θυελλώδης ΠΑΟΚ σκόρπισε την ΑΕΚ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

θυελλώδης ΠΑΟΚ σκόρπισε την ΑΕΚ


ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-0 για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2011-2012

Ένας θυελλώδης ΠΑΟΚ σκόρπισε την ΑΕΚ στους 5 ανέμους ήδη από το πρώτο ημίχρονο καθαρίζοντας με χαρακτηριστική άνεση το κατ' ευφημισμό ντέρμπι της αγωνιστικής.

Έναν τόσο καλό ΠΑΟΚ σε ντέρμπι είχαμε πραγματικά πολλά χρόνια να δούμε. Η ομάδα μπήκε φουριόζα από την αρχή, έδειξε τις προθέσεις της από νωρίς και μετέτρεψε το ντέρμπι σε περίπατο. Το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου μας έδωσε το περιθώριο για συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο ενόψει του ευρωπαϊκού αγώνα στη Ρωσία. 

Ο ΠΑΟΚ από την αρχή του αγώνα έδειξε και ότι είναι πιο γρήγορος και δυνατός από τον αντίπαλό του, αλλά και ξεκάθαρα ένα επίπεδο πάνω του. Η τακτική που επέλεξε ο Μπόλονι, να παίξει ο ΠΑΟΚ με Λίνο και Έτο κόντρα σε Γεωργέα και Καράμπελα μας βγήκε και εξέθεσε όλη την αμυντική γραμμή της ΑΕΚ. Η ομάδα σχεδόν μόνιμα έπαιζε την μπάλα από τα άκρα, με τα ακραία μπακ κι όχι με τους ακραίους επιθετικούς όπως πέρσι. Τα μπακ της ΑΕΚ δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τα δικά μας, εμείς είχαμε 2-3 παίκτες μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ όπου ο αργός Δέλλας κι ο "κουρασμένος" Μανωλάς δεν προλάβαιναν την επιθετική τριπλέτα Σάλπι-Βιεϊρίνια-Κλάους. Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα τρία γκολ ξεκίνησαν από σέντρα από τα πλάγια μπακ και μπήκαν από τους τρεις επιθετικούς μας μέσα στην μικρή περιοχή. 

Πίσω δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα με τους σχεδόν συνταξιούχους Λυμπερόπουλο και Γκουντγιονσον και έτσι το 3-0 στο ημίχρονο ήρθε φυσιολογικά σαν σε περίπατο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κατέβασε ρυθμό. Συνειδητά ή ασυνείδητα η ομάδα έκανε συντήρηση δυνάμεων για το πολύ δύσκολο παιχνίδι της Πέμπτης στη Ρωσία. Δώσαμε μεν χώρο και κατοχή στην ΑΕΚ, αλλά νομίζω ότι κι οι παίκτες της ΑΕΚ δεν είχαν πλέον πίστη σε κάτι καλό. Χαρακτηριστικό είναι ότι τις πιο κλασικές ευκαιρίες για γκολ τις είχαμε πάλι εμείς κι όχι ο αντίπαλος.

Δεν μπορώ να πω ότι υστέρησε κάποιος από την ομάδα (ίσως με εξαίρεση τον Κρέσιτς που έκανε κάτι περίεργες εξόδους), αλλά δεν μπορώ παρά να εξάρω την απόδοση των Λίνο και Ετό. Για τον Λίνο ξέραμε από καιρό τι δυνατότητες έχει, αλλά ο Ετό ομολογώ ότι στα τελευταία παιχνίδια μας εντυπωσιάζει όλους.

Επίσης δεν μπορώ να μην κάνω αναφορά στον προπονητή. Ο Μπόλονι ήταν άριστα διαβασμένος για το παιχνίδι. Είχε διαβάσει τις αδυναμίες της ΑΕΚ, είχε διαγνώσει που μπορεί ο ΠΑΟΚ να την χτυπήσει κι είχε προετοιμάσει αντίστοιχα την ομάδα. Αυτή είναι κι η διαφορά του φετινού από τον περσινό ΠΑΟΚ. Ότι έχει προπονητή κι όχι μαθητευόμενο προπονητή. Ο Μπόλονι σε λίγο διάστημα μεταμόρφωσε τον ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο που παίζει. Από αμυντική ομάδα μας έκανε μια άκρως επιθετική ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις. Και πραγματικά ο χτεσινός ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου ήταν χάρμα οφθαλμών. Προσωπικά πιστεύω ότι ο φετινός ΠΑΟΚ είναι για μεγάλα πράγματα, αρκεί πρώτον να είναι σοβαρός (όχι όπως στον Εργοτέλη που πέταξε τρεις βαθμούς) και δεύτερον να τον αφήσει το νοσηρό παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επόμενος αγώνας την Πέμπτη με την Ρούμπιν Καζάν στη Ρωσία.


ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ