ΑΦΑΝΤΟΙ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΦΙΛΑΘΛΟ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΑΦΑΝΤΟΙ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΦΙΛΑΘΛΟ

Στο άρθρο 99 σκοπεύει να ζητήσει να υπαχθεί η εταιρεία που εκδίδει την αθλητική εφημερίδα Φίλαθλος ο εκδότης της Γιώργος Κουρής. Αυτό το σενάριο κυκλοφόρησε μετά την ακδικητική άρνηση του Κεφαλλονίτη να εκδώσει το σημερινό φύλλο της εφημερίδας σε αντίποινα της 24ωρης απεργίας που πραγματοποίησαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της εφημερίδας.
Το αφεντικό του Φίλαθλου προφανώς εζήλωσε τις μεθοδεύσεις άλλων εκδοτών και σκέφτεται σοβαρά την υπαγωγή στο άρθρου 99, του Πτωχευτικού Κώδικα που προστατεύει τις επιχειρήσεις από τους πιστωτές και κατά συνέπεια και από τους εργαζόμενους στους οποίους ο Κουρής χρωστάει πολλά μηνιάτικα.Οι εργαζόμενοι ωστόσο χθες πήγαν κανονικά στη δουλειά τους και παρέδωσαν την ύλη τους για το φύλλο της Παρασκευής και το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν και σήμερα άσχετο αν ο Κουρής θα τυπώσει και φύλλο Σαββάτου.Εντύπωση προκαλεί η.... αδιαφορία της ΕΣΗΕΑ που δεν στάθηκε στο πλευρό των εργαζόμενων ούτε τους συμπαραστάθηκε ενεργά στην απεργία της Τετάρτης. Οι εργαζόμενοι στον Φίλαθλο με επιστολή τους εξέφρασαν την πικρία τους για τη στάση της Ενωσης αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«Το ποσοστό συμμετοχής σας στην απεργία που εσείς οι ίδιοι προκηρύξατε για τις εφημερίδες Φίλαθλος και Αυριανή θύμιζε το ποσοστό ευστοχίας που έχουν οι μπασκετμπολίστες της ομάδας Φίλαθλος στα τρίποντα στο πρωτάθλημα Τύπου.Ένα στα έντεκα!
Άκρως απογοητευτικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στεναχώρια μας την. διασκεδάζαμε λίγο αργότερα σε μια ταβέρνα με παϊδάκια και κρασί. Το ποσοστό, όμως, της δικής σας συμμετοχής στο δικό μας και δικό ΣΑΣ αγώνα δεν καταπίνεται με τίποτα.
Με όλο το σεβασμό και χωρίς καμία κριτική διάθεση θα θέλαμε να μπείτε στην δική μας θέση όταν την Τετάρτη αργά το βράδυ είδαμε μπροστά μας μόνο τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Πάνο Σόμπολο.
Ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση αισθανθήκαμε όταν στην τηλεφωνική αναζήτηση των άλλων μελών του ΔΣ της Ένωσης από τον πρόεδρο, εντοπίστηκαν μόνο έξι!Και να φανταστεί κανείς ότι δεν ήταν Δευτέρα, που προβάλλεται το «Νησί», για το οποίο είναι αλήθεια ότι κι εμείς παρατάμε κάθε εργασία μας για να παρακολουθήσουμε. Επί της ουσίας τώρα, Τετάρτη αργά το βράδυ μετά τις 9 μ.μ., με ένα διοικητικό συμβούλιο άφαντο κι ενώ υπήρχε ήδη από τις 6 μ.μ. η έστω «φτωχή» πρόταση από τον ιδιοκτήτη, «κάηκε» οποιαδήποτε προσπάθεια διαπραγμάτευσης και αντιπρότασης εκ μέρους μας. Το πιο εξωφρενικό απ' όλα είναι ότι εν τέλει η ΕΣΗΕΑ πέταξε το μπαλάκι στους εργαζόμενους για μια απεργία που η ίδια αποφάσισε και που η ίδια θεσμικά έχει ρόλο να στηρίξει ή, να αναστείλει.
Οι εργαζόμενοι, δηλαδή, να βγάλουνε το φίδι από την τρύπα.
Με τον πρόεδρο να εκφράζει την προσωπική του άποψη για να αναστείλουμε την απεργία, όμως δίχως να έχει ικανοποιηθεί κανένα από τα τέσσερα αιτήματα της ίδιας της ΕΣΗΕΑ! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η όλη στάση σας είναι μια ατυχής συμπεριφορά και δεν χαρακτηρίζει την φιλοσοφία του διοικητικού συμβουλίου. Οπως, επίσης, να αναγνωρίσουμε ότι ο κ. Σόμπολος έδωσε τουλάχιστον το «παρών».
Σε μια περίοδο που έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε στον ανθρώπινο παράγοντα, σας δηλώνουμε ότι δεν αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Επιτρέψτε μας να διατηρήσουμε τον ρομαντισμό μας.
Χάρη σ' αυτόν, άλλωστε, επιβιώσαμε επί πολλά έτη, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, στο μαγαζί - και όχι στην ιδέα - που λέγεται Φίλαθλος.»

δημοσιεύτηκε στο http://www.anergoidimosiografoi.blogspot.com/
Α.Γ
η ανάρτιση γίνετε στα πλαίσια της ελευθεροτυπίας και πάνω από όλα της ενημέρωσης του κοινού που μας ρώτησε τί γίνετε και δεν '' βγήκε'' η αγαπημένη του εφημερίδα ο ''φίλαθλος''.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ