Τάκης Νικολούδης - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Τάκης Νικολούδης

Ο Τάκης Νικολούδης (Δημήτριος Νικολούδης) είναι Έλληνας πρώην ποδοσφαιριστής γεννημένος το 1951.
Καριέρα
Αγωνιζόταν στο κέντρο και ήταν ένας από τους σπουδαίους τεχνίτες που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Έγινε γνωστός αγωνιζόμενος με τον Ηρακλή.
Κατά τη θητεία του στον Ηρακλή κατηγορήθηκε για το σκάνδαλο της υπόθεσης των «λουλουδιών» την περίοδο 1974-75 όμως αθωώθηκε. Μία υπόθεση που ταρακούνησε τον «Γηραιό». Στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό (28/5/75) ήρθε η ήττα με κατεβασμένα χέρια.
Οι Νικολούδης, Χαλιαμπάλιας και Ροκίδης ομολόγησαν ότι έγινε απόπειρα εξαγοράς τους από παράγοντες του Παναθηναϊκού (Αντώνης Μαντζαβελάκης μέσω του προέδρου Απόστολου Νικολαίδη) για να έχουν μειωμένη απόδοση. Στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή του Ηρακλή ήρθαν τρεις ανθοδέσμες προς τους τρεις παίκτες γεμάτες δεσμίδες χιλιάρικα. Ύστερα από θυελλώδεις συζητήσεις στο διοικητικό συμβούλιο του Ηρακλή, αποφασίστηκε να διαγραφούν οριστικά οι Χαλιαμπάλιας και Ροκίδης, την ώρα που υπήρξε επιείκεια για τον Τάκη Νικολούδη, στον οποίο επιβλήθηκε εξάμηνη διακοπή συμβολαίου.


Στο δικαστήριο (Άρειος Πάγος) ο Παναθηναϊκός κρίθηκε ένοχος, όταν όμως το θέμα έφτασε στη Δ.Α.Ε. γλίτωσαν τη β'εθνικη από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Γιώργο Ανδριανόπουλο (παιδικό φίλο του προέδρου του Παναθηναικού)!!!!
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΟΠΩΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΟ 1980

Συμπαίκτες στον Ηρακλή ήταν τοοι¨Αιδινίου,Δινόπουλος,Μπατάκης,Κασάπης,Κουσουλάκης,Τούμπογλου,Φανάρας,Φοράκης,χαλιαπάς,Χαλιαμπάλιας,
Συντελίδης,Μπάρκογλου,Καφεντζής,Μιλιώσης κα.
Συνέχισε την καριέρα του το 1976 στην ΑΕΚ όπου κέρδισε 2 πρωταθλήματα και έφτασε στα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ.
Το 1979 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό με τη φανέλα του οποίου σκόραρε 11 φορές
και το 1982 επέστρεψε στην ΑΕΚ.
Εθνική Ελλάδος
Με την Εθνική Ελλάδος ήταν επί σειρά ετών αρχηγός και έκανε το ντεμπούτο στις 7 Απριλίου 1971 και αγωνίστηκε με αυτήν 22 φορές σκοράροντας 4 γκολ.
Στις 12/9/ 1979 ο Τάκης Νικολούδης μετά από άψογη συνεργασία με το Γιώργο Δεληκάρη, σκόραρε στο 26ο λεπτό απέναντι στην εθνική Ρωσίας και με σκορ (1-0) η εθνική Ελλάδος προκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1980, διοργάνωση στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος.

Από τη Βικιπαίδεια,

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ