- ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Tης Konstantina Papaioannou

 UEFA Europa League: η επόμενη φάση


Μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την φάση του προημιτελικού στην Europa League, οι αγώνες συνεχίζονται κανονικά για τις ομάδες που προκρίθηκαν.  Στις 29 Μαρτίου αναμένουμε τέσσερις αγώνες: AZ-Valencia, Schalke-Athletic, Sporting-Metalist και Athletico-Hannover.  Οι ρεβάνς θα λάβουν χώρα στις 5 Απριλίου. 

Η σύγκρουση Γερμανίας-Ισπανίας είναι το κυρίαρχο συστατικό για αυτή τη φάση, ενώ το ενδεχόμενο ο τελικός να είναι καθαρά «ισπανική υπόθεση» φαίνεται να  κυριαρχεί στις προβλέψεις (και οι τρεις ισπανικές ομάδες θεωρούνται επικρατούσες στους αγώνες που έχουν κληρωθεί).

Για όσους ασχολούνται με το στοίχημα η πρόκριση της Atletico στους ημιτελικούς θεωρείται σχεδόν βέβαιη.  Σύμφωνα με τον Mirko Slomka, προπονητή της Hannover, η μάχη με την Atletico θα είναι δύσκολη, καθώς η αντίπαλη ομάδα θεωρείται φαβορί (όχι μόνο για αυτή τη φάση αλλά και για τον τελικό) όμως η ομάδα του δεν σκοπεύει να το βάλει κάτω γιατί έχουν αγωνιστεί σκληρά μέχρι στιγμής και πιστεύουν πως όλα είναι πιθανά.

Στο παιχνίδι μεταξύ Athletic-Schalke, η Athletic είναι το φαβορί.  Όπως είπε και ο Horst Heldt, εκπρόσωπος της γερμανικής ομάδας, η Athletic είναι ένας δυνατός αντίπαλος καθώς έχει νικήσει δύο φορές τη Manchester United.  Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Schalke (στην οποία αγωνίζεται και ο δικός μας Κυριάκος Παπαδόπουλος) είχε μία εξαιρετική πορεία στο Champions League πέρσι και κατάφερε να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό.  

Στον αγώνα AZ-Valencia, το προβάδισμα δίνεται στη Valencia.  Παρ’ όλα τα προγνωστικά υπέρ της Valencia, ο εκπρόσωπος της ισπανικής ομαδας Unai Emery τόνισε σε συνέντευξη τύπου πως η AZ θα είναι ένας σκληρός αντίπαλος, καθώς έχουν κάνει άλματα την τελευταία σαιζόν και η νίκη τους επί της Udinese ήταν ένα μεγάλο κατόρθωμα. 

Τέλος, η Metalist, μετά τη νίκη της επί του Ολυμπιακού καλείται να αντιμετωπίσει τη Sporting.  Το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι αμφίρροπο, όμως η Sporting θεωρείται η επικρατούσα για αυτό τον αγώνα.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ