- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Πέντε άτοµα στο στόχαστρο για το email της χρεοκοπίας .
Ενας ψαράς, ένας φανοποιός, ένας ελεύθερος επαγγελµατίας, υποψήφιοι συντάκτες

 

Ενας ψαράς από το Μεσολόγγι, ένας φανοποιός από τα Χανιά, ένας ελεύθερος επαγγελµατίας από την Αθήνα και δύο ακόµη άτοµα αγνώστων λοιπόν στοιχείων βρίσκονται στο στόχαστρο της ∆ίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος προκειµένου να διαπιστωθεί ποιος από αυτούς αποτελεί τον συντάκτη του email της χρεοκοπίας.
 Πρόκειται για κείµενο το οποίο στις 9 Μαρτίου κυκλοφόρησε στο ∆ιαδίκτυο και το πρωινό της 10ης Μαρτίου είχε ήδη προκαλέσει πανικό σε καταθέτες. Η επιστολή είχε την υπογραφή Γ.Β. και φερόταν να την έχει υπογράψει πρόσωπο µε επαφές στον τραπεζικό χώρο, αλλά και µε γνωριµίες στον δηµοσιογραφικό και πολιτικό κόσµο.

Πολύ γρήγορα το email, το οποίο ανέφερε την 25η Μαρτίου και µε αφορµή τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ως την αρχή του τέλους για την ελληνική οικονοµία και την επιστροφή της χώρας στη δραχµή, έκανε τον γύρο του ∆ιαδικτύου ταχύτατα, ενώ αναδηµοσιεύτηκε από δεκάδες blogs και ιστοσελίδες ενηµέρωσης.

«ΕΦΥΓΑΝ» 200 ΕΚΑΤ. Το αποτέλεσµα ήταν, σύµφωνα µε στελέχη του υπουργείου Οικονοµικών, το πρωί της Πέµπτης περισσότερα από 200 εκατοµµύρια ευρώ να φύγουν από ελληνικές τράπεζες και να κατατεθούν σε τράπεζες του εξωτερικού.

Χθες παρουσιάστηκε στην Αστυνοµική ∆ιεύθυνση Χανίων 43χρονος φανοποιός, ο οποίος υποστήριξε πως ήταν αυτός ο οποίος έστειλε το επίµαχο email σε ενηµερωτική ιστοσελίδα η οποία εµφάνισε το περιεχόµενο του κειµένου ως «µεγάλη αποκλειστικότητα».

«Αν ήξερα τον πανικό που θα προκαλούσε το κείµενό µου δεν θα το έστελνα ποτέ», ισχυρίστηκε µέσω του δικηγόρου του ο φανοποιός, ο οποίος σύµφωνα µε τον δικηγόρο του «το τελευταίο διάστηµα έχει µείνει χωρίς δουλειά, είναι έγγαµος µε ένα παιδί και θέλησε να στείλει ένα κείµενο διαµαρτυρίας αγανακτισµένος από την καθηµερινότητα που βίωνε καθηµερινά λόγω οικονοµικής κρίσης». ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ. Η ∆ίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος ωστόσο συνεχίζει να αναζητεί τον πραγµατικό συντάκτη του κειµένου. Από την έρευνα προέκυψε πως το κείµενο στάλθηκε σχεδόν ταυτόχρονα από Ιντερνετ καφέ στα δυτικά προάστια της Αθήνας, από το Μεσολόγγι, τα Χανιά, το κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και από περιοχή των βορείων προαστίων. Οπως αποκαλύπτουν στα «ΝΕΑ» ανώτεροι αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ., «τα ηλεκτρονικά στοιχεία των αποστολέων του κειµένου έχουν βρεθεί, αλλά αποµένει η ενηµέρωση από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους προκειµένου να διαπιστωθεί ποιος ήταν ο πρώτος που το έστειλε. Ωστόσο δεν αποκλείουµε να υπήρξε ακόµη και συντονισµένη προσπάθεια για τη δηµιουργία πλασµατικών εντυπώσεων όσον αφορά το µέλλον της ελληνικής οικονοµίας».
Ταυτόχρονα
Από την έρευνα προέκυψε πως το κείµενο για τη «χρεοκοπία» της Ελλάδας εστάλη σχεδόν ταυτόχρονα από Ιντερνετ καφέ στα δυτικά προάστια της Αθήνας, από το Μεσολόγγι, τα Χανιά, το κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και από τα βόρεια προάστια.
δημοσιεύτηκε στο http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4622914, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΡΑ∆ΕΛΗΣ

η ανάρτιση προγραματίστηκε στις 16-3-11

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ