adiow koke - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

adiow koke

Η αποχώρηση του Σέρχιο Κόκε απο τον ΑΡΗ "έπεσε ώς κεραυνός εν αιθρία". Όλοι βλέπαμε εδώ και καιρό ότι ο παίκτης είχε κάνει τον κύκλο του στην ομάδα αλλά την δεδομένη χρονική στιγμή η μεταγραφή του Κόκε μας αιφνιδίασε.
Περιμέναμε υπομονετικά εδω και 2,5 χρόνια   την αναγέννηση του, αλλά μάταια. Τα δύο του γκόλ στην Μαδρίτη ήταν μια "όαση" στην έρημο της επιθετικής αφλογιστίας του αρχηγού τα τελευταία χρόνια. Όλοι αναρωτιόμασταν που είναι εκείνος ο "καλός" Κόκε των πρώτων δύο ετών. Οι απαιτήσεις απο έναν παίκτη του επιπέδου "Κόκε" και βάση του συμβολαίου του είναι μεγάλες,  φάνηκε κάτι να αλλάζει με τον ερχομό του Τσιώλη αλλά ήταν μια "λάμψη" που έσβησε με την μεταγραφή του Ισπανού να ολοκληρώνεται και τυπικά το απόγευμα της Τετάρτης, στην Αμερική και την Ντινάμο Χιούστον. O Kόκε αν είναι σωστά ενημερωμένη η ιστοσελίδα της ΠΑΕ αγωνίστηκε με την φανέλα του κίτρινου "ΘΕΟΥ" σε 177 αγώνες (Ελλάδα και Ευρώπη) και πέτυχε 39 γκόλ.
Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος θα ξεκινήσει απ' ότι φαίνεται. Οι "Λατίνοι" συνέβαλλαν στην αγωνιστική μεταμόρφωση του ΑΡΗ τα τελευταία πέντε χρόνια και τους αναλογεί ένα μεγάλο μέρος στο ότι καταφέραμε να κάνουμε μέχρι τώρα και δεν είναι λίγα αυτά, μπορούσαμε βέβαια ακόμα καλύτερα. Η φουρνιά των Χαβίτο-Κόκε-Γκιάρο έκανε τον κύκλο της. Στο σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τα 5 χρόνια για έναν ξένο σε μια ομάδα είναι πολλά. Αυτή η φουρνιά των παικτών άξιζε έναν τίτλο, ένα κύπελλο.
Απο τον Κόκε μπορεί να κρατήσει ο καθένας ότι επιθυμεί, είτε αρνητικά -είτε θετικά. Eίμαι σίγουρος, ότι ο καθένας θα έχει διαφορετική άποψη. Υγεία είναι και αυτό. Αυτός που κρατάει τα καλά στο τέλος, θα θυμάται τον Κόκε των δύο πρώτων ετών με το ένστικτο του "killer" επιθετικού, συγκαταλέγοντας τον μέσα τους καλύτερους ξένους που περάσανε απο τον ΑΡΗ την τελευταία 20ετια. Θα του μείνουν αξέχαστα τα δύο του γκόλ στην Μαδρίτη. Ο "μηδενιστής" είμαι σίγουρος ότι έχει πολλά να του προσάψει, όπως π.χ. τον ρόλο του συνδικαλιστή-παίκτη στην φυγή Σκόρδα με το περιβόητο αν "εκλεχθεί ο Σκόρδας φεύγω". Τα γνωστά του προσωπικά πάθη, δεν υπάρχει λόγος να τα αναφέρουμε και πολλά άλλα. Πάντως το Χιούστον απέχει 1.426 χλμ απο το Λας βέγκας.  Προσωπικά ενα παράπονο έχω απο τον Κόκε  στους δύο χαμένους τελικούς περίμενα πολλά παραπάνω απο αυτόν ως αρχηγό της ομάδας. Στο δια ταύτα  δεν χρειάζεται να γινόμαστε μηδενιστές, ο Κόκε έδωσε πολλά στην ομάδα και πήρε εξίσου πολλά.
 Ανεξαρτήτως της επιθετικής του αφλογιστίας τα τελευταία χρόνια και τη δυσανάλογη  προσφορά  με το συμβόλαιο του. Η αγωνιστική αξία του παίκτη είναι δεδομένη. Ο Κόκε θα είναι αγωνιστική απώλεια για τον ΑΡΗ. Σίγουρα για τον φετινό ΑΡΗ των play off. Για του χρόνου ευχόμαστε να βρούμε έναν παίκτη στύλ Κόκε και ακόμα καλύτερο.
Για το timing της αποχώρησης.
Πιστεύω το καλοκαίρι ο Κόκε θα έφευγε ούτως ή άλλως. Είπαμε είχε κάνει τον κύκλο του στην ομάδα. Βρέθηκε η πρόταση απο την Αμερική και δεδομένου ότι ο παίκτης θα έχανε το παιχνίδι της Ξάνθης και ένας μέρος απο τα παιχνίδια των play off (όταν με το καλό μπούμε σε αυτά) λόγω της εγχείρισης που θα έκανε. Έτσι η πρόταση απο την Αμερική κρίθηκε συμφέρουσα για παίκτη και ομάδα.
Aπο αυτά που γράφονται η ομάδα οικονομικά θα "γλιτώσει" ένα μεγάλο μέρος απο το φετινό συμβόλαιο του παίκτη, όπως επίσης και το συμβόλαιο των δύο επόμενων ετών, 800.000 τον χρόνο συν εφορία. Ελπίζουμε να αληθεύει ότι η ομάδα πήρε και λεφτά απο τους Αμερικάνους. Αν δεν κάνω λάθος η μεταγραφή του Κόκε στον ΑΡΗ το καλοκαίρι του 2006 είχε κοστίσει 12.000 ευρώ.
Tώρα τι φιλοδοξίες μπορεί να έχει ένας παίκτης στην ηλικία των 27-28 ετών για να παίξει στο Αμερικάνο πρωτάθλημα, δεν μπορώ  να ξέρω. Σίγουρα όχι υψηλές. Το συμβόλαιο του Κόκε πάντως στην Αμερική θα είναι στα 1,2 μύρια ευρώ. Αυτό ναι, είναι ένα κίνητρο.
Ένα άλλο γενικό συμπέρασμα είναι ότι πλέον στην ομάδα δεν υπάρχει μεγάλο συμβόλαιο. Δεν νομίζω    κάποιο συμβόλαιο παίκτη να ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ, καθαρό ποσό χωρίς εφορία. Είναι ένα μήνυμα και αυτό.
Είμαι σίγουρος ότι αρκετοί μπαμπάδες θα προσπαθούν να εξηγούν στα παιδιά τους, γιατί και πώς έφύγε ο Κόκε, και θα προσπαθούν να βρούν ένα κάρο δικαιολογίες. Πολλά παιδιά ταυτίστηκαν με τον παίκτη. Κακά τα ψέματα.
ΚΟΚΕ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ. ΝΑ 'ΣΑΙ ΚΑΛΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Υ.Γ.1 Μην είστε μηδενιστές.
Υ.Γ.2 Το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Βαγγέλη.


Υ.Γ.3 Κόκε εκείνο το καλοκαίρι του 2006 που πάτησες το πόδι σου στην Ελλάδα, ήμουν ένας απο αυτούς που σε υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο. Εύχομαι στο μέλλον να το κάνω για δεύτερη φορά.


O ΚΑΛΟΣ "ΚΟΚΕ"!!!!




 



ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ