ρετρο.... - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ρετρο....

Ξεκινάει το πρωτάθλημα!


Με θρίαμβο ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός.
Εδώ οι Γαλάκος, Χαραλαμπίδης, Καψής,
Ρότσα και Καρούλιας.
 Το 25ο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής κατηγορίας άρχισε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 1983. Στους οκτώ αγώνες που δόθηκαν για την πρώτη αγωνιστική σημειώθηκαν 25 γκολ, ένας συνήθης αριθμός για "πρεμιέρα". Επισήμως 108.298 φίλαθλοι βρέθηκαν στις εξέδρες (μ. όρος περίπου 13.500 ανά αγώνα, που αν συγκριθεί με τα σημερινά δεδομένα προκαλεί δέος!), με τις εισπράξεις να ανέρχονται στο ποσό των 31.390.765 δραχμών. Η 5η λοιπόν επαγγελματική περίοδος ξεκινούσε με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Στο αγωνιστικό μέρος, τις εντυπώσεις μονοπώλησε η θριαμβευτική νίκη του Παναθηναϊκού, με σκορ 5-1 (!) επί του Άρη στη Λεωφόρο. Με δυο γκολ του Μάικ Γαλάκου (στο 9' και 71') κι από ένα του νεαρού Γιάννη Βονόρτα (στο 27΄), του Θανάση Δημόπουλου (στο 55΄) και του Κώστα Αντωνίου (64') οι "πράσινοι" έδειχναν από νωρίς τις διαθέσεις τους. Το μόνο που πέτυχαν οι "κίτρινοι" ήταν να μειώσουν το σκορ στο 80ο λεπτό, με το Ντίνο Κούη.


Χατζηπαναγής
 Στο Φάληρο, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να υποτάξει τον Πανσερραϊκό. Ο Τάκης Λεμονής, επιτυγχάνοντας το πιο γρήγορο γκολ της χρονιάς (7΄) άνοιξε το σκορ, για να διπλασιάσει στο 34ο λεπτό ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο σέρβος φορ Νέναντ Τόσιτς μείωσε στο 64' για τους φιλοξενούμενους, χωρίς κάτι να αλλάξει μέχρι τη λήξη. Στο "Καυτανζόγλειο" ο Ηρακλής, σε μεγάλη μέρα, συνέτριψε τον ΟΦΗ (3-0), χάρις σε δυο τέρματα του άπιαστου Βασίλη Χατζηπαναγή (20' και 30') και ένα του Σάββα Κωφίδη (36΄)

Στο "Χαριλάου", ο ΠΑΟΚ πήρε πολύτιμη -τυπικά εκτός έδρας- νίκη από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 3-2, αφού προηγήθηκε 0-3 με γκολ των Θωμά Σίγγα (20΄), Γιώργου Κωστίκου (36΄) και Κυριάκου Αλεξανδρίδη (49΄). Ο βετεράνος Ηλίας Χατζηελευθερίου "χτύπησε" για τους Καλαμαριώτες και μάλιστα δυο φορές μέσα σε επτά λεπτά (στο 60΄και στο 67΄με πέναλτι).

Θ. Μαύρος
Στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ δε συνάντησε δυσκολίες απέναντι στα Γιάννινα. Επικράτησε άνετα με 2-0, από γκολ του Θωμά Μαύρου (46΄) και του Γιάννη Δίντσικου (66΄). Στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος λύγισε την αντίσταση της Λάρισας, χάρις στο τέρμα που πέτυχε το μεγάλο του "αστέρι", ο Δημήτρης Σαραβάκος, στο 38ο λεπτό. Στη Ριζούπολη, το ντέρμπι Απόλλωνα-Εθνικού τελείωσε ισόπαλο (1-1). Την πρωτοπορία για τους Αθηναίους έδωσε στο 33ο λεπτό με πέναλτι ο Ρενέ Βαν Ντε Κέρκοφ, για να ισοφαρίσει, επίσης με πέναλτι, ο Κώστας Μπατσινίλας των Πειραιωτών (61΄).


Δ. Σαραβάκος
 Τέλος, στη Δράμα, το νεοφώτιστο Αιγάλεω πάλαιψε όσο μπορούσε, αλλά η σαφώς πιο έμπειρη Δόξα πήρε τους δυο βαθμούς της νίκης. Το σκορ άνοιξε με αυτογκόλ ο νεαρός Ηλίας Συνοδινός των Αθηναίων στο 11ο λεπτό, για να "απαντήσει" με τον ίδιο τρόπο ο Γιάννης Τσεβρετζής των Δραμινών (44΄). Είκοσι λεπτά αργότερα, ο σέντερ φορ των γηπεδούχων Βουτσέκοβιτς είχε την τελευταία λέξη (τελικό 2-1)

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ