Ντανιέλ Μπατίστα Λίμα ο Γκούλιτ των φτωχών - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ντανιέλ Μπατίστα Λίμα ο Γκούλιτ των φτωχών

Ο Ντανιέλ Μπατίστα Λίμα είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, γεννημένος το 1964 στο Πράσινο Ακρωτήριο.
 Είχε την πορτογαλική υπηκοότητα, και κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας απέκτησε διαδοχικά την ολλανδική και την ελληνική υπηκοότητα.

 Καριέρα

αγωνιζόταν στην επίθεση. Αγωνίστηκε στην Ελλάδα με τα χρώματα του Εθνικού Πειραιώς. Αγαπήθηκε από τους φιλάθλους για το εντυπωσιακό και εκρηκτικό στυλ παιχνιδιού του .Το καλοκαίρι του 1989 και ενώ όλα έδειχναν (και οι εφημερίδες ανέφεραν) οτι ο Ολυμπιακός βρισκόταν πολύ κοντά στην απόκτηση του Μπατίστα απ'τον Εθνικό, ο παίκτης τελικά κατέληξε στην ΑΕΚ, μιας και ο Στράτος Γιδόπουλος, τότε ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ εκμεταλλεύθηκε το διοικητικό χάος που είχε επέλθει στον Ολυμπιακόκαι στην οποία ξεχώρισε για την υψηλή τεχνική του. οι εφημερίδες του έδωσαν το παρατσούκλι "ο Γκούλιτ των φτωχών", επηρρεαζόμενοι προφανώς απ'την επιτυχία της εθνικής Ολλανδίας στο Euro 1988 αλλά και την ομοιότητα της... κόμης του Μπατίστα με τον μεγάλο Ολλανδό άσο, Ρούουντ Γκούλιτ..

Κέρδισε 1 πρωτάθλημα με την ΑΕΚ (1992) και το 1992 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό στον οποίο αγωνίστηκε για 3 χρόνια. Το 1995 επέστρεψε στην ΑΕΚ έως το 1999, οπότε και έκλεισε την καριέρα του στον Άρη Θεσσαλονίκης.

 Εθνική Ελλάδος

Ο Ντανιέλ Μπατίστα απέκτησε τη ελληνική υπηκοότητα και στις 12 Οκτωβρίου 1994 αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος, συμμετέχοντας συνολικά σε 12 αγώνες και σκοράροντας 2 φορές. Είναι ο πρώτος έγχρωμος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος.Και επειδή τον κατηγόρησαν γιαυτό,Στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη είπε ότι Ο Ανατολάκης είναι ντεμοντέ !

b_280_280_16777215_0___images_stories_2011kalokairi_aek_batista_stasinopoulos.jpgΕίναι ιδιοκτήτης της εταιρίας ΝΤΑΝΙΕΛ ΛΙΜΑ ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ. Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Δεκελείας 205, Αχαρνές.


Ο Ντανιέλ Μπατίστα  παραμενει ΚΑΙ φέτος στο τιμόνι της ομάδας Νέων Κ20 της ΑΕΚ.
-

Από τη Βικιπαίδεια,
-αρχείο ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ