διαπιστεύσεις Παοκ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

διαπιστεύσεις Παοκ

διαβάστε τι έγινε στο παρελθόν....

δημοσιογραφικής απάτης, διαπιστώθηκαν στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Βιγιαρεάλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΠΑΕ, η οποία λαμβάνει τα μέτρα της για τον αγώνα της Πέμπτης με την Μπριζ, ώστε να μην επαναληφθεί το ίδιο απαράδεκτο
 φαινόμενο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην αναρτημένη ανακοίνωση στην Ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ, «στον τελευταίο ευρωπαϊκό αγώνα κόντρα στην Villarreal CF παρατηρήθηκαν και εντοπίστηκαν φαινόμενα διπλής χρήσης διαπίστευσης»!
                      Δημοσιογράφος/οι δηλαδή, αλλά και ραδιοφωνικός/οί παραγωγός/οί όπως είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια, δε φτάνει που διαπιστεύονται για να δουν τον αγώνα, οι περισσότεροι όχι για να κάνουν τη δουλειά τους αλλά για να πανηγυρίσουν, να βρίσουν και να βγάλουν τ΄ απωθημένα τους στην κερκίδα τύπου, αφού μπουν στο γήπεδο δίνουν τις διαπιστεύσεις τους και σε άλλους άσχετους οι οποίοι με τη σειρά τους απολαμβάνουν δωρεάν εισόδου και «Μπουκάρουν» στα δημοσιογραφικά, με ό,τι σημαίνει αυτό.
                 Έτσι λοιπόν, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι «οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ θα πρέπει να επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στο γήπεδο ΚΑΙ την δημοσιογραφική ταυτότητά τους. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στα δημοσιογραφικά θεωρεία του γηπέδου».
              Βέβαια, δημοσιογραφική ταυτότητα μπορεί να έχει ο πάσα ένας αλλά από τη στιγμή που εκπροσωπεί ένα Μέσο και το Μέσο δικαιούνται μιας ή περισσοτέρων διαπιστεύσεων, μπορεί να τον εκπροσωπεί επίσης ο πάσα ένας, και αυτό θα πρέπει να γίνεται σεβαστό.
             Το θέμα δεν είναι εκεί, αυτό ξεπερνιέται, άλλωστε το γραφείο τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχει φροντίσει να κάθονται χωριστά πλέον οι δημοσιογράφοι από κάθε άλλης καρυδιάς καρύδι. Έτσι δεν είναι κύριε Κυριάκου και κύριε Σουντουλίδη; Έτσι είναι. Ή μήπως δεν είναι έτσι;
                Από κει και πέρα, το θέμα είναι τι κάνει ο κάθε ένας όταν μπαίνει στα δημοσιογραφικά θεωρεία, είτε είναι με τους δημοσιογράφους, είτε με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, στους τελευταίους συνήθως οι επαγγελματίες οπαδοί, που χρησιμοποιώντας την «ταυτότητα» του οπαδού και πουλώντας «ΠΑΟΚ», κάνουνε μπίζνες και μαζί τους κάνουν μπίζνες και τα ραδιόφωνα.
              Το λιγότερο, είναι αυτό που λέει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «. Οι διαπιστεύσεις των δημοσιογράφων θα είναι αριθμημένες και κατά τη διάρκεια των αγώνων θα γίνεται αυστηρός έλεγχος των δημοσιογραφικών ταυτοτήτων. Όποιος δεν έχει δημοσιογραφική ταυτότητα θα απομακρύνεται ΑΜΕΣΩΣ από το γήπεδο και το μέσον από το οποίο έλαβε τη διαπίστευση δεν θα ξαναδιαπιστευθεί για κανένα ευρωπαϊκό αγώνα του ΠΑΟΚ».
          Το περισσότερο είναι, όλοι αυτοί, δημοσιογράφοι και μη, να κάνουνε τη δουλειά τους και όχι να πανηγυρίζουν, ή να βρίζουν κατά τη διάρκεια του ματς. Αυτές οι ενέργειες εκθέτουν τον ΠΑΟΚ, ανεπανόρθωτα.
           Όποιος έχει διαπιστευθεί και παρακολουθήσει μεγάλες, διεθνείς διοργανώσεις, γνωρίζει ότι εκεί, δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Για παράδειγμα, κάποιοι Σκοπιανοί δημοσιογράφοι σε πρόσφατο τουρνουά μπάσκετ, είχαν σηκώσει σημαία, ή πανό στα έδρανά τους και η διοργανώτρια αρχή, τους έστειλε από κει που ήρθανε.
          Αλλά και σε μια άλλη διοργάνωση του βόλεϊ, σε δημοσιογράφο από τη Θεσσαλονίκη αφαιρέθηκε η διαπίστευση, διότι διαπιστώθηκε εμπλοκή του σε επεισόδια, αν και ο άνθρωπος είχε πάει εκεί, για να κάνει ρεπορτάζ.
           Αυτά είναι μερικά απλά παραδείγματα, για το πώς θα πρέπει να απαιτεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να φέρεται ο πάσα ένας που διαπιστεύεται, εκτός του ότι θα πρέπει να ελέγχεται, φυσικά.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ