ΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ


Ο Γιώτης Τσαλουχίδης είναι πρώην ΔΙΕΘΝΉς ε΄λληνας ποδοσφαιριστής γεννημένος στις 30 Μαρτίου 1963 στη Βέροια.


Αγωνιζόταν στην άμυνα και στο κέντρο. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της Βέροιας και το 1987 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό.

Είχε την ατυχία να αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό στην αρχή των 9 πέτρινων χρόνων που δεν πήρε πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και για το λόγο αυτό στα οκτώ χρόνια που αγωνίστηκε στην ομάδα κέρδισε μόνο 2 Κύπελλα Ελλάδος (1990, 1992).
Στην ιστορία θα μείνει για το ποντιακό κεφάλι βαριοπούλα που έσπαγε τα αντίπαλα γκολποστ με περηφάνια υστερα απο σέντρες του Νικόλα Τσιαντάκη και τον πανηγυρισμο με το περιστρεφομενο δεξι χερι(εμπνευσμενον απο τον αστυνομο Σαινη). Αλλά πάνω και πέρα από όλα για την θρυλική ατάκα που έμεινε στο Πανθεον της μυθολογίας της ελληνικής Ποδοσφαίρας και στοίχειωνε τα πέτρινα χρόνια του ΟΣΦΠ κάθε καλοκαίρι προετοιμασιας:
"O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ"


Το 1995 αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε για ένα χρόνο και επέστρεψε στη Βέροια για να αγωνιστεί άλλα τρία χρόνια.

Στην Εθνική Ελλάδος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις 7 Οκτωβρίου 1987, συμμετείχε σε 76 αγώνες σημειώνοντας 16 γκολ και ήταν για πολλά χρόνια βασικός.

Συμμετείχε στην ομάδα που αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ.

Το Μάρτιο του 2008 ανέλαβε προπονητής της Βέροιας.

Ωστόσο η παρουσία του στον πάγκο της ομάδας αυτής ήταν βραχύβια καθώς αντικαταστάθηκε εξαιτίας των κακών εμφανίσεων της ομάδας του, από το Λεωνίδα Υφαντίδη.

http://www.opadoi.gr/forum/index.php?topic=14464.30

http://el.wikipedia.org/wiki/

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ