ΠΑΟΚ - CSKA 0-1: Δεν μπορούσαμε - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΟΚ - CSKA 0-1: Δεν μπορούσαμε


ΠΑΟΚ - CSKA 0-1 για την φάση των 32 του Europa League 2010-2011

Από ότι φαίνεται το ονειρικό ταξίδι της ομάδας μας στο φετινό Europa League φτάνει στο τέλος του. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο έως απίθανο να μπορέσουμε να πάρουμε διπλό στην παγωμένη Μόσχα κόντρα σε αυτήν την CSKA.

Κι όμως το παιχνίδι ξεκίνησε πάρα πολύ καλά για τον ΠΑΟΚ. Είχαμε ένα εκρηκτικό 15λεπτο, με πολλή πίεση και με αρκετές ευκαιρίες για το 1-0. Δεν το κάναμε, οι Ρώσοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και μας κατάπιαν. Μετά το 0-1 είχα την αίσθηση ότι το γήπεδο έγερνε προς την εστία μας.

Στο δεύτερο ημίχρονο φέραμε το παιχνίδι ξανά στα ίσια του, σπαταλήσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Ζαρ (τι έχασες αγόρι μου;) και αποδειχθήκαμε πολύ φλύαροι κόντρα σε μια εξαιρετική ομάδα.

Είναι ξεκάθαρο ότι κόντρα σε αυτήν την CSKA ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να καταφέρει κάτι καλύτερο. Έχασε κι έχασε δίκαια, όχι τόσο λόγω των λαθών του Χάβου (δεν τον κακίζω και δεν τον πυροβολώ), όσο γιατί απλά η CSKA είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από εμάς. Για μένα είναι ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα που είδαμε φέτος στην Τούμπα. Ομάδα με εξαιρετικό passing game, με άριστες τοποθετήσεις, με φρεσκάδα, με αυτοματισμούς, με πειθαρχία, με τρεξίματα. Ομάδα που παίζει απλό και γρήγορο μοντέρνο ποδόσφαιρο.

Το να βγούμε να πυροβολήσουμε το Χάβο για τη χρησιμοποίηση Βιτόλο και Χαλκιά είναι το μόνο εύκολο. Εγώ δεν θα το κάνω, όχι γιατί δεν ήταν λάθος οι επιλογές αυτές, αλλά γιατί δεν θέλω να κάνω τον μετά Χριστόν προφήτη και γιατί δεν θέλω να συντηρήσω το νοσηρό κλίμα γκρίνιας που επικρατεί από χτες το βράδυ στα ραδιόφωνα της πόλης.

Χάσαμε από έναν πολύ καλύτερο αντίπαλο. Τόσο απλά.

Εγώ ευχαριστώ την ομάδα μας για το ονειρεμένο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι. Χόρτασα Ευρώπη φέτος, είδα τον ΠΑΟΚ να ξαναμπαίνει μετά από χρόνια στο χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, δεν μπορώ να έχω παράπονο που κατά πάσα πιθανότητα αποκλειόμαστε από μια ομάδα που είναι κλάσεις ανώτερή μας.

Η ρεβάνς της Μόσχας θα γίνει την Τρίτη 22/02/2011.

Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (46' Κρέσιτς), Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο (57' Ελ Ζαρ), Τσουκαλάς, Ίβιτς (70' Αθανασιάδης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης

CSKA: Ακινφέεβ, Β. Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Σεμπέρας, Σενίκοβ, Μαμάεβ, Ναμπάμπκιν, Κάουνα (66' Αλντονίν), Τόσιτς (90+2' Α. Μπερεζούτσκ), Ντουμπιά (85' Ντζαγκόεβ), Νέτσιντ

Διαιτητής: Αντρέ Μάρινερ (Αγγλία)

Γκολ: 29' Νέτσιντ

Κίτρινες Κάρτες: 90+1' Βιεϊρίνια - 31' Ναμπάμπκιν, 57' Μαμάεβ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ