O KΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΡ ΙΣΜΕΝΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

O KΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΡ ΙΣΜΕΝΟΣ

Μας τελείωσε και ο Χιμένεθ. Η διοίκηση της ομάδας, με έναν απαράδεκτο τρόπο που είναι χαρακτηριστικό μικρών ομάδων, άδειασε τον Ισπανό. Ο οποίος Ισπανός κύριος ήρθε αλλά και κύριος έφυγε. Δεν θέλω να πω ότι ήταν άψογος ο Χιμένεθ. Είχε και αυτός τα στραβά του. Έκανε λάθη. Αν ζυγίσουμε όμως τα θετικά με τα αρνητικά πιστεύω πως το έργο του κρίνεται θετικό. Προσωπική μου γνώμη πάντα.
Αρχικά είχα αρκετό καιρό στην ομάδα να δω τακτική και σωστό διάβασμα του αντιπάλου. Αυτά ήταν και τα πλεονεκτήματα του. Πράγμα που φαίνονταν σε όλα τα ντέρμπυ που έδωσε η ομάδα με προπονητή τον Χιμένεθ.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα πήρε έναν τίτλο μετά από χρόνια με προπονητή τον Ισπανό. Μπορεί να είχε και λίγο τύχη στον επαναληπτικό αγώνα με το βάζελο και τη γκάφα του Καρνέζη με τη λήξη του αγώνα αλλά και η τύχη είναι  στο πρόγραμμα. Άλλωστε στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ την πρόκριση την πήρε αυτός με την άριστη τακτική του μέσα στην Τούμπα στο 0-1.
 
Βέβαια είχε και τα στραβά του όπως ανέφερα παραπάνω:
Αυτό το συνεχές rotasion δεν άφηνε τους παίκτες να βρεθούν μεταξύ τους. Η ομάδα δεν μπορούσε να αποκτήσει συνοχή. Επίσης αρκετές φορές χρησιμοποιούσε ορισμένους από τους ποιοτικότερους παίκτες της ΑΕΚ σε άλλες θέσεις από την φυσική τους όπως ο Σκόκο, ο Γκούντιενσεν ,ο Κάρλος.
Η αμοιβή του επίσης ήταν δυσανάλογη της αξίας και της προσφοράς του. 1.000.000 ευρώ αυτός μαζί με το επιτελείο του είναι πολλά λεφτά. Και ιδίως για τα τωρινά δεδομένα της ομάδας το να έχει προπονητή με τόσα χρήματα είναι αδιανόητο. Ικανός ο Χιμένεθ λοιπόν αλλά όχι και με τόσα λεφτά.Δεν τα κάνει σαν αξία . Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο ποια ομάδα στην Ισπανία θα του δώσει πάνω από 450.000 ευρώ.Η ομάδα δεν έχει μαντήλι να κλάψει και αντί να σουλουπωθεί δίνει τόσα χρήματα ενώ από όλους τους άλλους κάνει περικοπές.Τι να πει κανείς?
 
Τέλος λοιπόν ο Χιμένεθ και ήρθε ο Κωστένογλου και αρχίσαν μερικοί να κάνουν συγκρίσεις. Θα συμμαζέψει την ΑΕΚ λέει ο ένας,είναι ΑΕΚτζής λέει ο άλλος, είναι καλλύτερος από το Χιμένεθ λέει ο τρίτος και γενικά θα τα ακούσουμε όλα.
 
Πρέπει όμως να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Γιατί συνδέουμε διαφορετικά πράγματα και συγκρίνουμε διαφορετικά μεγέθη. Γιατί ο Χιμένεθ και ο Κωστένογλου είναι διαφορετικά μεγέθη.
Πρώτα από όλα ο ένας είναι προπονητής. Έχει παραστάσεις και νοοτροπία από το πιο προηγμένο πρωτάθλημα στον κόσμο. Το Ισπανικό. Ο Κωστένογλου τι παραστάσεις έχει? Σε μια περίοδο κατάφερε να ρίξει δύο ομάδες ,αγωνιστικά τουλάχιστον. Γιατί σε αυτή τη χώρα που ζούμε δεν θα μου φανεί περίεργο αν μετά από μια εβδομάδα αυτές η ομάδες παίξουν ξανά  Super league.
Μετά δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω πως ο Κωστένογλου αποκαλείται προπονητής. Πως πήρε το πτυχίο του προπονητή. Μήπως με ένα σεμινάριο δύο εβδομάδων? Ας μου πει κάποιος γιατί δεν γνωρίζω καλά. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον Κωστένογλου αλλά σε κάθε Έλληνα προπονητή. Γιατί για μένα δεν υπάρχει Έλληνας προπονητής. Στην Κολωνία και στην Περούτζια για να πάρουν  πτυχίο προπονητή φτύνουν αίμα αφού πρώτα έχουν κάποιες σπουδές για να τους κάνουν δεκτούς.Οι δικοί μας οι προπονητές δεν θα μπορούσαν να περάσουν ούτε από έξω.΄Και δε μιλάω να τελειώσουν τις σχολές αυτές αλλά δεν θα τους δέχονταν καν. Γιατί για να σε δεχτούν υπάρχουν κάποια κριτήρια. Εδώ μπορεί να μου πει κάποιος πως δίνεται το πτυχίο του προπονητή? Ας μη πούμε για προπονητές σε μικρότερα και ερασιτεχνικά σωματεία. Εκεί μπορεί να είσαι ραδιοφωνατζής και προπονητής,να είσαι ταβερνιάρης και προπονητής . Δεν έχει σημασία για αυτούς. Κατάσταση Μαυριτανίας.
΄Σέβομαι την προσφορά του Κωστένογλου σαν παίκτη στην ΑΕΚ. Εύχομαι να μεγαλουργήσει να πάρει το......πρωτάθλημα με την ΑΕΚ αλλά δεν πρέπει να έχουμε παρωπίδες. Πρέπει να έχουμε γνώσεις πρώτα απ όλα και να κοιτάμε την  αλήθεια κατάματα.
Μπορεί να πετύχει στην ΑΕΚ ο Κωστένογλου από την  άποψη ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Δεν αλλάζει η γνώμη μου όμως γι αυτόν, για το επίπεδο του (προπονητικά) όπως και για τις γνώσεις και το επίπεδο κάθε Έλληνα..... προπονητή.
 
Τώρα ας αναφερθούμε και για το ματς της ΑΕΚ με τον διορισμένο.Ένα ματς είναι. Δεν είναι άτρωτος. Για το θεό δηλαδή. Άλλωστε ένα γκόλ θα μας το δώσει ο Λαχταρίδης(Κοστάντζο). Αυτό είναι σίγουρο. Στα κόρνερ και στα φάουλ από πλάγια είναι η χαρά κάθε επιθετικού. Και στο ύψος του στήθους να έρθει η μπάλα αυτός διώχνει με γροθιές. Και στο γόνατο να πάει η μπάλλα πάλι με γροθιές θα διώξει .Είναι μεγάλη ευκαιρία. Δεν θα ξαναβρεί ξανά Λαχταρίδη η ΑΕΚ. Πρέπει να το εκμεταλλευτεί. Ο άνθρωπος την έχει τη γκάφα στο αίμα του. Τεράστιο πλεονέκτημα για την ΑΕΚ ο Λαχταρίδης.
Γιατί αν θέλουμε να πούμε την αλήθεια όλα τα άλλα είναι υπέρ του διορισμένου. Ρόστερ εξαιρετικό, πολλές επιλογές, παίκτες πληρωμένοι αδρά και γενικά δεν γεννιέται μέτρο σύγκρισης. Παίζει ο Δαυίδ με το Γολιάθ.
Απέναντι σε όλα αυτά τα ντεζαβαντάζ η ΑΕΚ έχει να αντιπαρατάξει τον κόσμο, τη δύναμη, το πάθος, τη σωστή πιστεύω τακτική με γέμισμα του κέντρου συνεχές τρεχαλητό και αξιοποίηση στο έπακρο των λίγων ποιοτικών ποδοσφαιριστών που έχει η ομάδα(Γκουντιονσεν). Και αυτό θα το πετύχει με την τοποθέτηση των παικτών στη σωστή τους θέση και όχι να βολοδέρνουν αλλού. Και όπως είπαμε το ένα γκολ θα μας το δώσει ο Λαχταρίδης από τα στημένα κυρίως.

Το ερώτημα όμως είναι άλλο. ΄Αντε και κερδίσαμε τον διορισμένο. Τι έγινε. Θα αλλάξει τίποτα με μια νίκη? Θα λυθούν τα προβλήματα? Σίγουρα όχι.
Βέβαια θα δώσει μια χαρά στον πληγωμένο φίλο της ΑΕΚ που βλέπει την ομάδα του να συρρικνώνεται καθημερινά. Να έχει διώξει τους πρωτοκλασάτους παίκτες, να μην έχει να δώσει ούτε ένα ευρώ για προκαταβολή σε μεταγραφές, να έχει παίκτες που δεν έχουν πάρει λεφτά 8 μήνες. Θα είναι μια χαρά που θα κρατήσει για λίγο. Γιατί δε θα λύσει τα προβλήματα που θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν.
 
Η λύση είναι μια. Οικονομική εξυγίανση πρώτα απ' όλα. Ο Αδαμίδης είπε ότι αυτό θα επιτευχθεί μέσα σε 2 χρόνια σε συνέντευξη του πριν από ένα εξάμηνο περίπου. Αυτός είναι ο στόχος . Γιατί μετά η ομάδα γίνεται ελκυστική. Ο ίδιος ο Μελλισανίδης είπε: Τι να πάρω την ομάδα με τόσα χρέη.
Έτσι λοιπόν στόχος είναι μετά από λίγο καιρό η ομάδα να είναι δίχως χρέη και τότε σίγουρα θα βρεθεί οικονομικά εύρωστος να αναλάβει την ομάδα. Η ομάδα μόνο τότε θα χτίσει τις βάσεις για την κυριαρχία της στον Ελληνικό χώρο. Γιατί έτσι όπως είμαστε θα έχουμε μόνο εφήμερες χαρές και τίποτα παραπάνω. Και να μην ξεχνάμε το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια.
 
Ο ΠΙΚΡΟΧΟΛΟΣ NICK
 
 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ