Σύνδεσμος βετεράνων ΠΑΟΚ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Σύνδεσμος βετεράνων ΠΑΟΚ

Ιστορικό

Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 1996. Την απόφαση για την ίδρυση του συνδέσμου την πήραν είκοσι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του συλλόγου που τίμησαν την φανέλα του ΠΑΟΚ, μεταξύ αυτών οι : Γιώργος Κούδας, Σταύρος Σαράφης, Κούλης Αποστολίδης, Κώστας Ιωσηφίδης, Μιχάλης Μπέλλης και άλλοι…

Με συντονισμένες ενέργειες και προσπάθειες της διοίκησης του Συνδέσμου, ο αριθμός των μελών αυξήθηκε σταδιακά φτάνοντας σήμερα τα διακόσια (200) εγγεγραμμένα μέλη.

Σύμφωνα με το καταστατικό του Συνδέσμου, δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι όσοι διετέλεσαν ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.
Ο Σύνδεσμος Βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ είναι σήμερα ο μεγαλύτερος σύλλογος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα και ένας από του μεγαλύτερους της Ευρώπης.

O Σύνδεσμος επίσης αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών με έδρα την Βαρκελώνη, όπου συμμετέχουν μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι όπως: Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπενφίκα, Λίβερπουλ, Βαλένθια, Μονακό…

Σκοπός

Ο σκοπός της ίδρυσης του συνδέσμου είναι πολλαπλός. Αφενός είναι η συσπείρωση των βετεράνων ποδοσφαιριστών που φόρεσαν την φανέλα του συλλόγου, κάτω από ένα ενιαίο φορέα, δηλ. τον σύνδεσμο.

Μέσω του φορέα αυτού διοργανώνονται ποδοσφαιρικοί αγώνες και τουρνουά με ψυχαγωγικό, αλλά και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Παράλληλα όμως με πρωτοβουλία του συνδέσμου διοργανώνονται κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ταξίδια, σεμινάρια, συνεντεύξεις και συνεστιάσεις…τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στο εξωτερικό.

Ο Σύνδεσμος έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, ενώ ανήκει στην δύναμη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ