Όχι στο άνοιγμα των φακέλων.-Πρόβλημα με τα πλέι-οφ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Όχι στο άνοιγμα των φακέλων.-Πρόβλημα με τα πλέι-οφ

Αρνητική ήταν η απάντηση της superleague προς την πολιτεία στο αίτημα που έγινε προ ημερών από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για άνοιγμα όλων των φακέλων των ΠΑΕ.Αυτό προκύπτει από το Δ.Σ που ολοκληρώθηκε σήμερα και ανακοίνωσε ο κ.Πατρίκ Κομνηνός στον κ.Σοφοκλή Πιλάβιο.Η δήλωση του κ.Κομνηνού κάνει λόγο για την ρήτρα εμπιστευτικότητας που υπάρχει και έχουν υπογράψει όλες οι ΠΑΕ από το περασμένο καλοκαίρι.Πλέον το μπαλάκι πάει στην πολιτεία για να δούμε πως θα δεχτεί αυτήν την απόφαση και ποιά θα είναι η επόμενη κίνηση.

Πρόβλημα με τα πλέι-οφ
Με δηλώσεις του κ. Γ.Παναγόπουλου στον FM100 (νομικός σε θέματα αθλητικού δικαίου) προκύπτει πρόβλημα στην διεξαγωγή της διοργάνωσης των πλέι-οφ μιας και η superleague δεν κατοχύρωσε ως όφειλε την βαθμολογία σύμφωνα  με το άρθρο 20 παρ.2 του ΚΑΠ.Ακριβώς οι δηλωσεις του.

 "Η Superleague είναι εκτεθειμένη από την δικαστική απόφαση, καθώς αγνόησε το άρθρο 20, παρ.2 του ΚΑΠ.Τα play-offs δεν έπρεπε να γίνουν. Επρεπε πρώτα να επικυρωθεί ολόκληρη η βαθμολογία και όχι να σαλαμοποιηθεί. Τώρα ανακύπτει θέμα ακυρότητας του πρωταθλήματος".


Υπενθυμίζουμε ότι η παράγραφος 2 του άρθρου 20 του ΚΑΠ αναφέρει:

«Η διοργανώτρια κάθε πρωταθλήματος υποχρεούται να τηρεί βαθμολογικό πίνακα και με βάση αυτόν να επικυρώσει την οριστική κατάταξη των ομάδων.

Αν από την προκήρυξη των πρωταθλημάτων προβλέπεται αγώνας κατάταξης για τον υποβιβασμό ή τον προβιβασμό ομάδας από κατηγορία σε κατηγορία ή για την συμμετοχή ομάδας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, το Δ.Σ. της οικείας επαγγελματικής ένωσης ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ΠΡΙΝ τους αγώνες κατάταξης.

Οι αγώνες κατάταξης διεξάγονται ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ, τα αποτελέσματα των οποίων λαμβάνονται υπόψη για τον καταρτισμό του πίνακα των ομάδων που δικαιούται συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα».

επιμέλεια ΧΑΡΗΣ ΣΤΟΙΚΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ