ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ

ΠΑΟΚ-ΕΥΡΩΠΗ
Νέα απώλεια για την Μπρυζ
Σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League, Κλαμπ Μπρυζ, καθώς ήρθε εντός έδρας ισόπαλη 2-2 με την Γκενκ.

Η Κλαμπ Μπρυζ βρίσκεται από νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου στο βελγικό πρωτάθλημα. Η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League βρέθηκε να χάνει μόλις στο 9’ χάρη σε γκολ του Βόσεν, για να ισοφαρίσει στο 61’ ο Ρόναλντ Βάργκας.

Στο 79’ ο Πέτερ Βαν Ντερ Χέιντεν έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Ντάνιελ Τόζερ, ισοφάρισε σε 2-2 στο 82΄ και διατήρησε τη Γκενκ στην κορυφή με 16 βαθμούς ύστερα από 6 αγωνιστικές. Από την πλευρά της, η Μπρυζ έχει μόλις 7 βαθμούς και ισοβαθμεί με Σιντ Τρούιντεν και Ζούλτε Βάρεγκεμ στην 7η θέση.


http://www.sportaction.gr/document.php?category_id=95&document_id=171673

Δεν πρέπει να υποτιμούμε τους Έλληνες
Επικίνδυνο αντίπαλο θεωρεί τον ΠΑΟΚ ο αθλητικός διευθυντής της Μπριζ, Λουκ Ντεβρού, όπως δήλωσε στον βέλγικο Τύπο εν όψει της αναμέτρησης των δύο ομάδων για το Europa League.«Δεν πρέπει να υποτιμάμε τους Έλληνες. Είδα τον ΠΑΟΚ στα δύο παιχνίδια με τον Άγιαξ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και η παρουσία του τερματοφύλακα της ολλανδικής ομάδας, Στεκέλενμπουργκ, ήταν καθοριστική. Αν δεν ήταν αυτός, ίσως να προκρινόταν ο ΠΑΟΚ», δήλωσε.Παράλληλα, τόνισε πως, δεν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της Μπριζ στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, όπου μετά από έξι αγώνες έχει μόλις επτά βαθμούς. «Πρέπει να παίζουμε πιο έξυπνα και πιο προσεκτικά για να διορθώσουμε τα λάθη μας. Επιθετικά έχουμε καλή παραγωγικότητα και λίγες ομάδες σκοράρουν περισσότερο από μας, αλλά έχουμε πρόβλημα στην άμυνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


http://www.sportaction.gr/document.php?category_id=95&document_id=171924


Κόσμια συμπεριφορά εν όψει Μπρίζ
Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προέτρεψε τους φιλάθλους της ομάδας που θα ταξιδέψουν στο Βέλγιο, να κρατήσουν ήπιους τόνους, εν όψει της αναμέτρησης του Δικέφαλου του Βορρά με την Κλαμπ Μπριζ στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League.Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:«Η συμμετοχή της ομάδας στους Ομίλους του UEFA Europa League συνδυάζεται με συγκεκριμένες οδηγίες από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Βάσει των κανονισμών της UEFA οι φίλαθλοι θα πρέπει να έχουν την ίδια φίλαθλη συμπεριφορά τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια, καθώς η κάθε ομάδα - εάν κι εφόσον έχει παραλάβει επίσημα εισιτήρια - είναι υπόλογη για την συμπεριφορά των φιλάθλων της.Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρέλαβε επίσημα 1.400 εισιτήρια για την αναμέτρηση με την Club Brugges KV, η οποία και χαρακτηρίζεται «υψηλής επικινδυνότητας» από την UEFA, οπότε έχει και την απόλυτη ευθύνη για την παρουσία των φιλάθλων της στις κερκίδες του Jan Breydel stadion. Κάθε φίλαθλος του ΠΑΟΚ που θα βρεθεί στο γήπεδο θα πρέπει να γνωρίζει ότι το παραμικρό επεισόδιο, η παραμικρή αντιαθλητική συμπεριφορά με τη χρήση πυρσών, βεγγαλικών, κροτίδων και οποιοδήποτε άλλο επικίνδυνο αντικείμενο, θα φέρει την ομάδα σε πολύ δύσκολη θέση μετά τα όσα συνέβησαν στον τελευταίο ευρωπαϊκό αγώνα εναντίον της Fenerbahce SK.

Οι φίλαθλοι της ομάδας έχουν δώσει δείγματα άψογης οπαδικής συμπεριφοράς στους περυσινούς και φετινούς ευρωπαϊκούς αγώνες. Θα πρέπει αυτό να συνεχιστεί και στους αγώνες του Ομίλου του UEFA Europa League προκειμένου να προστατεύσουν με τη συμπεριφορά τους την ομάδα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παρασυρθεί κανείς σε αντιαθλητικές συμπεριφορές που μοναδικό αποτέλεσμα θα έχουν να βλάψουν την ομάδα στη φετινή προσπάθεια της».
http://www.sportaction.gr/document.php?category_id=148&document_id=171929

Έπειτα από μερικές άσχημες σεζόν η Κλαμπ Μπριζ παρουσιάστηκε βελτιωμένη την περυσινή αγωνιστική περίοδο. Στο τελευταίο ματς όμως συνετρίβη με 6-2 από την Γκενκ με συνέπεια να χάσει την δεύτερη θέση και να βρεθεί στο Europa League.

Τα προβλήματα δεν λένε να την εγκαταλείψουν και στην τρέχουσα σεζόν. Η Κλαμπ Μπριζ δεν ενισχύθηκε όσο θα χρειαζόταν".

Οι μεταγραφικές κινήσεις

Η μόνη καλή κίνηση ήταν η απόκτηση του δεξιού μπακ, Μάρκος που θεωρείται ο καλύτερος παίκτης σε αυτή τη θέση στο Βέλγιο. Πάντως απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν θα παίξει λόγω καρτών. Επίσης ήρθαν ο Σκέποβιτς από την OFK Μπέογκραντ και ο Νταλμά από τη Σταντάρ Λιέγης.

Αμφότεροι δεν έχουν καταφέρει στην παρούσα φάση να καθιερωθούν στην ενδεκάδα. Η Μπριζ πραγματοποιεί κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έχοντας συγκεντρώσει μόλις εφτά βαθμούς σε έξι αγωνιστικές (2 νίκες και μία ισοπαλία).

Στα προκριματικά του Europa League ωστόσο έπαιξε αρκετά καλά αποκλείοντας τη Ντιναμό Μινσκ με δύο νίκες (2-1 εντός έδρας και 2-3 στο Μινσκ). Τονίζω πως η Μπριζ στις υποχρεώσεις της στην Ευρώπη έδειξε καλό πρόσωπο και πέρισυ στα ματς με Σαχτάρ Ντόνετσκ (0-0), Τουλούζ (2-2) αλλά και με τις δύο νίκες που πέτυχε απέναντι στην Παρτιζάν".

Πλεονέκτημα η έδρα

Θεωρώ πως η Μπριζ είναι το φαβορί απέναντι στον ΠΑΟΚ Πάιζουν εντός έδρας και ο κόσμος μπορεί να τους σπρώξει στη νίκη. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε η Μπριζ νίκησε την Ντιναμό Μινσκ.

Ο στράικερ Τζόσεφ Ακπάλα είναι τιμωρημένος. Επίσης ο καλύτερος φορ της ομάδας, ο Κουεμάχα δεν έπαιξε στα τρία τελευταία ματς καθώς εξέτισε επίσης ποινή τιμωρίας. Επιστρέφει στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όμως ο βαθμός ετοιμότητας του αποτελεί ερωτηματικό.
Η Μπριζ πιστεύω θα πιέσει πολύ τον ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενη τα εξαιρετικά επιθετικά χαφ που διαθέτει, όπως είναι οι Ιβάν Πέρισιτς, Ναμπίλ Ντιράρ και Ρόναλντ Βάργκας.

Πρόκειται για παίκτες που δεν μπορείς να προβλέψεις εύκολα τις ενέργειες τους. Στην άμυνα η Μπριζ δεν φημίζεται για την ταχύτητα της αλλά είναι καλή στο ψηλό παιχνίδι. Η ψυχολογία της ομάδας παραμονές της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ είναι αρκετά καλή".

http://sport24.gr/football/EuropaLeague/favori_h_klamp_mpriz.528843.html


ΑΡΗΣ-ΕΥΡΩΠΗ
Αισιοδοξία ενόψει Ατλέτικο
Αισιόδοξοι είναι στον Άρη για τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρώτη αγωνιστική του Europa League, όπως δηλώνει και ο Αντόνιο Καλσάντο.Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της «κίτρινης» ΠΑΕ, μίλησε στην εφημερίδα «As» και αναφέρθηκε στον αγώνα με τους «ροχιμπλάνκος» αλλά και τη γενικότερη πορεία της ομάδας του Άρη τη φετινή σεζόν.


Ο Καλσάντο αρχικά δήλωσε: «Η Ατλέτικο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τη φόρα της. Θα είναι ένα δύσκολο ματς και για τις δύο ομάδες. Για μένα είναι 50-50.

Ο κόσμος μας θα δημιουργήσει εξαιρετική ατμόσφαιρα και θα δώσει ώθηση στην ομάδα μας».Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο Άρης μεγαλώνει καθημερινά και δεν υπάρχουν όρια. Έχουμε περιορισμένο μπάτζετ και πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στις κινήσεις σου στο μεταγραφικό παζάρι.

Φέτος πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και στην Ευρώπη στόχος μας είναι να προκριθούμε από τους ομίλους του Europa League. Δεν φοβόμαστε κανέναν, ούτε την Ατλέτικο, ούτε τη Λεβερκούζεν, ούτε τη Ρόζενμποργκ».

Παράλληλα μίλησε για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «Ο Έκτορ Κούπερ είναι πολύ χαρούμενος εδώ και κάνει εξαιρετική δουλειά. Έχει αλλάξει αυτή την ομάδα από όλες τις απόψεις: στην καθημερινή δουλειά, τη σοβαρότητά της και τον επαγγελματισμό της. Όλα είναι θετικά. Έχει αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Ήταν και παραμένει σπουδαίος προπονητής».

Τέλος αναφέρθηκε και στο δικό του ρόλο: «Ανέλαβα τη θέση αυτή το Μάιο του 2009 και όλα είναι πολύ καλά. Το μόνο που μου λείπει είναι η πατρίδα μου. Εδώ το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο πηγή διασκέδασης, αλλά θρησκεία. Είναι μεγάλος το πάθος».

http://www.sportaction.gr/document.php?category_id=266&document_id=171928


ΠΑΟ-ΕΥΡΩΠΗ



Η...εξωγήινη Μπάρτσα και το ...Walt Disney football

Κλασικό δημοσιογραφικό κλισέ είναι, όμως ταιριάζει στην περίπτωση του Παναθηναϊκού... Ότι αρχίζει ωραία, τελειώνει με ...πόνο και ο Παναθηναϊκός πόνεσε αρκετά μετά την βαριά ήττα από τη Μπαρτσελόνα. Όλα φάνταζαν ιδανικά...
Η Μπαρτσελόνα φουριόζα, αλλά αναποτελεσματική στην επίθεση, ήρθε το γκολ-ζωγραφιά του Γκοβού μετά την ονειρική έμπνευση του Σισέ και μετά...γίναμε μάρτυρες μιας μοναδικής παράστασης για ένα ρόλο.Δεν είναι τόσο η ήττα-που λίγο πολύ φαντάζει λογική- όσο η αποκαρδιωτική εμφάνιση, η έλλειψη πάθους, το αρνητικό πρώτο ημίχρονο όπου ...έμοιαζαν ζαλισμένοι οι παίκτες του Τριφυλλιού και ο υπέρμετρος σεβασμός που έδειξαν οι Πράσινοι στα αστέρια της Μπαρτσελόνα...
Η λογική λέει ότι κάθε αντίπαλος που επισκέπτεται το Καμπ Νόου, πρέπει να έχει στην άκρη του μυαλού του την ήττα και όταν βρεθούν σε καλή μέρα ο Μέσι, ο Ινιέστα και οι υπόλοιποι της ...τρομερής παρέας κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει... Μα κανείς...


Ο Παναθηναϊκός βρήκε τη Μπαρτσελόνα στα καλύτερα της, δεν κατάφερε να ...πλησιάσει τον δαιμονιώδη ρυθμό των παικτών του Γκουαρντιόλα που έπαιζαν...διαστημικό ποδόσφαιρο και όπως εύστοχα είπε και ο Κάρλος Φρέιτας, οι Καταλανοί έμοιαζαν βγαλμένοι από ταινία του Ντίσνεϊ...
Σαν παραμύθι φάνταζε το παιχνίδι των Μπλαουγκράνα, αφού μερικές στιγμές νόμιζες ότι ξεπερνούσε τα όρια της πραγματικότητας...Μαθήματα απλού, ουσιαστικού και θεαματικού ποδοσφαίρου παρέδωσε η Μπαρτσελόνα και καλό θα ήταν οι Πράσινοι να μην ξεχάσουν αυτό το πολύτιμο μάθημα που πήραν στο Καμπ Νόου...


Ο Παναθηναϊκός βοήθησε τους Καταλανούς να παίξουν καλό ποδόσφαιρο... Σε καμία περίπτωση οι Πράσινοι δεν έπαιξαν αντι-ποδόσφαιρο, αγωνίστηκαν σε αθλητικά πλαίσια δίχως σκληρά μαρκαρίσματα, όμως συνήθως στο τέλος κερδίζει ο καλύτερος και η Μπαρτσελόνα ήταν τουλάχιστον μια κλάση ανώτερη από τον Παναθηναϊκό...


Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου και αυτή η ήττα δεν βγάζει εκτός προγράμματος το Τριφύλλι. Άλλωστε στη θεωρία αυτοί οι βαθμοί έμοιαζαν χαμένοι και ο Παναθηναϊκός κρατά τη Θεά Τύχη από τα μαλλιά...
Οι αναμετρήσεις με την Κοπεγχάγη και την Ρούμπιν Καζάν στο Ολυμπιακό Στάδιο είναι αγώνες πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό που με δυο νίκες θέτει σοβαρή ιδιαιτερότητα για την πολύτιμη δεύτερη θέση στον όμιλο.
Γιατί η πρωτιά μάλλον ανήκει από τώρα στους Καταλανούς...

http://www.sportaction.gr/document.php?category_id=50&document_id=171892

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ