ΤΕΡΜΑ Η ΑΣΠΙΔΑ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑ Ι ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΕΡΜΑ Η ΑΣΠΙΔΑ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑ Ι ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΙΚΡΟΧΟΛΟΣ NICK

Η δεύτερη ήττα από νεοφώτιστη ομάδα ξεχείλησε το ποτήρι , έφερε την ομάδα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς στην παραίτηση από τον πάγκο της ΑΕΚ.

Είναι αυτό που λέμε δεν πήγαινε άλλο. Και αυτό γιατί πρώτη φορά στα χρονικά της ομάδας προπονητής της ΑΕΚ είχε τόσο μεγάλη ασυλία. Πρώτη φορά έδειξαν τόσο μεγάλη υπομονή σε προπονητή της ΑΕΚ μετά τόσο αναπάντεχα αποτελέσματα.


Αν δεν λεγόταν Μπάγιεβιτς θα είχε φύγει εδώ και ένα χρόνο.Και όταν λέεω Μπάγιεβιτς εννοώ την προπονητική αξία. Σε αυτήν τη περίπτωση, όταν πιστεύεις στον προπονητή σαν αξία, κάνεις υπομονή και λες τα αποτελέσματα θα έρθουν. Λες θα τη βρεί την άκρη. Ξέρει αυτός. Και περιμένεις εσύ. Υπομονή υπομονή όμως μέχρι πότε?

Όχι δεν έπαψα να πιστεύω ότι είναι ο καλλύτερος προπονητής που έχει δουλέψει στη χώρα μας.Συνεχίζω να το πιστεύω αυτό.Παρά τα μειονεκτήματα και τις εμμονές του .Άλλώστε ποιος δεν έχει μειονεκτήματα?Και ο Μουρίνιο ακόμα έχει.

Η αλήθεια είναι ότι η τρίτη φορά που ο Μπάγιεβιτς ήρθε στην ΑΕΚ ήταν πολλύ διαφορετική από τις δύο προηγούμενες. Και μιλάω πάντα αγωνιστικά. Χωρίς πλάνο, χωρίς κανένα αγωνιστικό προσανατολισμό,με λάθος επιλογές παικτών εκ μέρους του, με νωθρή την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο πάντα, με την άμυνα χωνί, με τις γραμμές να απέχουν η μια από την άλλη, ανέστησε τον κάθε πεθαμένο.

Για να αναφερθούμε πιο αναλυτικά:
1) Οι μεταγραφές ήταν δικές του επιλογές.Και εδώ δεν έχει καμμιά δικαιολογία.
Είναι δυνατό να είναι παίκτης της ΑΕΚ ο Καράμπελας?
Είναι δυνατό ο Μάκος να κοστίζει 800.000 ευρώ?
Αυτός κάνει για Λεβαδειακό, Κέρκυρα, Πανιώνιο μέχρι εκεί.Δε μπορεί παραπάνω?
Αυτόν τον Λούκατς που τον ανακάλυψε?
Έψαξε τόσο πολλύ να τον βρεί?
Η ΑΕΚ έχει 3 τερματοφύλακες ο ένας χειρότερος από τον άλλο. Ότι πάει μέσα γράφει.Και ο Σέρβος βολεύονταν με αυτή την κατάσταση. 360.000 ευρώ πληρώνεται αυτός ο Σάχα. Αυτός είναι για 360.000 μπουνιές. Ας βγάλει τα γάντια τα ποδοσφαιρικά να βάλει αυτά της κουζίνας. Και οι άλλοι 2 τερματοφύλακες το ίδιο είναι. Αλλά τουλάχιστον οι άλλοι δεν πληρώνονται αδρά.Ας πάμε στην άλλη ποδοσφαιρική απάτη. Ακούει στο όνομα Γιάχιτς. Προσωπική επιλογή του Σέρβου
. Είναι ο ποδοσφαιριστής που παίζει σε όλλες τις θέσεις αλλά ουσιαστικά δε μπορεί να παίξει πουθενά. Όταν ιδίως παίζει δεξί μπακ ειναι η χαρά κάθε επιθετικού.Φυσικά η κίτρινη κάρτα είναι δεδομένη αλλά να ταν αυτό το κακό.
Για το παλτό αυτό πλήρωσε στον ΑΡΗ 700.000 ευρώ . Έγκλημα.
Επίσης ο Γιαχάγια.Εισηγήθηκε την απόκτηση του σαν μεγάλο ταλέντο και αφού τον αγόρασαν με εντολή Μπάγιεβιτς ο ίδιος αργότερα έκρινε ότι δεν τον κάνει.Και πουλήθηκε λιγότερο απ ότι αγοράστηκε. Η ομάδα έχασε οικονομικά από ακόμα μια περίπτωση. Ας μη ξεχάσουμε και το Γκερέιρο.
Μεγάλο συμβόλαιο, δυσανάλογο για την αξία του. Όμως δεν κατάλαβα την εμμονή του να μη τον χρησιμοποιεί ποτέ. Ένας παίκτης με υψηλή τεχνικά κατάρτιση ,πλούσιο βιογραφικό και διεθνής. Δεν πήρε ούτε μια ευκαιρία. Δεν έχει τέτοιο παίκτη η ΑΕΚ να κουμαντάρει το παιχνίδι.Και δε μιλώ για το διάστημα με το περιστατικό της υγείας του.
Η μεγαλύτερη ξεφτίλα στα χρονικά της ομάδας ήταν η απόκτηση του φοβερού....... Ενσιαμπαφούμου.
Ο Μπάγιεβιτς ψώνισε και πήρε πληροφορίες από τον φίλο του Μπόνιτς και έφερε το παλτό αυτό σαν ποδοσφαιριστή. Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτός πρέπει να έκανε άλλο επάγγελμα.Μέχρι και οι παίκτες της ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι τον πήραν χαμπάρι και φοβόνταν να του δώσουν πάσα. Ο παίκτης αυτός πήγε σε μια ομάδα Γ Εθνικής της Γαλλίας και τον έδιωξαν και από εκεί και ψάχνει ομάδα.Αυτός λοιπόν ο παίκτης που δεν κάνει ούτε για ομάδα Γ Εθνικής της Γαλλίας τον έφεραν στην ΑΕΚ. Ντροπή σας καραγκιόζηδες. Και είναι λίγο. Κύριε Μπάγιεβιτς δεν είστε άμοιρος ευθυνών για αυτή την ξεφτίλα.Εισαι και εσύ υπόλογος.

2)Έλλειψη αγωνιστικού πλάνου: Το παιχνίδι της ΑΕΚ ήταν άναρχο. Κανένας αγωνιστικός προσανατολισμός,μηδέν σχέδιο μέσα στο γήπεδο.Ποδόσφαιρο αλάνας. Και στο ποδόσφαιρο αλάνας επιβιώνου ο παίκτες με ατομικά χαρακτηριστικά. Δε μπορεί να επιβιώσει ο άμπαλοςΚαι κάθε καλλή προσπάθεια ήταν προιόν ατομικής ενέργειας κάποιων ποδοσφαιριστών που μπορούν με την υψηλή τους τεχνική να κάνουν φάση( Σκόκο, Τζιμπούρ). Όχι προιόν οργανωμένης προσπάθειας.
Και πάντα ξεκινούσε νωθρά η ομάδα. Πάντα έχανε ένα ημίχρονο και μετά ήταν πίσω στο σκόρ και άντε πάλι το ίδιο έργο.Αλλά το πιο τραγικό ήταν η ανασταλτική νοοτροπία της ομάδας. Δε θυμάμαι την ομάδα να πρέσαρε ποτέ. Ο αντίπαλος κυκλοφορούσε άνετα τη μπάλλα χωρίς πίεση στο Ολυμπιακό στάδιο λες και έπαιζε στην έδρα του.
Αμυντικά χαφ δε μάρκαραν και όχι μόνο αυτοί . Αποτέλεσμα η άμυνα να δέχεται πίεση από παντού και να είναι έκθετη συνεχώς.Ο Μπάγιεβιτς δε βρήκε λύση όμως σε αυτό το θέμα.

3)Οι αλλαγές του αργές: Το μεγάλο ελλάτωμα του Σέρβου. Όταν αποφασίζει για αλλαγές είναι αργά. Δεν μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός μάτς.Δεν έχει μάτι μέσα στο γήπεδο.

4)Οι σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές: Έχασε την επαφή του με τους παίκτες. Δεν είχε σχέσεις με κανένα. Έχασε τη μάχη με τα αποδυτήρια. Δεν τον πήγαινε κανένας. Αυτό φαινόταν και μέσα στο γήπεδο. Κακέσ σχέσεις με τους παίκτες. Τι να πρωτοκάνει και ο Δημητριάδης.

5)Υπερεκτίμησε τις δυνατότητες της ομάδας: Η Ομάδα ήθελε να δυναμώδει σε σημαντικές θέσεις. Πλάγια μπακ,στόπερ,οργανωτής, εξτρέμ,τερματοφύλακας. Όμως ο Σέρβος πίστευε ότι με Δέλλα ,λύσεις της συμφοράς και ξεγελασμένος από τις εμφανίσεις στην Αυστραλία, ήταν έτοιμη. Ξεγελάστηκε όμως και δεν είδε τα αυτονόητα.

Ο Μπάγιεβιτς έφυγε λοιπόν.Και τώρα δεν υπάρχει το εξιλαστήριο θύμα κύριε Παππά για να τα ρίξετε όλλα σε αυτόν. Την είχατε βρεί σε αυτό το θέμα. Αποτελούσε ασπίδα για να αποποιούνται τις ευθύνες τους οι.....μέτοχοι κύριε Παππά. Το παραμυθάκι όμως τελείωσε. Τώρα να δω που θα τα φορτώσετε.
Η ανοχή τελείωσε. Το ίδιο σημαίνει και για σας μισθοφόροι που φοράτε τη φανέλα της ΑΕΚ. Λες και είχαμε μεγάλη απαίτηση απο σας να κερδίσετε τους νεοφώτιστους ρεμάλια. Τα λεφτά ξέρετε να τα ζητάτε όμως. Τώρα θα δείτε .
Ρε Μπλάνκο 500.000 ευρώ και ζητάς παραπάνω. Σε ποια ομάδα της Ισπανίας (Primera)ρε άμπαλε έχεις τη δυνατότητα να παίξεις βασική ομάδα?Και έχεις το θράσος και μιλάς?

Την γώμη μου για τον προπονητή Μπάγιεβιτς την ξέρετε όσοι διαβάζετε προηγούμενες επιστολές μου. Είναι γραμμένα και τα γράφω γιατί δεν μ αρέσει να κάνω τον κολοτούμπα. Όταν ήρθε , αν και δεν τον γουστάρω, τον στήριξα και είπα ότι είναι η μόνη λύση. Τώρα πιστεύω ότι έπρεπε να φύγει. Δεν πήγαινε άλλο. Η καατάσταση ήταν αρρωστημένη.

Το θέμα είναι ποιος θα έρθει. Και τι μπορεί να κάνει αυτός. Το πρώτο που θέλω να κάνει είναι να μάθουν να παίζουν άμυνα. Είναι το βασικότερο.
Προτείνω Ρεχάγκελ.
Μακριά από απατεώνες τύπου Μπόλονι και από ημίμετρα τύπου Κωστένογλου,Βλάχου.

Ο ΠIΚΡΟΧΟΛΟΣ NICK
ΟΙ επισημάνσεις είναι της Α.Γ.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ