- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Αγαπητοί φίλοι,
Θα ήθελα, από την Ισπανία, να κάνω μια μικρή αναφορά στη «γέννηση» του περιοδικού mr-football. Πρόκειται για ένα διαφορετικό περιοδικό, βασισμένο σε επαγγελματικά κριτήρια και απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν το ποδόσφαιρο από μια οπτική γωνία πιο τεχνική και πιο μεθοδολογική. Η έκδοση του περιοδικού mr-football αποτελεί τον «αδερφό» του Ισπανικού περιοδικού abfutbol, του πιο αναγνωρισμένου Ισπανικού περιοδικού για το ποδόσφαιρο με υψηλό κύρος εντός και εκτός Ισπανίας. Η ανάγνωση του mr-football θα σας επιτρέψει να μαθαίνετε άμεσα τις τελευταίες απόψεις και μεθοδολογίες του Ισπανικού ποδοσφαίρου. Πολλοί προπονητές με μεγάλο κύρος, όπως ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε (Εθνική Ισπανίας), Ουνάι Έμερι(Βαλένθια), Ερνέστο Βαλβέρδε(Ολυμπιακός), Μανόλο Χιμένεθ(ΑΕΚ) εκτός των άλλων έχουν προσκληθεί κατά καιρούς από το abfutbol και το ίδιο θα συμβεί και με το mr-football. Για αυτό σας καλούμε να έρθετε στην ομάδα του mr-football προκειμένου να μάθετε μαζί μας τα μυστικά της Ισπανικής Προπονητικής Σχολής.
Με τιμή
Paco Cordobés - Διευθυντής abfutbol (Ισπανία)

EDITORIAL


Το mr-football είναι το πρώτο εξειδικευμένο περιοδικό στην Ελλάδα που απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο προπονητές, γυμναστές, σπουδαστές και αποφοίτους των ΤΕΦΑΑ, αθλητικούς δημοσιογράφους και γενικότερα σε όλους εκείνους που αγαπούν το ποδόσφαιρο.
Το mr-football βασίζεται στα πρότυπα ενός περιοδικού που εκδίδεται με ιδιαίτερη επιτυχία στην Ισπανία τα τελευταία 7 χρόνια, το abfutbol, με το οποίο συνεργάζεται σε επίπεδα περιεχομένων, κάτι το οποίο αυξάνει το πρεστίζ του περιοδικού και κατά συνέπεια του αναγνώστη του.
Σκοπός του mr-football είναι να προσδώσει στον αναγνώστη του όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν σχέση με το σύγχρονο ποδόσφαιρο καλύπτοντας όλες τις παραμέτρους της προπόνησης και του αγώνα.
Ξεκινώντας από την Φυσική Κατάσταση περνάμε στην Τεχνική και την Τακτική για να καταλήξουμε σε θέματα όπως η Ψυχολογία, η Διατροφή, η Αθλητική αποκατάσταση.
Σε κάθε τεύχος του mr-football θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε μια συνέντευξη ενός προπονητή της Πριμέρα Ντιβισιόν και όχι μόνο, με σκοπό να γνωρίσετε τον τρόπο λειτουργίας ενός προπονητή που βρίσκετε στην ελίτ του ποδοσφαίρου.
Θα υπάρχουν επιστημονικά άρθρα τα οποία θα καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα του προπονητικού σχεδιασμού, από Τεχνική, Τακτική και Φυσική Κατάσταση μέχρι Κανονισμούς Ποδοσφαίρου, Διατροφή, Ψυχολογία και Αθλητιατρικά θέματα.
Τέλος σε κάθε τεύχος θα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ασκήσεων, σχεδιασμένος με ένα εξειδικευμένο software προκειμένου να είναι εύχρηστο και κατανοητό.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ
 • Το περιοδικό εκδίδεται κάθε τρίμηνο (Μάρτιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο, Δεκέμβριο)
 • Όλες οι σελίδες του είναι έγχρωμες, ενώ χρησιμοποιείται χαρτί velvet προκειμένου να είναι ανθεκτικό στην πολυχρησία.
 • Το κάθε τεύχος αποτελείται από 80-90 σελίδες μεγέθους 21-29 εκ (Α4)
Με την ευχή το περιοδικό να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο, που θα σας συντροφεύει στο γραφείο σας πριν την προπόνηση, στο σπίτι σας κάνοντας την ανάλυση του κυριακάτικου αγώνα, στο λεωφορείο καθοδόν για τον κυριακάτικο αγώνα, σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση.

Συντελεστές του mr-football

Αβραάμ Ταγταλίδης
Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Προπονητής ποδοσφαίρου – Federación Española de Fútbol
Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό δίπλωμα - Universidad de Valladolid
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Αβραάμ Ταγταλίδης είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με κύρια ειδικότητα στο ποδόσφαιρο (βαθμός 9) και δευτερεύουσα ειδικότητα το αθλητικό μάρκετινγκ (βαθμός 9). Επιπλέον εκπόνησε τη διπλωματική εργασία με θέμα ‘Στάσεις και προθέσεις των φοιτητών του ΤΕΦΑΑ σχετικά με το ντόπινγκ’. Σαν ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε ερασιτεχνικές ομάδες της Θεσσαλονίκης και της Κομοτηνής.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του παρακολούθησε μαθήματα για ένα εξάμηνο στο Πόζναν της Πολωνίας με υποτροφία από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕRASMUS.
Με το πέρας των σπουδών του ταξίδεψε στην Ισπανία, όπου αρχικά εργάστηκε στην ακαδημία Club Internacional de la Amistad και συγκεκριμένα στην ομάδα προτζούνιορ η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της κατηγορίας της στο Νομό της Παλένθια. Στη συνέχεια εργάστηκε για 3 χρόνια στην Escuela de futbol de Dueñas στις κατηγορίες προτζούνιορ, τζούνιορ και προπαιδικό, ενώ παράλληλα πήρε και πτυχίο προπονητή ποδοσφαίρου από την Real Federacion Española de futbol. Την επόμενη χρονιά εργάστηκε σαν γυμναστής στην ομάδα Monzon ενώ ήταν βοηθός του Jose Luis Martin στην κρατική σχολή τερματοφυλάκων της Παλένθια. Μετά το πέρας της αγωνιστικής περιόδου εργάστηκε σαν γυμναστής στην ομάδα Castilla Dueñas που αγωνιζόταν στην 1η κατηγορία του πρωταθλήματος της περιφέρειας Καστίλλης και Λεόν.
Το 2008 παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Βαγιαδολίδ και σε συνέχεια του προγράμματος το διδακτορικό, η διατριβή του οποίου έχει θέμα ‘το προφίλ του προπονητή ποδοσφαίρου στις κατηγορίες μέχρι 19 ετών. Σύγκριση Ελλάδα και Ισπανίας’.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ισπανία είχε επαγγελματική συνεργασία με τους Jose Luis Martin (πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή της Ρεκρεατίβο Ουέλβα – προπονητή ποδοσφαίρου), Jose Luis Sierra( πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή της Σπόρτιγκ Χιχόν – προπονητή ποδοσφαίρου – δικηγόρο) Ignacio Coque, (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση – γυμναστής της Εθνικής ομάδας Μπάσκετ της Ισπανίας), Alfonso Garcia Monge (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση – Καθηγητής Πανεπιστημίου Βαγιαδολίδ).

Διαβάστε στο 5ο τεύχος του mr-football

 • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ JUAN MANUEL LILLO
 • ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΓΡΑΜΜΗ – ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΟ ΧΩΡΟ Β’ΜΕΡΟΣ
  Rafa Juanes
  Προπονητής ποδοσφαίρου Nivel 3 (UEFA PRO)
 • Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 1-4-3-3 ΚΑΙ 1-4-4-2
  Armando de la Morena
  Προπονητής Ποδοσφαίρου Nivel 3 (UEFA Pro)
  Μaster στην οργάνωση και προπόνηση ποδοσφαιρικών ομάδων (Real Federación Española de Fútbol)
  Πρώην προπονητής στις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης
 • ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ – ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ
  Miguel Ángel Robles Arce
  Απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας
  Master στη Φυσική Κατάσταση στο ποδόσφαιρο (Real Federación Española de Fútbol - Apf)
 • ΕΠΙΛΟΓΗ Ή ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ. ΠΟΥ, ΠΩΣ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ
  Alfonso Serrano
  Προπονητής ποδοσφαίρου Nivel 3 (UEFA Pro)
  Πρώην καθηγητής στις σχολές προπονητών ποδοσφαίρου
 • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Real Federación Española de Fútbol)
 • ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ (ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ)
 • ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
 • ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΓΩΝΑ
  http://www.mr-football.gr/index.html

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ