.....- ΠΑΟΚ 2-1: Δίκαιη ήττα - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

.....- ΠΑΟΚ 2-1: Δίκαιη ήττα


ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ 2-1 για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2011-2012

Ένας πολύ νωχελικός, πολύ μέτριος και κατώτερος των προσδοκιών αλλά και των περιστάσεων ΠΑΟΚ έχασε δίκαια 2-1 από τον .....ακατανόμαστο
Το καφενειο του ΠΑΟΚτση
Δεν βρίσκω κάτι που να μου άρεσε στο χτεσινό ΠΑΟΚ. Δεν δείξαμε κανένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν φέτος την ομάδα. Δεν είχαμε καθόλου καλή ανάπτυξη παιχνιδιού ούτε από τα δεξιά, ούτε από τα αριστερά, ούτε από το κέντρο.
Δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε σε κανένα σημείο του αγώνα τη μπάλα, δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα και μοιραία χάσαμε από έναν αντίπαλο, ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν μέτριος και δεν μας έκανε και πάρα πολλές φάσεις. 

Ακόμα και το 0-1 ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα, αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή με το ζόρι βγαίναμε από το δικό μας μισό του γηπέδου. Δυστυχώς όπως και στην Κρήτη, όπως και στο Καζάν, έτσι και χτες δεχτήκαμε την ανατροπή του σκορ.
 Δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε το προβάδισμα και δεν μπορέσαμε να το κρατήσουμε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα χτες αποδείχτηκε τελικά η απουσία του Κοντρέρας. Δεν νομίζω να είναι τυχαίο ότι και τα δυο γκολ τα δεχτήκαμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: από σέντρα στην καρδιά της άμυνας. Και στις δυο περιπτώσεις οι αμυντικοί μας ήταν πιο αργοί από τον σκόρερ και άργησαν να πάνε στη μπάλα.

Γενικά η ομάδα χτες δεν είχε φρεσκάδα. Ούτε στα πόδια αλλά ούτε και στο κεφάλι. Με αυτή την έννοια ίσως η διακοπή λόγω υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων να μας κάνει καλό. Μετά από αυτή την πολύ δύσκολη εβδομάδα με 3 πολύ μεγάλα παιχνίδια (τα 2 μάλιστα εκτός έδρας) λίγη παραπάνω ξεκούραση είναι αναγκαία.

Σκόρπιες παρατηρήσεις:
- Ο μόνος τον οποίο ξεχωρίζω από το χτεσινό ναυάγιο είναι ο Μπαλάφας. Όχι μόνο για το γκολ που έβαλε, αλλά γιατί ήταν ο μοναδικός που πάλεψε στον αγώνα.
- Ο Τσιρίλο μάλλον δεν κάνει για τέτοιου επιπέδου παιχνίδια.
Είναι πλέον πολύ αργός και αυτό φάνηκε στη φάση του γκολ που ο Τζεμπούρ τον κατάπιε.
- Ο Βιεϊρίνια ήταν και χτες άφαντος. Δεν ξέρω τι φταίει τελευταία, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει πολλά νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι του. Για να μην τα ρίχνουμε όμως όλα στον Πορτογάλο, όλη η ομάδα ήταν νεκρή χτες.
- Για μένα το 1-1 θα μπορούσε να είχε γλιτωθεί αν ο Κρέσιτς είχε κάνει έξοδο. Οι έξοδοι του Κρέσιτς είναι γενικά ένα θέμα το οποίο πρέπει να δουλέψει πολύ.
- Άριστος χτες ο Κουκουλάκης, πρέπει να το αναγνωρίσουμε. 

Κλείνω με τις δηλώσεις Ίβιτς: Ο Σέρβος είχε το θάρρος να θέσει αμέσως μετά τον αγώνα κάποια ζητήματα, τα οποία έχουμε θέσει όλοι μας. Ότι η ομάδα έχει πρόβλημα στην άμυνα, ότι δέχεται πολλές ευκαιρίες κι ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί αργά ή γρήγορα θα έχουμε πρόβλημα.
 Είναι λάθος να αναθεματίσουμε τον παίκτη γιατί είχε τα κότσια να βγει να πει αυτό που βλέπουμε όλοι μας και συζητάμε στην κερκίδα. Είναι σίγουρα πιο σωστό να διαχειριστούμε την ανοιχτή αυτή κριτική στην ουσία της κι όχι στο γιατί βγήκε ο Ίβιτς και είπε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Επόμενο παιχνίδι στις 16/10/2011 με τον ΟΦΗ στην Τούμπα.
 
 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ