση του: "Το περίμενα. Πλήρωσα όλα όσα είχα πει για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Μιλούσα για αυτό πέντε χρόνια πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο. Τυγχάνει η ενορία μου να ανήκει στην ίδια Μητρόπολη η οποία εμπλέκεται στο θέμα. Αυτό φταίει. Ο ΠΑΟΚ ή καλύτερα η αγάπη μου για τον ΠΑΟΚ ήταν η αφορμή που έψαχναν για να το κάνουν."
Για το τι προτίθεται να κάνει από δω και πέρα: "Δίνουμε μάχες, χάνουμε μάχες. Δεν συμβιβάζομαι. Δεν φοβάμαι κανέναν για αυτό είμαι εδώ. Δεν φοβήθηκα ποτέ. Ακολουθώ πάντα τις δύο συμβουλές που μου έδωσε η γιαγιά μου που με μεγάλωσε. Να μην φοβάμαι ποτέ, τίποτε και κανέναν και να είμαι ακούραστος. Μόνο τον Θεό φοβάμαι και τη συνείδηση μου. Περιμένω τις αντιδράσεις του κόσμου γιατί με το σις και με το σας η εξουσία δεν καταλαβαίνει."
"Με γεμίζει η αγκαλιά του κόσμου όταν με βλέπει"
Ο Παπά - Χρήστος κρατώντας στα χέρια του τις τρεις κάρτες διαρκείας της νέας περιόδου (τη δικιά του και των δύο του παιδιών, Κοσμά και Σεβαστιανού) είπε: "Δεν θα εγκαταλείψω τον ΠΑΟΚ και τους αγαπημένους μου "αλήτες" της θύρας 4. Κοντά στον λαό θα είμαι και όχι κοντά στα συμφέροντα. Με γεμίζει η αγάπη του κόσμου όταν έρχεται και με αγκαλιάζει και μου ζητάει να βγούμε μία φωτογραφία. Είμαι εδώ και θα συνεχίσω να είμαι."
Η συνάντηση με τον Ζαγοράκη
Λίγο πριν φύγει από τα γραφεία της ΠΑΕ στην Τούμπα, ο παπά-Χρήστος, αφού συνομίλησε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκο Κυριάκο, είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με τον πρόεδρο του "Δικέφαλου", Θοδωρή Ζαγοράκη, μετά από απαίτηση του ίδιου του προέδρου. Το περιεχόμενο της συζήτησης τους δεν αποκαλύφθηκε, αφού ο Παπά Χρήστος δεν θέλησε να μας πει τι συζήτησε με τον Ζαγοράκη. Η συνάντηση τους διήρκεσε περίπου μισή ώρα και παρόντα ήταν και τα παιδιά του γνωστού ιερέα.
"Αισθάνομαι μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ και φαντάζομαι ότι θα με βοηθήσει και η ΠΑΕ" ήταν τα μοναδικά λόγια που είπε.
Ο Παπά Χρήστος αποχωρώντας από το γήπεδο ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι και είπε χαρακτηριστικά: "Να είμαστε καλά να είμαστε και του χρόνου εδώ!"

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ