ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΗΡΘΕ ΣΤΟ 54'. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ. - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΗΡΘΕ ΣΤΟ 54'. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ.

έγραψε o O PIKROXOLOS NICK

Πρώτο μήνυμα για το τι επρόκειτο να συμβεί στην Τούμπα ήρθε χτές στο 54'.Αρχικά πετάχθηκε ένας πυρσός κοντά στην εστία του Σάχα.
 Στην προσπάθεια ενός σεκιούριτι να τον σβήσει έπεσαν σπίθες στη φανέλα του τερματοφύλακα της ΑΕΚ ο οποίος τη στιγμή που ζητούσε από το Μάνδαλο να .... διακόψει το ματς για να αλλάξει τη φανέλλα του έπεσε ένας ακόμα πυρσός επάνω του!. Ο Σάχα κάνοντας και.... λίγο θέατρο έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και..... έμεινε εκεί.
Ο Μάνταλος διέκοψε το παιχνίδι και ξεκίνησε πάλι ύστερα από πέντε λεπτά με το παιχνίδι να παγώνει κάτι που φυσικά ήταν εις βάρος του Δικεφάλου που προσπαθούσε να ανατρέψει το σκορ.'''
'
 
Όχι δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.Το κείμενο αυτό είναι αυτούσιο και έχει δημοσιευθεί σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης την επόμενη μέρα του επαναληπτικού του κυπέλλου μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ-ΑΕΚ  0-1. Δε θα κατονομάσω την εφημερίδα.
 
Μετά και το εμετικό ''Η σφραγίδα του Παοκτζή στη Πόλη" βλέπουμε μια διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Αυτό είναι που λέμε το άσπρο μαύρο και το αντίθετο.Μου θυμίζει τον πόλεμο προπαγάνδας που γίνεται όταν έχουμε πολεμική σύρραξη δύο χωρών και από τις δύο πλευρές.
 
Πήγε ο σεκιούριτι  λέει να σβήσει τη φωτιά και από εκεί πετάχτηκαν οι σπίθες στον Σάχα. Είναι δυνατόν? Σε ποιούς απευθύνεστε κύριοι? Πρέπει να καταλάβετε ότι την εφημερίδα τη διαβάζουν και μικρά παιδιά. Πείτε τους επιτέλους την αλήθεια. Διαμορφώνετε συνειδήσεις. Ο Σάχα συνεχίζει ο... δημοσιογράφος έκανε και λίγο θέατρο.Κανονικά λέεω εγώ έπρεπε να κάτσει στην εστία του μέχρι να καεί.
 
Συζητήσεις επί συζητήσεων για τη βία,ψάχνουν να βρουν  τι φταίει. Είχα προβλέψει σε προηγούμενο κείμενο μου ότι θα έχουμε κωμικοτραγικές καταστάσεις μετά από ένα άλλο εμετικό δημοσίευμα εφημερίδας.
 
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ένα σημαντικό μερίδιο για τη βία στα γήπεδα οφείλεται σε εσάς τους δημοσιογράφους.Φυσικά δεν πρέπει να βάζουμε στο ίδιο καζάνι όλους.Γιατί αντί να υπηρετείτε την αλήθεια τη διαστρελώνετε.Ο νέος που διαβάζει επηρεάζεται και τα αποτελέσματα τα βλέπετε.
 
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν στη θέση του Σάχα ήταν ο Κρέσιτς θα έλεγε τα ίδια? Αυτός όμως- και δεν είναι ο μόνος - συνεχίζει να δουλεύει  και να ψεύδεται αφού κανένας δε θα του πει τίποτα. Και αυτό είναι το άσχημο. Θα συνεχίσει να πυροβολεί την αλήθεια και να πορώνει κάποια ανώρυμα παιδιά.
 
Ας έρθουμε όμως πιο κοντά στα γεγονότα που σημάδεψαν το ματς και να προσπαθήσουμε να τα αναλύσουμε.
 
Τα τελευταία χρόνια έχει καλλιεργηθεί ένα άσχημο κλίμα  σε βάρος της ΑΕΚ από ραδιόφωνα και εφημερίδες της πόλης. Το ΑΕΚάκι όπως το αποκαλούν,η σιγανοπαπαδίτσα(έτσι τη χαρακτηρίζει μια συγκεκριμένη εφημερίδα) είναι το παιδί ενός κατώτερου θεού σύμφωνα πάντα με αυτούς.Ο ΠΑΟΚ μπορεί να χάσει και από το γαύρο και από το βάζελο. Ειναι κάτι φυσιολογικό που το δέχονται. Από την ΑΕΚ όμως δε μπορούν να το δεχτούν.Και δε μπορώ να καταλάβω που στηρίζουν αυτή την υπεροχή τους απέναντι στην ΑΕΚ.
Μήπως στους περισσότερους τίτλους που έχουν από την ΑΕΚ? Εδώ γελάνε.Ένα περισσότερο από τη Λάρισα έχουνε.
Μήπως στις μεταξύ τους συναντήσεις? Θα αναφέρω πιο πρόσφατα  από την περίοδο 2007-2008 μέχρι σήμερα τους μεταξύ τους αγώνες:
2007-2008  ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0,  ΠΑΟΚ-ΑΕΚ  0-4
2008-2009  ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1,ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0,ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-1(play off), ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1play off),
 2009-2010 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0,ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1,ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-0-0(play off),            
                 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ1-0( play off), 
2010-2011 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ  4-0, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0(Κύπελλο),ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1 (Κύπελλο),  
 
Απολογισμός ΑΕΚ 9 νίκες,3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Τέρματα 21-4. Μεταξύ αυτών και 2 τεσσάρες. Μιλάτε ακόμα?
 
Αν ανατρέξουμε πιο παλιά περίπου κάτι ίδιο συμβαίνει. Δεν αλλάζουν πολλά πράγματα. Το ίδιο και η βαθμολογία.
Έτσι λοιπόν κάποιος πρέπει να τα δει αυτά και μετά να χαρακτηρίζει ΑΕΚάκι την ομάδα.Είστε μικρότερο μέγεθος.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι λοιπόν είχαν φτιάξει ένα κλίμα ότι θα πάρουν το μάτς πριν ακόμα κατέβουν να παίξουν, ότι η ΑΕΚ δεν έχει καμμία τύχη. Αποτέλεσμα να πάει η ομάδα σαν φαβορί και φυσικά δε μπόρεσε να αντέξει αυτό το βάρος. Γιατί δεν είχε να κάνει με φιλικά ματσάκια με τον ...Καραγεωργίου. Ούτε με τον αδιάφορο γαύρο ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο θυμήθηκε  την έμμεση στήριξη της διοίκησης Ζαγοράκη όταν κατέθεσε πρόταση μομφής ο Βάζελος.
 
Μια που αναφερθήκαμε στο Ζαγοράκη, στο πρώτο ματς κυπέλλου δήλωσε ότι και με 6 παίκτες να μέναμε πάλι δε θα μας έβαζαν γκόλ. Μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα όμως εκεί που έφτυσε έγλυψε. Μέχρι το πούλμαν της ομάδας της ΑΕΚ πήγε για να δώσει.... συγχαρητήρια στην ΑΕΚ.Φυσικά σκοπός τουν ήταν να κάνει τη διοίκηση της ΑΕΚ να μη τραβήξει το σκοινί.Oύτε πολιτικός να ήταν. Πως άλλαξες έτσι ρε Ζαγοράκη.
 
ΟΙ δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης πρέπει να αναφέρουν ότι η ΑΕΚ σεβάστηκε το μεγαλείο και την ιστορία του ΠΑΟΚ και δεν τραβηξε το σκοινί στα άκρα. Αυτό δε θα το έκανε ούτε ο βάζελος ούτε ο γαύρος. Έδειξε μια τεράστια ανωτερότητα.Δεν έμεινε στα προκλητικά δημοσιεύματα των φυλλάδων της πόλης όλη τη βδομάδα. Ούτε στις δηλώσεις Ζαγοράκη στο πρώτο ματς. Ούτε και στις δηλώσεις του αχάριστου Τσιρίλο που είπε θα κάνω την Τούμπα μπ......λο.  Το ίδιο και ο διαιτητής Μάνδαλος. Και αυτός έδειξε ανωτερότητα.
Και στο κάτω κάτω δε φταίει η ομάδα του ΠΑΟΚ για μερικούς κάφρους . Τα αίτια της βίας είναι βαθύτερα.
Αντί λοιπόν ο δημοσιογράφος να τα αναφέρει αυτά,την  προσπάθεια της ΑΕΚ να τελειώσει ο αγώνας βλέπουμε ένα κουκούλωμα της αλήθειας και μια παραπληροφόρηση λες και είμαστε ζουλού. Ο Σεκιούριτι και το θέατρο του Σάχα.Είμαι σίγουρος ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος αν γινόντουσαν ανάλογα έκτροπα στην Αθήνα θα έγραφε πολεμικό δελτίο για ένα μήνα. Τώρα όμως ο Σάχα έκανε θέατρο. Συγχαρητήρια  
 
Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ και σε κάτι άλλο.Στους πανηγυρισμούς των οπαδών της ΑΕΚ κατά την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα. Μικραίνει η ομάδα έτσι παιδιά. Καταλάβετε το. Δεν κερδίσαμε τη Μπαρτσελόνα.Κερδίσαμε μια ομάδα που χάνει από εμάς από συνήθεια.
Και συ Αδαμίδη είσαι απαράδεκτος. Που ακούστηκε πρόεδρος της ΑΕΚ(μπροστινός βέβαια) μπροστά στις κάμερες να φωνάζει μαζί με τους οπαδούς Γ...στε το π....η τον Ολυμπιακό. Είσαι καλλά ρε Αδαμίδη? Έχεις καταλάβει ποια ομάδα υπηρετείς?Τι θα κάνει ο πιτσιρικάς που βλέπει τον πρόεδρο της ομάδας του να βρίζει μπροστά στις κάμερες την αντίπαλη ομάδα? Εδω δε μπορείς να κρατηθείς εσύ, θα κρατηθεί ο πιτσιρικάς και δε θα μπουκάρει στο γήπεδο?
 
Έχω καιρό να γράψω στο blog γιατί έχω αηδιάσει με αυτά που βλέπω. Έχω σιχαθεί τα πάντα.Αναρωτιέμαι ώρες ώρες γιατί ασχολούμαι με αυτό τον άθλιο χώρο του ποδοσφαίρου.Ομάδες δορυφόροι,παίκτες δανεικοί,΄κασέτες,πρωτάθλημα δημοσίων σχέσεων,μου δίνεις κάτι για να σε δώσω εγώ του χρόνου και το έργο συνεχίζεται.
Όταν στη πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΠΑΟ μόνο 2 ομάδες τάχτηκαν κατά του Μαρινάκη,ο ΑΡΗΣ και η ΑΕΚ, τότε τη να περιμένει κανείς.Ο ένας θέλει να βγει Ευρώπη ο άλλος θέλει να μην πέσει, γιατι να τα βάλω με τον ισχυρό σου λέει ο άλλος . Το μπελά μου να βρώ. Δεν είναι καλλύτερο να κάνω την κότα για να γλείψω κανένα κοκαλάκι και εγώ?
 
Απο δω και πέρα θα έχουμε το νέο Κόκαλλη. Η πολιτική του Μαρινάκη θα είναι η ίδια. Θα αγοράζει όλους τους παίκτες,ασχετα αν τους έχει ανάγκη η οχι και θα τους δίνει δανεικούς. Με αυτό το τρόπο θα δημιουργήσει τα λεγόμενα παραρτήματα. Ωραίο πρωτάθλημα.Θα παίρνει πρωτάθλημα για τα επόμενα 15 χρόνια. Το χειρότερο της Ευρώπης με διαφορά.
 
 
 O PIKROXOLOS NICK
 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ