- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011



Ανεξήγητο (;) συνονθύλευμα
ARIS-XANTHI_11-12_0-0_5ARIS-XANTHI_11-12_0-0_5ARIS-XANTHI_11-12_0-0_3Ισοπαλία 0-0, λοιπόν, με την Ξάνθη στο Χαριλάου και μια ακόμη απώλεια βαθμών. Μετά από 6 μήνες που μεσολάβησαν από την περσινή αυλαία, θα περιμέναμε, έστω, να βλέπουμε ένα υποφερτό σύνολο και μια στοιχειωδώς στρωμένη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Παρόλα αυτά, προφανώς και δεν μπορούμε να τα δούμε.

Τα συμπεράσματα που θα βγουν από τον κόσμο, δεν θα πρέπει να είναι βιαστικά. Όπως και ποτέ δεν πρέπει να είναι. Έχοντας την παραπάνω διαπίστωση στο μυαλό μας, περί του υποφερτού συνόλου, δηλαδή, σε σχέση με το διάστημα από το τέλος του προηγούμενου Πρωταθλήματος, βλέπουμε και κρίνουμε. Οπότε, ίδωμεν…

Αγωνιστικά, ο ΑΡΗΣ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3ο λεπτό είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία για να «ανοίξει» το σκορ. Ο Iάκομπ έστρωσε ωραία την μπάλα στον Καπετάνο μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε αμαρκάριστος έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βιβιανί.

Στο 8ο λεπτό είχαμε άλλη μια καλή ευκαιρία για τον ΑΡΗ, όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα βρέθηκε στην μικρή περιοχή της Ξάνθης, αλλά ο Φατί δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα από κοντά στα δίχτυα.

Η απάντηση της Ξάνθης στις ευκαιρίες του ΑΡΗ ήταν ένα σουτ του Πόι στο 16ο λεπτό, με το Βελλίδη να απομακρύνει τη μπάλα με τα πόδια.

Στο 20ό λεπτό, ο Μίσελ γίνεται αποδέκτης της μπάλας ύστερα από εκτέλεση φάουλ, αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή, απομακρύνθηκε από πόδια αμυντικών.

Ο ΑΡΗΣ προσπαθεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ, αλλά το μόνο κέρδος είναι δύο κόρνερ, τα οποία περνούν ανεκμετάλλευτα.

Στο 29ο λεπτό είχαμε μια δύσκολη κατάσταση για την άμυνα του ΑΡΗ. Ο Μάνταλος κατάφερε να περάσει ανάμεσα από Λαζαρίδη και Ντίκο, μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά ευτυχώς το πλασέ του ήταν άστοχο.

Στο 34ο λεπτό είχαμε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου για να μπει κάποιο τέρμα. Ο Ουμπίδες εκτέλεσε το φάουλ από την αριστερή πλευρά της μεγάλης περιοχής (προς το κόρνερ), ο Λαζαρίδης βρέθηκε μόνος στη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής, αλλά η κεφαλιά του χτύπησε στο έδαφος και έφυγε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Βιβιανί.

Η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους ήταν μια κεφαλιά του Ιάκομπ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Καπετάνου, αλλά ο Βιβιανί με καλή τοποθέτηση μπλόκαρε τη μπάλα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους παίκτες του ΑΡΗ να πιέζουν και να κερδίζουν δύο συνεχόμενα κόρνερ, χωρίς όμως τη δημιουργία δύσκολης κατάστασης στην περιοχή της Ξάνθης.

Στο 49ο λεπτό είχαμε μια εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά πλευρά της άμυνας του ΑΡΗ, αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή ήταν ο Καζάκης, του οποίου η κεφαλιά έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Βελλίδη.

ARIS-XANTHI_11-12_0-0_2Η απάντηση του ΑΡΗ, είναι το μακρινό σουτ του Νέτο στο 52ο λεπτό, το οποίο κατάφερε να μπλοκάρει με άνεση ο Βιβιανί.

Στο 56ο λεπτό έχουμε ένα σουτ από το Μαρσελίνιο, αλλά ο Βελλίδης, που έχει καλή τοποθέτηση δεν ανησυχεί, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Η Ξάνθη δεν κλείνεται στα «καρέ» της και επιζητά ένα τέρμα. Έτσι, η άμυνα του ΑΡΗ στο δίλεπτο 66-67 περνά δύσκολες στιγμές. Ο Πόι μέσα από τη μικρή περιοχή πιάνει την κεφαλιά, με το Βελλίδη να μπλοκάρει την μπάλα. Αμέσως μετά, δυνατό σουτ του νεοεισελθόντα Βλαχοδήμου, ο τερματοφύλακας της ομάδας μας με εντυπωσιακό τρόπο απομακρύνει σε κόρνερ.

Με την επαναφορά της μπάλας από το κόρνερ ο Στάσιακ πιάνει την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά πάνω από την εστία.

Στο 69ο λεπτό, ο Τόχα επιχείρησε το μακρινό σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης απομάκρυνε σε κόρνερ με δύσκολη προσπάθεια.

Στο 74ο λεπτό είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία για να «ανοίξει» το σκορ, όταν ο Καστίγιο έπιασε την «σκαστή» κεφαλιά από τη γραμμή της μικρής περιοχής, αλλά ο Βιβιανί με υπερένταση και πάλι έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 77ο λεπτό, ο Νέτο δεν μπορεί να απομακρύνει τη μπάλα, αυτή «στρώνεται» στο Βλαχοδήμο, το σουτ του οποίου από το ύψος του πέναλτι μπλόκαρε ο Βελλίδης εύκολα, λόγω σωστής τοποθέτησης πάνω στη γραμμή.

Στο 81ο λεπτό έχουμε εκτέλεση φάουλ του Εντιμάρ, αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε με άνεση την μπάλα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Λαζαρίδης με τάκλιν κατάφερε να διώξει σε κόρνερ, πριν ο Μαρκόφσκι βρεθεί τετ-α-τετ με το Βελλίδη.

Στο 83ο λεπτό είχαμε μια περίεργη απόφαση από το διαιτητή Στυλιάρα. Έδειξε δεύτερη κίτρινη στον αρχηγό του ΑΡΗ, Νέρι Καστίγιο, διότι παρεμπόδισε τον τερματοφύλακα να κάνει ελεύθερο. Το ζήτημα που τίθεται είναι ότι ο Καστίγιο αφενός ήταν εκτός της μεγάλης περιοχής και αφετέρου η φάση εξελισσόταν και δεν είχε σταματήσει πιο πριν για να συνεχιστεί από στημένη μπάλα.

Στο 90ό λεπτό, έχουμε την τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, όταν από σέντρα του Ουμπίδες από τα δεξιά, ο Φατί έπιασε την κεφαλιά, η οποία όμως μπλοκαρίστηκε από το Βιβιάνι.

http://www.super3.gr/main.asp

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ