- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011


Νίκη και πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας θέλει σήμερα (18:00, Conn-x) ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι τελευταίες σκέψεις για ενδεκάδα.

Ελάχιστες ώρες απέμειναν πριν τον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο είναι αποφασισμένοι να κάνουν το καθήκον τους και να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον ημιτελικό του θεσμού. Ο προπονητής των Πειραιωτών, Ερνέστο Βαλβέρδε θα επιλέξει επιθετικό σχήμα με τον Ράφικ Τζεμπούρ να είναι έτοιμος να ξεκινήσει για πρώτη φορά βασικός με την φανέλα του Θρύλου. Ο Αλγερινός, ο οποίος στην Τούμπα παραδοσιακά έχει πολύ καλές εμφανίσεις θα προσπαθήσει να σημειώσει το παρθενικό του γκολ με τα ερυθρόλευκα και να ανοίξει τον δρόμο για τη νίκη.

Ζαϊρί ο αντί Ριέρα

Εκτός από τον Ραφίκ Τζεμπούρ, ο οποίος θα αντικαταστήσει εκτός απροόπτου τον Μάρκο Πάντελιτς στην κορυφή της επίθεσης, η ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με εκείνη που είδαμε κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου θα έχει ακόμα μία αλλαγή.

Ο Ζαουάντ Ζαϊρί θα αντικαταστήσει τον τραυματία Άλμπερτ Ριέρα στην αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής. Ο Μαροκινός εξτρέμ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είναι σε καλή κατάσταση έχει μία ακόμα ευκαιρία για να αποδώσει καλά και να κάνει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να σκεφτούν καλύτερο το ενδεχόμενο της ανανέωσης του συμβολαίου του, που εκπνέει το καλοκαίρι.

Στην δεξιά πτέρυγα θα βρεθεί ο Κέβιν Μιραλάς, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται ο Βέλγος να αλλάξει πλευρές με τον Ζαϊρί και να πάει στα αριστερά. Ως συνδετικός κρίκος της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Νταβίδ Φουστέρ, ενώ ανασταλτικοί μέσοι θα είναι είναι οι Αριέλ Ιμπαγάσα και Φρανσουά Μοδέστο.

Στην άμυνα από τα δεξιά στα αριστερά θα βρεθούν οι Βασίλης Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Όλοφ Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο, ενώ κάτω από την εστία θα επιστρέψει ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Θέλουν το γρήγορο γκολ

Με δεδομένο το 1-1 του πρώτου αγώνα, ο Ολυμπιακός θέλει σήμερα το γρήγορο γκολ στην Τούμπα, το οποίο θα αποβάλει το άγχος και θα του δώσει την δυνατότητα να διαχειριστεί από θέση αφεντικού το ματς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε γνωρίζει πολύ καλά πως οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με αμυντικούς προσανατολισμούς και στόχο την διαφύλαξη του μηδέν στα μετόπισθεν.

Σε περίπτωση, λοιπόν που οι παίκτες του κατορθώσουν να "σπάσουν" από νωρίς την αντίπαλη αμυντική λειτουργία τότε θα σκορπίσουν πανικό στον Χάβο, ο οποίος θα πρέπει να αλλάξει την πλάνα του κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.

Σε εκείνο το σημείο, οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την αναταραχή και να σημειώσουν και δεύτερο γκολ σε κάποια αντεπίθεση και να αγκαλιάσουν την πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πάντως, αν δεν έρθει το γρήγορο γκολ δεν χάθηκε ο... κόσμος, καθώς ο Ολυμπιακός θέλει μόλις ένα τέρμα και να μην δεχτεί κανένα προκειμένου να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.


ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ