Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. πηγή taxalia.blogspot.com - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. πηγή taxalia.blogspot.com

Έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων στο ΑΠΘ. Ετοιμάζει λουκέτο;

Δεν φτάνουν τα λεφτά για να πληρώνονται οι γιοί, κόρες, ανηψιές και ερωμένες των καθηγητών, που διορίζονταν αλόγιστα εδώ και δεκαετίες. Το όργιο οικογενειοκρατίας πότε θα ερευνηθεί;
Για τρεις ώρες θα διακόψει τη λειτουργία του, την Τρίτη 31 Μαΐου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ημέρα...
 ενημέρωσης της κοινής γνώμης και των φορέων της πόλης για τους κινδύνους που το απειλούν εξαιτίας μείωσης στην ήδη μειωμένη επιχορήγηση του 2011. Σήμερα 23 Μαΐου το ΑΠΘ συγκαλεί έκτακτη σύνοδο πρυτάνεων με θέμα «Τα πανεπιστήμια εν κινδύνω», ενώ οι..
 πρυτανικές αρχές βάλλουν πλέον κατά του υπουργείου Παιδείας, καθώς δεν απαντά στις προτάσεις που έχουν καταθέσει για να βγει το ΑΠΘ με τις δικές του δυνάμεις από το οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει.

Οι προτάσεις αυτές αφορούν την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση και αξιοποίηση της περιουσίας του ΑΠΘ, τη δυνατότητα παραγωγής ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών και την εξαίρεσή του από νόμο για τα δημόσια έργα.

Σε πρόσφατη ανοιχτή συνεδρίασή της, η Σύγκλητος του ΑΠΘ εξέφρασε ανησυχία για τον κίνδυνο να χαθούν μαθήματα, εξετάσεις, ερευνητικά προγράμματα εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων που παρουσιάζονται σε εξοπλισμό και υλικά, ενώ υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για τη δυνατότητα λειτουργίας της φοιτητικής λέσχης από το νέο ακαδημαϊκό έτος. Αν και το ΑΠΘ μείωσε φέτος το κόστος λειτουργίας κατά 9 εκατ. ευρώ, οι πρυτανικές αρχές τόνισαν ότι είναι ανέφικτη η λειτουργία του με προϋπολογισμό 24 εκατ. ευρώ.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ