- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

προτασεισ Σαββατοκύριακου- 3 βιβλια.

Συγγραφέας: Μοντέο Σάντρο (Μετάφραση: Στράτος Ιωαννίδης)
Εκδόσεις:  Τόπος
Έτος έκδοσης: 2011
 Σελίδες:168
Μια εξαιρετική διείσδυση στο μυαλό μιας μεγαλοφυΐας
που τυχαίνει να είναι προπονητής.


.

“ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ – Οργάνωση Ακαδημιών υψηλού επιπέδου”

του Αντώνη Γρηγοριάδη με τη στήριξη της ΕΠΣ Κοζάνης.

Το βιβλίο προλογίζουν οι δημοσιογράφοι – αθλητικογράφοι Θωμάς Κάστιας, Σάββας Σαχινίδης και ο προπονητής
 
ποδοσφαίρου Περικλής Αμανατίδης
 
 
 

 

Τα Στημενα ποδοσφαιροκαι οργανωμενο εγκλημα>>
εκδόσεις ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ ΤΟΥ Declan Hill

Απόσπασμα από την εισαγωγή στο βιβλίο
«Επισκέφτηκα ορισμένα από τα πιο διάσημα ποδοσφαιρικά στάδια, ομάδες και παιχνίδια προκειμένου να δω τους εγκληματίες εν δράσει.
Στο ταξίδι μου συνάντησα πραγματικούς ήρωες: ανθρώπους που προσπάθησαν να καθαρίσουν το 'ωραιότερο παιχνίδι' του κόσμου. Ως επί το πλείστον, οι άνθρωποι αυτοί περιθωριοποιήθηκαν, διασύρθηκαν και φιμώθηκαν… αποτυχημένοι δημοσιογράφοι, πεθαμένοι διαιτητές, αγνοημένοι παίκτες.
Θα σας συστήσω, επίσης, και ορισμένους νταραβεριτζήδες: κακοποιούς και απατεώνες που διαφθείρουν το άθλημα. …προσπάθησα να αφήσω τους εγκληματίες να μιλήσουν για λογαριασμό τους, χρησιμοποιώντας πιστές απομαγνητοφωνήσεις συνεντεύξεων ή μυστικά ηχογραφημένων συνομιλιών.
Όπου ήταν δυνατόν, προσπάθησα να αφήσω τους εγκληματίες να μιλήσουν για λογαριασμό τους, χρησιμοποιώντας πιστές απομαγνητοφωνήσεις συνεντεύξεων ή μυστικά ηχογραφημένων συνομιλιών. Η δουλειά μου υπήρξε, κατά καιρούς, δύσκολη και επικίνδυνη. Γι’ αυτό, σε ορισμένα σημεία του κειμένου, έχω αλλάξει την τοποθεσία της συνέντευξης και τα ονόματα τόσο των αθώων όσο και των ενόχων. Το έκανα αυτό για να προστατέψω τον εαυτό μου και τους ανθρώπους με τους οποίους μίλησα από όλους τους κινδύνους που μπορεί να φανταστεί ο αναγνώστης.
Στη διάρκεια της έρευνας προσπαθώ να εξηγήσω πώς αποδίδουν οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές σε στημένα παιχνίδια, πώς είναι διαρθρωμένα και πώς λειτουργούν τα παράνομα «συνδικάτα» του τζόγου και για ποιο λόγο σχετικά πλούσιοι και διάσημοι αθλητές στήνουν αγώνες, γιατί οι παράγοντες των συλλόγων αποφασίζουν να δωροδοκήσουν τους αντιπάλους, πώς το κάνουν αυτό οι ομάδες, πώς παίρνουν με το μέρος τους τούς διαιτητές…
 
 

Ο ιδιοφυής προπονητής σε μια ιδιοφυή γραφή. Ο Σάντρο Μοντέο αντιμετωπίζει τον Μουρίνιο σαν εξωγήινο στις ομάδες που προπονεί και γι’ αυτό τον συγκρίνει με ήρωες ανάλογων ταινιών καθώς και με τον μάγο Χουντίνι. Ωστόσο, δεν πρόκειται για αγιογραφία
αλλά για διεισδυτική ματιά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Πρόλογος από τον γνωστό συγγραφέα και αθλητικογράφο Χρήστο Σωτηρακόπουλο και εισαγωγή από τον Arrigo Sacchi, τον δημιουργό του απόλυτου ποδοσφαίρου και, κατά τους Times, τον καλύτερο Ιταλό προπονητή όλων των εποχών. Επίλογος από τον Ίρβιν Γουέλς, τον συγγραφέα του Trainspotting.
Ο Μουρίνιο είναι ξεχωριστός. Τίτλους έχουν πάρει και άλλοι στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Μόνο που ελάχιστοι κατάφεραν να γίνουν σταρ, όπως και οι πανάκριβοι παίκτες που προπονούν! Αυτό είναι αληθινή επιτυχία. Αυτό το βιβλίο προσπαθεί να τον προσεγγίσει διαφορετικά. Και το καταφέρνει απόλυτα.
Από τον πρόλογο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου
La Gazzetta dello Sport

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ