Πυροτεχνήματα - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Πυροτεχνήματα


Αρκετά χρόνια πριν, το γήπεδο ήταν ένας από τους κατεξοχήν προορισμούς ψυχαγωγίας των χαμηλότερων κυρίως αλλά και των μεσαίων κοινωνικών τάξεων! Καθώς όμως ο καπιταλισμός εδραιώνονταν ως το κυρίαρχο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα μαζί με της επακόλουθες κοινωνικές προεκτάσεις του , η γέννηση των μαζικών δημοκρατιών έγινε πραγματικότητα ! Η έξαρση του καταναλωτισμού είχε ως αποτέλεσμα την αλλοίωση πολλών ιδεολογικών και ταξικών πολώσεων και η δημιουργία της επακόλουθης κοινωνίας του θεάματος αποπροσανατόλισε στο έπακρο τους κοινωνικούς χώρους συνεύρεσης.! Από το στόχαστρο της φυσικά δεν ξέφυγε και το πιο λαοφιλές παιχνίδι παγκοσμίως, η μπάλα!
Τα φθηνά εισιτήρια αντικαταστάθηκαν από τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά και τις κάρτες φιλάθλου.
Τα γεμάτα γήπεδα, το πάθος, η καυτή ατμόσφαιρα, ο θόρυβος, η αγάπη και ο σεβασμός για την φανέλα αντικαταστάθηκαν από πολυτελείς διαφημίσεις πολυεθνικών, από παχιές κρατικές και μη χορηγίες, τεράστια μη ανταγωνιστικά πλέον συμβόλαια, παιχνίδια μεγάλο-μανατζαρέων, καταστολή και αστυνομική βία, ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και τα άλλοτε παραδοσιακά γηπεδικά τσιμέντα αντικαταστάθηκαν από υπερπολυτελή γήπεδα διαστημόπλοια με αποτέλεσμα να καταστραφεί η ποδοσφαιρική κουλτούρα!
Η γέννηση του μοντέρνου ποδόσφαιρου ήταν γεγονός!
Εμείς οι οπαδοί του Ηρακλή ως αυτοοργανωμένη κοινωνική μονάδα με συνείδηση και γνώση του συστήματος το οποίο ζούμε έχουμε δηλώσει επανειλημμένως την αντίδραση μας σε αυτό το κατεστημένο, συμμετέχοντας σε οπαδικά φεστιβάλ και εκφράζοντας με ανακοινώσεις, κινήσεις αλληλεγγύης αλλά και με τη γενικότερη καθημερινή μας στάση ως οπαδοί, τις απόψεις μας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα! Αντικρούοντας πάντα την κρατούσα άποψη ότι οι οπαδοί είναι τα κατεξοχήν πειραματόζωα της κοινωνίας και ότι είναι άνθρωποι-φυτά που απλά στηρίζουν μια ανώνυμη εταιρία! Δεν εκφράζουμε καμία πολιτική και κομματική τάση απλά θεωρούμε την διαρκή διεκδίκηση της ελευθερίας και την αξιοπρέπειας το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτει ο άνθρωπος, τάση που έχουμε ακολουθήσει πιστά εδώ και πολλά χρόνια με τους αγώνες μας εντός των γηπέδων, στους δρόμους, σε πορείες , σε συγκρούσεις με τις κατασταλτικές δυνάμεις και στις δικαστικές αίθουσες!
Καταφέρνοντας να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό πέταλο για όλους ! Οι ιδέες μας και οι απόψεις μας πάνω στα παραπάνω βέβαια είχαν το δικό τους τίμημα! Οπαδοί μας κατ’ εξακολούθηση κυνηγήθηκαν από την αστυνομία και πολλοί από αυτούς τιμωρήθηκαν με ποινές φυλάκισης. Με αφορμή τις κατηγορίες για κατοχή και διακίνηση πυρσών που προσδόθηκαν στον οπαδό μας ο οποίος συνελήφθει στον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής με τον ολυμπιακό, η οργή μας ξεχείλισε το ποτήρι. Σε έναν αγώνα που δεν έγινε το παραμικρό, και υπό την γιορτινή ατμόσφαιρα της πρώτης αγωνιστικής αντί να γιορτάσουμε την νίκη της ομάδας μας, τρέχαμε για άλλη μια φορά στις δικαστικές αίθουσες! Εμείς οι οπαδοί του Ηρακλή θεωρούμε αυτές της κατηγορίες αβάσιμες και ανυπόστατες καθώς θεωρούμε τα καπνογόνα, τους πυρσούς, τα τύμπανα, τις σημαίες κλπ μέρος της οπαδικής μας κουλτούρας και αναφαίρετα στοιχειά του πετάλου μας, και κατ’ επέκταση της ομάδας μας!Βέβαια κατηγορίες δεν αντιμετωπίζουμε μόνο εμείς!
Οι νόμοι ισχύουν για όλους(και αν όχι για όλους, για τους περισσότερους), και το μοντέρνο ποδόσφαιρο κατά συνέπεια έχει επηρεάσει όλους τους εναπομείναντες θα λέγαμε ρομαντικούς και αυθεντικούς οπαδούς! Για αυτό τον λόγο ανοιγόμαστε σε εσάς τους υπόλοιπους οπαδούς με σκοπό την συλλογικοποίηση, την εντατικοποίηση και την δημιουργία πυρήνων μαζικής αντίδρασης σε όλα τα πέταλα της Ελλάδος. Μεμονωμένα αρκετοί από μας άσχετα από τις διαφορές που μας χωρίζουν έχουμε δράσει στα πέταλα μας αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματα μας και την αξιοπρέπεια μας!Σε αυτή την ξεπουλημένη χώρα στην οποία πολιτικοί, εφοριακοί, συνδικαλιστές κλέβουν διαρκώς το κράτος, αφορολόγητοι παπάδες βιάζουν παιδιά, αστυνομικοί πουλάνε ναρκωτικά δολοφονούν παιδιά και βασανίζουν χιλιάδες Έλληνες και ξένους σε αστυνομικά κελιά, ο οπαδός θεωρείται ο μεγαλύτερος κοινωνικός εγκληματίας!
Και μάλιστα σε ένα πρωτάθλημα το οποίο Κυριακή με Κυριακή μας δείχνει την ποιότητα του. Γεμάτα πολυτελή γήπεδα ,άρτιοι αγωνιστικοί χώροι ,εκπαιδευμένοι και ανιδιοτελείς διαιτητές ,υπέρογκες κρατικές χορηγίες μοιρασμένες σε όλες της ομάδες, τίμιοι πρόεδροι ομάδων και πάνω από όλα η σεβαστή και αξιότιμη διοργανώτρια αρχή, μας έδειξαν από την αρχή μάλιστα και αυτής της αγωνιστικής περιόδου ότι είναι εδώ για να προσφέρουν με όλα τα μέσα το πρωτάθλημα που ο ευρωπαίος τηλεθεατής και φίλαθλος θα ήθελε να παρακολουθήσει!Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της δημοκρατίας με αφορμή την εκδήλωση που κάνατε την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ,στην οποία ήταν καλεσμένοι επιφανείς, αξιότιμοι και ανιδιοτελείς παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαιρικού κόσμου και κοινωνίας με θέμα τον περιορισμό του χουλιγκανισμού, σε αυτή την κατά τα άλλα λειτουργικότατη χώρα ,εμείς οι οπαδοί του Ηρακλή οφείλουμε να ανακοινώσουμε:Αν νομίζετε πως είμαστε διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε στο extreme makeover football edition είστε γελασμένοι. Δεν είμαστε εγκληματίες ούτε πολίτες άλλης κατηγορίας. Πρακτικές με διαφορετικούς νόμους για τους οπαδούς σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες(μιας και η χρήση των πυροτεχνημάτων είναι διαδομένη σε όλο τον κόσμο από θρησκευτικές γιορτές μέχρι και παιδικά πάρτι), καθώς και το άναμμα πυρσού που βλέπουμε να προβάλλεται στις ειδήσεις στις προεκλογικές εκδηλώσεις όλων των πολιτικών κομμάτων, (δεν είδαμε την ασφάλεια να χρησιμοποιήσει τις κάμερες σε τέτοιες περιπτώσεις για να προβεί σε συλλήψεις-), αλλά και πρώτη εικόνα σε όλες τις διαφημίσεις του συνδρομητικού καναλιού αλλά και τις διοργανώτριας αρχής (σε συνδυασμό με προληπτικές απαγορεύσεις που μόνο στα γήπεδα συμβαίνουν), παραπέμπουν σε άλλες εποχές που απευχόμαστε να ξαναζήσουμε. Για τη δημιουργία ψευδαίσθησης έργου και ασφάλειας στον πολίτη αλλά και την δημιουργία οπαδών-μαριονέτες που θα θαυμάζουν το modern-lifestyle ποδόσφαιρο, όπως τους πολίτες μαριονέτες που στους καναπέδες τους παρακολουθούν τα reality show και τις lifestyle εκπομπές, το κράτος σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία προσπαθούν να επιβάλουν παράλογους και φασιστικούς νόμους και άγριο κυνηγητό και απειλές στους οπαδούς ‘’προς συμμόρφωση’’. Είστε γελασμένοι αν νομίζετε ότι μπορείτε να καταστείλετε έναν από τους ελάχιστους κοινωνικούς χώρους, αν όχι τον μόνο, που αποτελεί ακόμα πηγή έμπνευσης δημιουργικότητας ,αλληλεγγύης ,συλλογικότητας ,ομαδικού πνεύματος και ''ρομαντισμού''
ΥΓ1: ΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ
ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ !!
ΥΓ2: ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΑΔΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ !!ΥΓ3:ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΠΑΔΟΥΣ!!
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΥΡΑ 10

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ