Αφεντουλίδης Ανέστης. - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Αφεντουλίδης Ανέστης.


Ο Ανέστης Αφεντουλίδης έπαιζε στην Αστραπή πριν πάρει μεταγραφή στην Καστοριά όπου ήταν και πρώτος σκορερ στις περιόδου 71-73.


Την περίοδο 1973-1974 η Καστοριά ανέρχεται στην Α΄ Εθνική. Πράγματι οι θυσίες και οι κόποι των Καστοριανών πήραν "σάρκα και οστά" εκείνη την αγωνιστική περίοδο (1973-1974), όταν η ομάδα τους, μετά από μια θριαμβευτική πορεία τερμάτισε πρώτη στον τρίτο όμιλο της Β' Εθνικής και μπήκε με το σπαθί της στη μεγάλη κατηγορία.

Το ντεμπούτο της στην Α' Εθνική το έκανε στις 29 Σεπτεμβρίου 1974, όπου κέρδισε τον επίσης νεοφώτιστο ΠΑΣ Γιάννενα με 1-0 με γκολ του Ανέστη Αφεντουλίδη.



Η ενδεκάδα με την οποία ξεκίνησε η Καστοριά τη χρυσή της εποχή στην Α' Εθνική είναι η εξής: Ερμείδης, Τσουλουκίδης, Γίτσης, Αργυρός, Παράσχος, Καραφέσκος, Καραχισαρίδης (στο 64' Κόπανος), Αλεξιάδης, Σιάντσης, Κεσίδης, Αφεντουλίδης.




Από το 1970 μέχρι το 1975 αγωνίστηκε σε ολα τα παιγνίδια που έδωσε η ομάδα της Καστοριάς και είναι πρώτος σκόρερ της , με 82 γκολ.

Η αθλητική ηχώ τον στέλνει στον σίγουρα Παναθηναικό αλλά ένας ελιγμός του Παντελάκη αλλάζει την κατάσταση...


Παίρνει μεταγραφή στον μεγάλο ΠΑΟΚ της δεκαετίας του 70 όπου την περίοδο 1974-1975 είναι σημειώνει 13 τέρματα ,όσα και ο Ασλανίδης.Συνολικά στην Α εθνική σημείωσε 65 τέρματα.
Θυμάται ότι σε ένα παιγνίδι Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1 είχε σκοράρει στο 45'.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Λεωφόρο είχαμε διαιτητικά όργια, αυτή τη φορά από τον διαιτητή Παπαβασιλείου. Στο 30' , όταν αγνόησε πέναλτι στον Αφεντουλίδη, ο Κούδας, αρχηγός της ομάδας, οργισμένος τον αποκάλεσε «εξευτελισμένον» και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα...
-Από τη Βικιπαίδεια
-http://www.greeksoccer.com/forums/index.php?showtopic=235048256
-αρχείο ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ.
http://www.paokmania.gr/stiles/archives/blackawhite-sories/9359-proistoria-vazelos.html
-

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ