Κούπερ: "Νίκη με καθαρό σκορ" - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Κούπερ: "Νίκη με καθαρό σκορ"

Ο προπονητής της Αούστρια Βιέννης χαρακτήρισε τον Άρη ως τον πιο δύσκολο αντίπαλο για τα πλέι οφ του Europa League,


ενώ ο Ρόναλντ Λιντζ θυμήθηκε την "κόλαση" του "Κλεάνθης Βικελίδης".


Κούπερ: "Νίκη με καθαρό σκορ"




Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ζήτησε τη νίκη από τους παίκτες του στο αυριανό παιχνίδι κόντρα στην Αούστρια Βιέννης στο Κλ. Βικελίδης. Στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου ο Αργεντίνος τεχνικός σημείωσε την αισιοδοξία του ότι η ομάδα του θα τα καταφέρει και θα πάρει προβάδισμα πρόκρισης:
«Δεν γνωρίζω αν θα παίξει ρόλο η θερμοκρασία για την ομάδα μου, αλλά στις προπονήσεις μας οι θερμοκρασίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν υψηλές. Δεν θεωρώ όμως ότι αυτό θα πρέπει να μας απασχολεί.
Η ομάδα μου καλείται να κάνει άλματα βελτίωσης, καθώς το επίπεδο είναι υψηλό, με ομάδες από καλά πρωταθλήματα.
Είναι πολύ σημαντικό να μην κάνουμε λάθη, γιατί πληρώνονται ακριβά και ένα μικρό λάθος μπορεί να σε αφήσει έξω. Θεωρώ ότι οι ομάδες είναι ισάξιες. Αν αξιολογήσουμε το δικό μας παιχνίδι, η ομάδα μου έχει βελτιωθεί ένα 15% και αυτό έχει να κάνει με κινήσεις και τακτικές. Θέλω να διατηρήσουμε την πειθαρχία και την οργάνωση.
Η Αούστρια είναι καλή ομάδα και κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τον αντίπαλο. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι και αρκεί να σκεφτούμε ότι δυσκολευτήκαμε στο ματς με τη Γιαγκελόνια.
Έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και πρέπει να το δείξουμε αυτό στους δύο αγώνες απέναντι στην αυστριακή ομάδα. Η δουλειά που κάναμε είναι πολύ σκληρή, δυστυχώς όμως με κάποια προβλήματα τραυματισμών. Ωστόσο εμπιστεύομαι το ρόστερ μου. Αυτός είναι διαφορετικός γύρος και νομίζω ότι στο δεύτερο παιχνίδι μπορούν να κριθούν τα πάντα. Θα κάνουμε το καθετί δυνατό για να ανυψώσουμε το ηθικό του κόσμου μας, που θα μας δώσει την ώθηση που μας δίνει πάντα. Η Αούστρια παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει κοντινές μεταβιβάσεις και καλούς επιθετικούς. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να έχουμε καλή απόδοση, ώστε να φτάσουμε στη νίκη που θα μας δώσει ποσοστό πρόκρισης. Χρειάζεται υπομονή και εξυπνάδα.
Αν κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας, θα είναι προς όφελός μας. Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα ποτέ δεν είναι απλά. Έχω βάλει στόχους, αλλά το θέμα είναι τι γίνεται όταν η ομάδα τους φτάσει. Σταματάει ή συνεχίζει;
Αυτό που θέλω να βλέπω μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είναι να μην κάνει λάθη η ομάδα μου σε πράγματα που έχει δουλέψει. Σίγουρα οι ποδοσφαιριστές έχουν όρια, αλλά είμαι απαιτητικός. Ί
σως αυτή τη στιγμή η απόδοσή τους να βρίσκεται στο 80%, αλλά όσο θα είμαι εγώ εδώ, θα προσπαθώ ώστε να βελτιώνονται παιχνίδι με παιχνίδι. Μου αρέσει να είμαι αισιόδοξος, αλλά σκεφτείτε τι αποτέλεσμα θα πρέπει να πάρει η ομάδα στο πρώτο “ημίχρονο” των δύο αγώνων, για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της.
Κανένα αποτέλεσμα δεν σου επιτρέπει να εφησυχάζεις και δεν υπάρχει αποτέλεσμα που θα σε στείλει στο σπίτι σου κατευθείαν με την πρόκριση».

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ