- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011


επιμέλεια  ΧΑΡΗΣ ΣΤΟ'Ι'ΚΟΣ
Οριστικός είναι ο υποβιβασμός του Αστέρα Τρίπολης καθώς το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή της Σούπερ Λίγκα με αποτέλεσμα τη θέση του Ηρακλή να καταλαμβάνει τέταρτη ομάδα από το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα.
Η αίτηση απορρίφθηκε ως μη νόμιμη κατά πλειοψηφία ενός μέλους ,ητοι του κ. Ιωάννη Οικονομάκη, έχοντας τη γνώμη ότι η αίτηση έπρεπε να γίνει δεκτή ως νόμιμη και ουσία βάσιμη.

Υπενθυμίζεται ότι η Σούπερ Λίγκα είχε προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Δ.Σ της ΕΠΟ και να ισχύσει η πρόταση της ώστε αν κάποια ομάδα δεν λάβει την αδειοδότηση,τη θέση της στην μεγάλη κατηγορία να πάρει άλλος σύλλογος από τα "μεγάλα σαλόνια".


Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι ελπίδες που είχαν οι Αρκάδες να παραμείνουν στην Σούπερ Λίγκα μετά και τη μη αδειοδότηση του Ηρακλή που είχε ως αποτέλεσμα να υποβιβαστεί, χάθηκαν.

Ο Αστέρας Τρίπολης μαζί με την Α.Ε Λάρισα 1964 και τον Πανσερραϊκό πήραν τον δρόμο για την Football League.
Πλέον αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα πλέι οφ στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα καθώς μετά τους ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό που έχουν "σφραγίσει" απευθείας τα πρώτα εισιτήρια για την Σούπερ Λίγκα, απομένουν ακόμη δύο θέσεις οι οποίες θα κριθούν μέσω της διαδικασίας της ανάμεσα σε τέσσερις ομάδες(σ.σ ο τρίτος μέχρι τον έκτο στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου).

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή στην βαθμολογία, τρίτος είναι ο Ο.Φ.Η, στην τέταρτη θέση ο Α.Ο  Τρίκαλα, πέμπτος ο Λεβαδειακός και στην έκτη θέση η Δόξα Δράμας, όντας οι ομάδες που θα συμμετείχαν στα πλέι οφ αν είχε ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Ο Διαγόρας Ρόδου που βρίσκεται στην έβδομη θέση είναι η άλλη ομάδα που διεκδικεί μία θέση στα πλέι οφ.

Πιο αναλυτικά η απόφαση:"Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση με την απόφαση 100/10-5-2011 απέρριψε την αίτηση της Super League για επίλυση διαφοράς με την ΕΠΟ κατά την εφαρμογή κανονισμών.

Η αίτηση απορρίφθηκε ως μη νόμιμη κατά πλειοψηφία ενός μέλους, ήτοι του κ. Ιωάννη Οικονομάκη, έχοντας τη γνώμη ότι η αίτηση έπρεπε να γίνει δεκτή ως νόμιμη και ουσία βάσιμη".

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ