ΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ

Υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μιας από τις μεγαλύτερες ελληνικες ομάδες από το 1987 έως και το 1991, ζώντας την αγωνία της κυριαρχίας της στο ελληνικό πρωτάθλημα. 
Αγωνίστηκε με την φανέλα της Εθνικής ομάδας πολλές φορές και βίωσε πολύ έντονα την πρόκρισή της στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Η φωτογραφία του κοσμούσε τον τοιχο της κάθε λολίτας την δεκαετία του 80.
Σήμερα εργάζεται ως συνοριοφύλακας, προπονεί σε ακαδημίες μικρών παιδιών του Γυμναστικός .Συλλογος . ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΜΑΣ. , συνδικαλίζεται και παραμένει αθεράπευτα Πόντιος, διατηρώντας επαφή με τις ρίζες και την παράδοση.
Αυτός είναι ο ΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ.
Τον Δεκέμβριο του 1986 μπαίνοντας θεαματικά στο ποδόσφαιρο ο Γ. Κοσκωτάς ξόδεψε με το καλημέρα δισεκατομμύρια δραχμές. Αρχικά δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι τα μόνα καλοξοδεμένα εκατομμύρια ήταν για τον Μουστακίδη, ένα λιονταράκι από τη Δράμα που πέτυχε 12 γκολ σε 15 ματς εκείνης της περιόδου.
Ψηλόλιγνος και επιρρεπής σε τραυματισμούς ο Μουστακίδης εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του Αργεντινού Χιλμπέρτο Φούνες που του άνοιγε διαδρόμους με τον όγκο του. Η απόφαση του κ. Γιάτσεκ Γκμοχ να παίξει το 1988 με βασικό σέντερ φορ τον Τάσο Μητρόπουλο έγινε αιτία για να χάσει τη θέση του στην 11άδα.
Η απόκτηση του Ολεγκ Προτάσοφ υπήρξε η καταδικαστική αφορμή για τον δανεισμό του στον Απόλλωνα το '90, όταν πλέον είχε χαθεί το κέφι του. Δανεικό και αγύριστο...

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ημερομηνία γέννησης: 24-8-1968
Τόπος γέννησης: ΔΡΑΜΑ
Θέση στην ομάδα: ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ
Αγωνιστικοί περίοδοι:
Προηγούμενες ομάδες: «Τσικό» Δόξας Δράμας (1978), Ερασιτέχνες Δόξας Δράμας, Α΄ ομάδα Δόξας Δράμας (σε ηλικια 16 χρονων), ΟΣΦΠ (Δεκέμβριο 1987 και για 3 ½ χρόνια, στα οποία σημείωσε 17 τέρματα), ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (3 χρόνια), ΔΟΞΑ (1994, Α΄ ΕΘΝΙΚΗ), ΙΑΛΥΣΟΣ ΡΟΔΟΥ(1996).
Επόμενες ομάδες: -
Αξέχαστα παιχνίδια: ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ- ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ, έκανε ντεμπούτο με προπονητή τον ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟ.

Ποιο δύσκολοι αντίπαλοι: ΒΙΕΡΚΟΒΟΥΤ (ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ), ΜΑΝΩΛΑΣ (ΑΕΚ).

http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=118305
αρχείο ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ
http://pandramia.blogspot.com/2010/08/blog-post_162.html

 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ