ο Κώστας Κεντέρης, η Κατερίνα Θάνου και ο Χρήστος Τζέκος - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ο Κώστας Κεντέρης, η Κατερίνα Θάνου και ο Χρήστος Τζέκος


επιμέλεια ΧΑΡΗΣ ΣΤΟ'Ι'ΚΟΣ

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο Κώστας Κεντέρης, η Κατερίνα Θάνου και ο Χρήστος Τζέκος για την πολύκροτη υπόθεση του τροχαίου ατυχήματος την παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Φυλάκιση 31 μηνών για τους δύο αθλητές και 33 μηνών για τον προπονητή τους!

Το δικαστήριο έκρινε πως το ατύχημα δεν συνέβη ποτέ, ενώ ένοχοι κρίθηκαν και οι επτά γιατροί του ΚΑΤ για ψευδομαρτυρία σχετικά με την παραμονή των δύο αθλητών στο νοσοκομείο.

Την ίδια τύχη είχαν και οι δύο δήθεν αυτόπτες μάρτυρες. Ο τότε προπονητής τους, Χρήστος Τζέκος, κρίθηκε ένοχος για κατοχή και διακίνηση απαγορευμένων ουσιών.


Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη προσωρινά, με την υπεράσπιση των τριών κατηγορουμένων να ζητά επιείκεια στην ποινή, κάνοντας λόγο για πρότερο έντιμο βίο: "Έχουν τιμήσει την Ελλάδα".

Τελικά, το δικαστήριο επέβαλε στους δύο Ολυμπιονίκες συνολική ποινή, κατά συγχώνευση, 31 μηνών φυλάκισης, και στον προπονητή τους, Χρήστο Τζέκο, φυλάκιση 33 μηνών.

Οι κατηγορούμενοι γιατροί του ΚΑΤ καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 6 έως 8 μήνες, ενώ στους δύο αυτόπτες μάρτυρες επιβλήθηκε φυλάκιση 7 και 15 μηνών.

Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις όλων των κατηγορουμένων.

Λίγο νωρίτερα, με απόφασή του, το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά μόνο στους αυτόπτες μάρτυρες (πρότερος έντιμος βίος) και στους γιατρούς (μη ταπεινά ελατήρια), γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της υπεράσπισης των τριών βασικών κατηγορουμένων.

Μάλιστα, όπως είπε ο συνήγορος του κ. Τζέκου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σκοπεύει να καταθέσει αγωγή κακοδικίας, θεωρώντας εσφαλμένη την κρίση του δικαστηρίου. Απευθυνόμενος στην έδρα, ο συνήγορος σχολίασε την απόφαση λέγοντας "ετιμήθη η δικαιοσύνη σήμερα".

Πριν την έκδοση της τελικής απόφασης, ο Χρήστος Τζέκος αποχώρησε από το δικαστήριο, όταν άκουσε την πρόταση του εισαγγελέα, που ζήτησε ως ποινή βάσης τα 4 χρόνια.

Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούσαν τα αδικήματα της ψευδορκίας, ψευδούς αναφοράς στις αρχές, ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος όσον αφορά τους δύο αθλητές, παράβαση καθήκοντος και ψευδείς βεβαιώσεις για τους γιατρούς, ψευδορκία, ψευδή αναφορά στις αρχές και παράβαση του νόμου περί απαγορευμένων ουσιών για τον προπονητή και ψευδορκία και ψευδή αναφορά στις αρχές για τους αυτόπτες μάρτυρες.


πηγη sport24.gr

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ