ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ

Η αγαπημένη σας ενότητα ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ επιστρέφει και σας παρουσιάζει την καριέρα του 35χρονου σήμερα, Νίκου Σκαρμούτσου, ο οποίος έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε ΠΑΟΚ και Άρη, αποφάσισε να πρόσφατα να κρεμάσει τα παπούτσια του.
Στην «αυγή» του 2012, ο επιθετικός Νίκος Σκαρμούτσος ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρησή του από την ενεργό δράση!
Ο 35χρονος άσος(ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ από εδώ και στο εξής – ήδη, εξάλλου, κοουτσάρει την ανδρική ομάδα καθώς και τα τμήματα υποδομής του ΑΟΝ Αργυρούπολης) ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του:
«Μία διαδροµή 16 χρόνων, ως επαγγελµατίας ποδοσφαιριστής, µε πολλές χαρές, πίκρες και ατελείωτες εµπειρίες, έλαβε τέλος. Θέλω να πιστεύω ότι έκανα µόνο φίλους σε αυτό τον όµορφο χώρο του ποδοσφαίρου. Θυµάµαι µόνο τις χαρές και την αγάπη του κόσµου. Βάζω τέλος και σταµατάω γιατί θέλω να είµαι ανταγωνιστικός και όχι να είµαι σε µια οµάδα απλά για να είµαι. Δυστυχώς προβλήµατα τραυµατισµών δεν µε αφήνουν να συνεχίσω αυτό που τόσο αγάπησα. Θα συνεχίσω να είµαι στο χώρο του ποδοσφαίρου από άλλο πόστο και να βοηθήσω όσο µπορώ σε αυτό που θα µου ζητηθεί».            
Ο Αθηναίος τέως πλέον παίκτης έμαθε τα μυστικά της μπάλας στις ακαδημίες του Πανιωνίου. Το επαγγελματικό του ντεμπούτο, ωστόσο, το πραγματοποίησε με τη φανέλα της Μαρκό, το 1996. Έμεινε στον αθηναϊκό σύλλογο ως τον Ιανουάριο του 2000 (57 συμμ./11 τέρματα ), όταν και μετεγγράφηκε στον Απόλλωνα Αθηνών, που τότε μετείχε στην Α’ Εθνική.
Έμελλε λοιπόν να πρωτοπαίξει στα «σαλόνια» του ποδοσφαίρου μας με τη φανέλα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Στο τέλος εκείνης της περιόδου, πάντως, η ομάδα υποβιβάστηκε στη Β’ κατηγορία – εκείνος, όμως, παρέμεινε στη δύναμή της ως το 2002, πραγματοποιώντας μάλιστα πολύ καλές εμφανίσεις (16 γκολ σε 60 ματς) και ανεβάζοντας κι άλλο τις «μετοχές» του!
Κατόπιν, η Παναχαϊκή του εμπιστεύθηκε μία θέση στο ρόστερ της δίνοντάς του παράλληλα την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά στην ανώτατη κατηγορία. Κατά τη διάρκεια της μονοετούς θητείας του στους Πατρινούς, ο Νίκος Σκαρμούτσος έλαβε μέρος σε 20 παιχνίδια, σημείωσε δύο γκολ, και βίωσε την πίκρα του υποβιβασμού. Όμως συνέχισε να παίζει στην Α’ Εθνική, καθώς εντάχθηκε στην Καλλιθέα. Έμεινε στο «Ελ Πάσο» μονάχα έναν χρόνο – ήταν όμως ένας χρόνος… ονειρεμένος για εκείνον, μιας και σε 29 αγώνες, σημείωσε 12 τέρματα!
Ακολούθως, μετακινήθηκε στον ΠΑΟΚ! Ανήκε για 12 μήνες στον «Δικέφαλο», όμως δεν κατόρθωσε να μονιμοποιηθεί στην ενδεκάδα του: συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκε σε μονάχα εννέα αναμετρήσεις του, δίχως να σκοράρει κάποιο γκολ. Έτσι, αποδεσμεύθηκε, και συνέχισε την καριέρα του στον Ατρόμητο. Δεν κατάφερε να καθιερωθεί ούτε στους Περιστεριώτες, πάντως (10 ματς/τρία γκολ), οι οποίοι τον παραχώρησαν δανεικό για ένα εξάμηνο στον Άρη, που τότε βρισκόταν στη Β’ Εθνική – ο έμπειρος επιθετικός βοήθησε τους «κίτρινους» να επανέλθουν στη Super League, προτού αναχωρήσει για… άλλες πολιτείες!
Τα επόμενα χρόνια, εξάλλου, αγωνίστηκε με τα χρώματα των Παναιτωλικού, Φωστήρα, Κορίνθου, Νέας Ιωνίας, ενώ το καλοκαίρι του 2010 μετακόμισε στον ΠΑΟΚ Γλυφάδας – έναν χρόνο μετά την έλευσή του στην αθηναϊκή ομάδα πανηγύρισε τον προβιβασμό στη Φούτμπολ Λιγκ 2!

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ