νεο μπλοκ.καλή επιτυχία - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

νεο μπλοκ.καλή επιτυχία

Ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης γράφει καλά και ποδοσφαιρικά.
Μας έστειλε το παρακάτω ε-μαιλ.το δημοσιεύουμε.
καλή επιτυχία

Με χαρά μου σας ενημερώνω για το νέο μου blog,
σχετικά με το ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της δεκαετίας του ’80.

Βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Καλή συνέχεια στην όμορφη προσπάθειά σας

Νίκος Δημ. Νικολαΐδης

Συνεχίζουν ΠΑΟ και Ηρακλής!

Το πρώτο "χατ-τρικ" της χρονιάς
πέτυχε ο Νίκος Αναστόπουλος
Η τρίτη αγωνιστική ημέρα της περιόδου 1983-84 σηματοδοτήθηκε από δυο επιβλητικές νίκες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (5-1), που πέτυχαν στα γήπεδά τους  η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Η "Ένωση" επικράτησε του Εθνικού (ο οποίος προηγήθηκε στο σκορ με τον Κώστα Μπατσινίλα στο 18ο λεπτό αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε) και οι Πειραιώτες επί των Ιωαννίνων. Τα κιτρινόμαυρα τέρματα σημείωσαν οι Χρήστος Αρδίζογλου (34΄), Μανώλης Κώττης (45'), Λύσανδρος Γεωργαμλής (55') και δυο ο Μαύρος (73΄και 90΄με πέναλτι), ενώ τα ερυθρόλευκα οι Νόιμαν (3΄), Αναστόπουλος (19΄, 40΄και 90΄με πέναλτι, επιτυγχάνοντας το πρώτο χατ-τρικ της περιόδου) και Μητρόπουλος στο 63ο λεπτό. Για τον ΠΑΣΓ σκόραρε ο Νίκος Λιάκος με πέναλτι στο 75΄.

Την τρίτη κατά σειρά νίκη του
σημείωσε ο Ηρακλής
Ωστόσο, στην κορυφή παρέμειναν σταθερά τόσο ο ΠΑΟ, όσο και ο Ηρακλής παρά τις φτωχές τους νίκες. Οι "πράσινοι" υπέταξαν δύσκολα στη Λεωφόρο το Αιγάλεω με κεφαλιά του Θανάση Δημόπουλου στο 68ο λεπτό, ενώ ο "γηραιός" πήρε τους δυο βαθμούς από τη Δόξα Δράμας στο Καυτανζόγλειο, χάρις σε τέρμα του Γιώργου Ορφανίδη με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου.

Συγκλονιστικό παιχνίδι έγινε στις Σέρρες, μεταξύ Πανσερραϊκού και ΟΦΗ. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν στο 9΄με το Γιώργο Χριστοφή, για να έρθουν ο Μανώλης Μπάτης με πέναλτι στο 61΄και ο φορ Τόσιτς στο 75' να ανατρέψουν την κατάσταση. Ωστόσο, ο Γιώργος Βλαστός τρία λεπτά πριν τη λήξη χάρισε την ισοπαλία στην ομάδα του (2-2).

Πρωταγωνιστές της αγωνιστικής
ήταν οι αδελφοί Δημόπουλου
Ανάλογες συγκινήσεις πρόσφερε και η αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης, όπου συναντήθηκαν ο Πανιώνιος με τον ΠΑΟΚ. Δυο φορές έφερε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους ο "φονιάς" Χρήστος Δημόπουλος (25΄και 48') όμως ισάριθμες "απάντησαν" οι Θανάσης Καναράς (44΄) και Δημήτρης Σαραβάκος (68΄). Στη Ριζούπολη ο Απόλλωνας λύγισε την αντίσταση της Καλαμαριάς (1-0) με γκολ του Νίκου Παντελίδη μόλις στο 83', ενώ μάχη έγινε στο "Χαριλάου" όπου ο Άρης πήρε τη νίκη (2-1) στην εκπνοή με το Θόδωρο Ζελελίδη (89΄). Ο Γιώργος Ζήνδρος (19΄) είχε δώσει προβάδισμα στους "κίτρινους" για να ισοφαρίσει ο έμπειρος Τάκης Παραφέστας στο ημίωρο.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ