Οι τρύπες της άμυνας και ο βασικός Μπέλεκ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Οι τρύπες της άμυνας και ο βασικός Μπέλεκ

Είναι το τρίτο ματς από τα έξι που έχει δώσει η ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη με την άμυνα της να δέχεται αστεία γκολ και ο αριθμός να σταματάει τουλάχιστον στα τρία!

Μάλιστα, αν υπολογίσουμε και τον αγώνα με τον Εργοτέλη που στο πρώτο ημίχρονο ο Αραμπατζής μεταμορφώθηκε σε... άγγελο και κράτησε το μηδέν στην εστία του τότε φτάνουμε στα τέσσερα ματς που η αντίπαλοι του δικεφάλου έκαναν ευκαιρίες για πλάκα. ------------
Δουλειά στην άμυνα... τώρα!

Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ έχει πρόβλημα βαρβάτο. Πότε το κεντρικό δίδυμο και πότε οι πλάγιοι "βοηθούν" τον αντίπαλο να πετύχει το γκολ και αν για κάτι είμαστε σίγουροι είναι πως ο Μανόλο Χιμένεθ, από σήμερα κιόλας θα ρίξει το βάρος στην άμυνα.

Και να φανταστεί κανείς πως η συγκεκριμένη γραμμή(αμυντική) είναι ίδια με πέρυσι, σε σχέση με το κέντρο και την επίθεση της ομάδας που είχε αλλαγές στο ρόστερ πάνω από το το 80%! Σε έξι επίσημα ματς, ο δικέφαλος αριθμεί παθητικό 11 γκολ (παρά ένα), 2 γκολ ανά αγώνα. Δυστυχώς αυτό το στατιστικό δεν αρμόζει σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ, με την ποιότητα του ρόστερ να μην αποτελεί πλέον δικαιολογία.

Αν μη τι άλλο, το να χάσεις από έναν αντίπαλο επειδή ήταν ανώτερος και ασταμάτητος είναι αποδεκτό, αλλά το να χάνεις, επειδή ΕΣΥ προσφέρεις τα πρώτα... δύο γκολ, αυτό είναι απαράδεκτο. Το συγκεκριμένο πρόβλημα πρέπει να λυθεί γιατί η χρονιά είναι ακόμα στην αρχή και στα δύο εκτός έδρας ματς που πλήρωσες την αδυναμία σου (Άντερλεχτ-ΠΑΟΚ), η γκέλα υπό προϋποθέσεις είναι αποδεκτή.

Κάποιοι παίκτες πρέπει να ξεκινάνε βασικοί... βλέπε Μπέλεκ


Σίγουρα ο Μανόλο προσπαθεί να τα φέρει βόλτα με μια νέα ομάδα, με παίκτες οι οποίοι δεν ήταν δικές του επιλογές, με την μέχρι τώρα παρουσία του να έχει θετικό πρόσημο στον ένα χρόνο που είναι στην ομάδα.* Αλλά για τον συγκεκριμένο λόγο, γνωρίζει ο ίδιος καλύτερα από τον καθένα μας, πως για για να αποδώσει αυτή η ομάδα(με όλες τις αδυναμίες και τις ιδιαιτερότητες) θα πρέπει να σταθεροποιήσει το σύστημα και κάποιες μονάδες μέσα στην 11αδα.

Για παράδειγμα από το χθεσινό ματς ο Βάργκας και πάλι έδειχνε να τρέχει μόνος του στον χώρο του κέντρου, προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ο Λεονάρντο ήταν ο μόνος που προσπαθούσε κάτι από τα αριστερά και φαινόταν και λίγο η ΑΕΚ στην επίθεση αλλά τις έδινε και ταχύτητα. Ο Μπέλεκ που πέρασε ως αλλαγή ήταν αυτός που πίεσε τον ΠΑΟΚ, ακόμα και από τα δεξιά που χρησιμοποιήθηκε.

Αυτοί οι τρεις ποδοσφαιριστές συν τον Μάκο αλλά και τους Μανωλά-Καράμπελα(δεν διακρίθηκαν) δεν θα πρέπει να βγαίνουν από την 11αδα, παρά μόνο για να ξεκουραστούν. Πρέπει να σταματήσει το ροτέισον στην συγκεκριμένη ομάδα προκειμένου να αρχίσει να βρίσκει τη βάση και τα πατήματα της για να αντεπεξέλθει στην διοργάνωση που θα ξεχωρίσει, γιατί σε τρεις διοργανώσεις με αυτό το ρόστερ δεν μπορεί να πάει η ΑΕΚ πουθενά.

Δεν υποβιβάζονται οι αξίες με τον πάγκο

Τελευταίο συμπέρασμα, για το οποίο σιγουρευτήκαμε περισσότερο μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, είναι πως επίσης κάποιοι παίκτες δεν θα πρέπει να ξεκινάνε το ματς και σίγουρα δεν πρέπει να γίνεται αυτό όταν είναι στην ενδεκάδα αντίστοιχοι (όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού) ποδοσφαιριστές.

Συγκεκριμένα, ο συμπαθέστατος Φούλης στα 35 του θα πρέπει να θεωρείται πλέον ως μια λύση από τον πάγκο ή μια λύση για ένα δύσκολο ματς που θέλεις και την εμπειρία. Δεν γίνεται να παίζει βασικός σε σειρά αγώνων, γιατί πολύ απλά δεν θα αντεπεξέλθει και το πιο πιθανό είναι να τον χάσεις και για μεγάλο διάστημα.

Σίγουρα το ότι ο Γεωργέας ξεκινάει πάντα στον πάγκο και τελειώνει την σεζόν βασικός, ήταν ένα στάνταρ προηγούμενων χρόνων αλλά πλέον ήρθε ο καιρός που δεν... βγαίνει. Αντικαταστάτης του είναι ο Κοντοές και η ΑΕΚ θα πρέπει να μάθει να αγωνίζεται με τον Κοντοέ. Ο Γεωργέας θα πρέπει να προστατεύεται και να αγωνίζεται σε συγκεκριμένα ματς.

Τέλος, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, στα 36 του είναι δύσκολο για τον ίδιο να ξεκινάει στην αρχική ενδεκάδα, έχοντας να αντιμετωπίσει απέναντι του νεαρότερους και γρηγορότερους αντιπάλους. Ποτέ το ατού του Νικόλα δεν ήταν η ταχύτητα (σε όλη του την καριέρα), πόσο δε τώρα που είναι απολύτως φυσιολογικό.

Η τεράστια ποιότητα του αρχηγού Λύμπε, του δίνει τη δυνατότητα να μπαίνει στο ματς από το 60 και μετά και να μπορεί να γυρίσει ένα αποτέλεσμα μόνος του. Το ντισαβαντάζ της ηλικίας θα μπορεί να το καλύψει όταν αυτός θα είναι ξεκούραστος και οι αντίπαλοί του θα έχουν τρέξει ένα 60λεπτο.

Δεν τίθεται θέμα για το ποιος είναι ο Λυμπερόπουλος και το τι μπορεί να κάνει. Αλλά δυστυχώς, το πέρασμα του χρόνου έχει επιπτώσεις πάνω στον άνθρωπο, πόσο δε σε ποδοσφαιριστή, με αποτέλεσμα να πρέπει να βρεις την χρυσή φόρμουλα προκειμένου να εκμεταλλευτείς την ποιότητα του Λύμπε.

*Επειδή κάποιοι θα τρέξουν να απαντήσουν πως οι Κάλα και Κάρλος είναι του Χιμένεθ και δεν ξέρω γω ποιοι άλλοι, θα απαντήσω με την ατάκα Βγενόπουλου όταν ακόμα διεκδικούσε τον Παναθηναϊκό: "If you pay peanuts, you get monkeys". Σε ελεύθερη μετάφραση με φιστίκια παίρνεις μαϊμούδες(χωρίς να θεωρούνται κακοί οι συγκεκριμένοι
ποδοσφαιριστές)

.http://www.sport24.gr/football/omades/Aek/oi_trupes_ths_amynas_kai_o_vasikos_mpelek.1384971.html

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ